Los Angeles: Hvor skal man spise?

Hvor skal man spise i LA?- Los Angeles Restaurant Guide - Gjelina

I varme, solrige Los Angeles har man adgang til friske råvarer af høj kvalitet året rundt, og det kan i den grad ses på restauranternes menuer, som ofte er spækket med lokalt dyrket økologisk frugt og grønt, og der er noget for enhver smag og pengepung.

På grund af de store afstande i byen, tager de fleste bilen til restauranterne, der stort set altid tilbyder valet parking. Dog er dette en service, som man betaler ekstra for, og det kan godt være ret dyrt ($15-20). Vil man desuden gerne have et glas vin eller to til maden, er det derfor ofte en bedre idé at tage en Uber eller en Lyft.

Her har jeg samlet nogle af de restauranter, som jeg har besøgt flere gange, og som jeg plejer at anbefale til mine venner, når de spørger mig, hvor man skal spise i LA. Restauranterne ligger cirka i samme prisleje i den lidt dyrere ende af skalaen (omkring $40-$50 + drikkevarer for et måltid) men det er nogle rigtig gode steder, hvor jeg altid har været tilfreds med både mad og service. Det kan anbefales at bestille bord i god tid, da restauranterne er populære og ofte er fuldbookede.  

Morgenmad på Gjelina, Abbot Kinney Blvd, Venice, LA
Min søster Trine spiser morgenmad på Gjelina

Gjelina

Skøn, skøn restaurant nede i Venice. Selvom jeg for det meste bor i West Hollywood når jeg er i LA, så sørger jeg altid for at komme forbi Gjelina. Jeg har endnu ikke bestilt noget, som jeg ikke kunne lide, for al deres mad er bare superlækker. Restauranten frabeder sig venligst forespørgsler om ændringer eller modifikationer, så glem alt om at bede om dressing ved siden af (bare spørg Victoria Beckham).

Gjelina, 1429, Abbot Kinney Blvd. (corner of Abbot Kinney & Milwood), Venice Beach, Los Angeles

Gracias Madre, vegansk mexicansk restaurant i LA
Vegansk mexicansk mad på Gracias Madre

Gracias Madre

Virkelig god vegansk mexicansk restaurant i lyse, lækkert indrettede lokaler i West Hollywood. Man skal ikke være bange for at gå sulten hjem, for maden på Gracias Madre er lige så solid og mættende som på andre mexicanske restauranter. Gracias Madre har nemlig rigtig godt styr på de ikke-animalske ingredienser, og de gange jeg har spist der, har jeg ikke et sekund savnet bidrag fra dyreriget.

Gracias Madre, 8905 Melrose Avenue, West Hollywood, LA

Spartina, Italiensk restaurant i Los Angeles
Udenfor Spartina

Spartina

Lækker italiensk mad tilsat et touch af Californien. Min søster Trine er helt vild med deres udvalg af ost, og jeg er helt vild med deres pasta, som selvfølgelig er hjemmelavet, og deres trendy, rustikke indretning. Om mandagen er der happy hour hele aftenen.

Spartina, 7505 Melrose Avenue, Fairfax, Los Angeles

E.P. & L.P., hip asiatisk fusionsmad i Los Angeles
Trine på E.P. & L.P.

E.P. & L.P.

Et af de steder som udefra virker lidt for trendy og smart i en fart, men maden er virkelig god og personalet er rigtigt søde, så kan man holde den høje musik og de glade unge mennesker ud, så er E.P. & L.P. helt sikkert et besøg værd. E.P. er restauranten og L.P. er rooftopbaren, og derudover er der også en privat, semi-hemmelig bar, der hedder Frankie’s. Maden er primært asiatiske fusionsretter, og E.P. gør sig særligt godt i det thailandske køkken. Rooftop baren er fantastisk, og en cocktail deroppe er en perfekt måde at afslutte aftenen på.  

E.P. & L.P., 603 N. La Cienega Boulevard (cross street: Melrose Ave West Hollywood), West Hollywood, LA

Brunch på The Ivy i Los Angeles
AC på The Ivy

The Ivy

Nogle vil nok mene at The Ivy er en dyr turistfælde, men restauranten er en rigtig klassiker i Los Angeles, og selvom der af og til er mange turister, så har The Ivy også mange stamkunder blandt nabolagets rige og berømte (bare tjek deres valet parking søndag formiddag). Derudover er både mad og service faktisk rigtig god, og kommer man til brunch bliver man budt velkommen med et glas gratis champagne samt scones med marmelade. De mest eftertragtede borde er dem på verandaen bag det lille hvide stakit ud mod Robertson Blvd.

 

The Ivy, 113 N Robertson Blvd, Beverly Grove, Los Angeles

L & E Oyster Bar, Silverlake, Los Angeles
Østers på L & E Oyster Bar

L & E Oyster Bar

L&E Oyster Bar er en hyggelig lille østersrestaurant gemt godt af vejen ude i et beboelseskvarter i Silver Lake. Det er ikke det billigste sted at spise krabbe og østers, men udvalget og kvaliteten er imponerende. Der er happy hour hver dag i den lille bar en trappe op, og her får man 12 østers for $32 og drinks til nedsat pris.

L&E Oyster Bar, 1637 Silver Lake Boulevard, Silver Lake, LA

Katana på Sunset Boulevard
Spicy tuna on crispy rice på Katana

Katana

Katana er en kombineret robata (japanske grillspyd) og sushi restaurant lige der hvor det hele sker på Sunset Boulevard. Det er et rigtig godt sted at starte en aften i byen og atmosfæren en fredag aften er mere som på en natklub end som på en restaurant. I weekenden lukker Katana først til midnat, så efter man har spist kan man sagtens blive og hænge ud i baren, men vil man videre i byen, så har man Skybar lige på den anden side af gaden. Det er kun lykkedes mig en enkelt gang at få et bord udenfor, for de borde er rigtig populære, specielt i weekenden. Herfra kan man nemlig sidde og kigge ned på Sunset Boulevard. Hvis de stadigvæk har Spicy tuna on crispy rice på menuen, så må I love mig at bestille den, for den er megagod.

Katana, 8439 W Sunset Boulevard, West Hollywood, Los Angeles

Eveleigh, farm-to-table restaurant, Los Angeles
Eveleigh

Eveleigh

Godt gemt af vejen bag en stor grøn hæk ligger Eveleigh, og restauranten føles faktisk lidt som en hemmelig hule for særligt indviede på Sunset Boulevard. Jeg spiste der for første gang tilbage i 2012, og selvom der er sket en hel del, både hvad angår menu (hvorfor er majskolben med ost ikke på menuen længere?) og prisleje (det er blevet noget dyrere), så er det stadigvæk et af de steder, jeg altid vender tilbage til. Lige som de fleste af de andre restauranter på denne liste, så er fokus på lokale råvarer og menuen varierer med sæsonen. Desuden har Eveleigh et rigtig godt udvalg af retter uden kød, så det er også et oplagt kompromis, hvis man skal ud at spise med sine vegetarvenner.

Eveleigh, 8762 W Sunset Boulevard, West Hollywood, LA

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Los Angeles

Reklame – Book dit hotel i Los Angeles her:

Koreansk Hudpleje