New York: Saikai Dining Bar (LUKKET)

Saikai New York

Opdatering: Saikai er nu lukket

Forleden mødtes med Mende og Sue på den japanske restaurant Saikai i West Village. Et par dage tidligere, havde Sue og jeg fundet ud af, at vi begge to var helt vilde med uni (søpindsvin), så det var Sue, som foreslog, at vi spiste på Saikai, som er kendt for lækre retter med uni fra Santa Barbara.

Desværre var der på grund af den nylige olielækage ud for den californiske kyst ingen uni fra Santa Barbara. Dog havde Saikai stadigvæk nogle enkelte uni-retter på menuen, med japansk uni, så dem bestilte vi. En af dem var uni-risotto, som er noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt. Hvem skulle have troet at uni, trøfler og ris kunne smage så fantastisk?

Jeg har senere besøgt Saikais hjemmeside, men jeg kunne ikke finde uni-risottoen på deres online-menu. I stedet er der en uni-pasta, hvilket også lyder ret godt, men jeg håber inderligt, at jeg stadigvæk kan bestille uni-risotto næste gang jeg kommer forbi.

Vi fik også sake. Masser af sake. Da jeg ankom havde Mende og Sue allerede drukket en halv karaffel, og i løbet af måltidet bestilte vi yderligere en. Saken blev serveret iskold og smagen var rund og frugtagtig og perfekt til den mad vi bestilte.

Læs om hvordan resten af aftenen forløb her


Saikai er en lækker japansk restaurant i West Village. Menuen på Saikai er et begrænset, men fristende, udvalg af retter baseret på de fineste råvarer såsom trøffel, japansk wagyu, østers og uni (søpindsvin). På tale om søpindsvin, så er uni-risottoen på Saikai den bedste uni-ret, jeg nogensinde har spist. Man kan bestille risottoen med trøffel mod et tillæg på $14 og tro mig, de penge er godt givet ud.

Der er et fornemt udvalg af japansk øl og sake, og da jeg spiste på Saikai fik vi rigeligt af begge dele, hvilket måske kan forklare, hvorfor jeg ikke kan huske den nøjagtige pris på drikkevarerne. Jeg mener dog at mindes, at vi betalte omkring 15-20$ for den lille kolbe med sake, som vi fik i starten af måltidet:)
Menuen afspejler sæsonen og de råvarer, der er til rådighed den pågældende tid på året, så da jeg var der serverede de kun japansk uni, da olieudslippet udfor kysten i Santa Barbara havde mindsket tilgangen til californisk uni.

Nogle af retterne på Saikai er meget små mens andre godt kan gøre det ud for en hovedret, så bed personalet om hjælp med at navigere i menuen. Alt afhængig af hvor dyr en smag man har, så skal man nok regne med at lægge omkring $40 på maden alene.

• Alle retterne fra den særlige Bar Menu koster kun 5$, men serveres udelukkende i baren.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop