Sådan klargør du bananblade til madlavning

Sådan forbereder du bananblade til madlavning

Bananblade bliver brugt i mange køkkener rundt om i verden, især i Sydøstasien, Latinamerika og dele af Afrika. De fungerer som naturlig indpakning, når man damper, bager eller griller mad. Man spiser dem ikke, men de holder på saften og giver en let aromatisk smag til det, man tilbereder.

I Mae Sot vokser bananpalmer overalt, og på Tea Garden ved Borderline Collective bliver bladene brugt flittigt i køkkenet. Men inden man kan tage dem i brug, skal de lige gøres klar.

Først skyller man bladene under koldt vand for at fjerne støv og snavs. De kan være ret store, så det er nemmest at gøre i brusekabinen eller udenfor. Klip den hårde midterribbe væk med en saks, og fjern mørke eller hullede kanter.

Friske bananblade er stive og kan nemt knække, så de skal gøres smidige med varme. Den nemmeste måde er at holde dem hen over en gasflamme i et par sekunder på hver side. Du vil kunne se, hvordan bladet skifter farve og bliver mere medgørligt. Har du ikke gas, kan du i stedet lægge bladene i en varm ovn (ca. 150 grader) i et par minutter. De skal bare blive bløde, ikke tørre ud.

Når bladene er varmet igennem, kan de godt være lidt fugtige, så tør dem af med et rent viskestykke, og så er de klar til brug. Du kan pakke fisk, kød eller grøntsager ind i dem og tilberede dem i ovn, på grill eller i damp. Brug tandstikker eller kødsnor til at holde pakkerne lukket.

Hvis du ikke bruger alle bladene med det samme, kan de holde sig i køleskabet i plastfolie eller en frysepose i op til en uge. De kan også fryses. Mange asiatiske supermarkeder har frosne bananblade, som allerede er rensede de skal bare tø op og varmes hurtigt, så er de klar.

Har du mod på at lave mad med bananblade? Så prøv denne lækre opskrift på wraps med kokos og banan fra Tea Garden i Mae Sot

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter