New York: Red Rooster – Soul food og svenske köttbullar i Harlem

Red Rooster i Harlem, New York

Red Rooster er en populær soulfood-restaurant grundlagt af Andrew Chapman og den svenske kendiskok Marcus Samuelsson. Red Rooster ligger midt på den hyggeligste strækning af Lenox Avenue i Harlem, og det er derfor oplat at besøge restauranten, hvis man alligevel har vejene forbi. Dog er Red Rooster mere eller mindre permanent fuldbooket, så det er ikke et sted man dukker op uden reservation.

Red Rooster ligger lige ved siden af Sylvia’s som også er en populær soulfood-restaurant, og selvom det kunne lyde som om konceptet er det samme, så er der en verden til forskel på de to steder. Først og fremmeste har Sylvia’s ligget på samme sted i årevis, mens Red Rooster stadigvæk er den nye dreng i klassen. Derudover adskiller prisniveauet, og dermed klientellet, sig også væsentligt. Sylvia’s stamkunder er primært at finde blandt dem, som også bor i nabolaget, hvorimod Red Roosters hype primært tiltrækker hvad der ligner velhavende ”Midtowners” og internationale foodies som mig.

Dette betyder dog ikke, at du bør droppe Red Rooster og gå til Sylvia’s i stedet, for det som Red Rooster mangler i nabolagsforankring, kompenseres der for i form af lækker, solid soulfood. Marcus Samuelsson er opvokset i Sverige, så der er også enkelte svenske indslag på menuen, som fx Helga’s Meatballs, der er helt fantastiske.

• I hverdagene serverer Red Rooster en 3-retters frokostmenu for kun 25USD.

• Brunch på Red Rooster i weekenden er ekstremt populært, så hvis man vil gøre sig håb om et bord ved brunch-tid lørdag eller søndag, skal man være ude flere uger i forvejen.

Min frokost på Red Rooster 2014

En af de restauranter, som jeg havde sat mig for at prøve, da jeg var i New York tidligere i år, var Red Rooster i Harlem. Stor var min skuffelse derfor, da det viste sig at være lige så svært at få et bord om aftenen, som det er at lægge flydende eyeliner uden spejl.

Jeg var dog ikke helt klar til at lade min New York tur passere uden dette forventede højdepunkt, så jeg besluttede mig for at kigge forbi en dag til frokosttid, hvor der ikke er så travlt, og se, om de ikke kunne klemme mig ind. Og det kunne de! Hvis jeg altså ikke havde noget imod at sidde udenfor? Solen skinnede, fuglene sang og wam-bam, jeg skulle spise frokost på Red Rooster..

Red Rooster er den etiopiskfødte svenske stjernekok Marcus Samuelssons projekt. Marcus Samuelsson er en af de få skandinaver, som virkelig er brudt igennem big time på New Yorks restaurantscene, og Red Rooster åbnede han i 2010. Mange troede nok, at det bare ville være en døgnflue, men god mad og stjerneanmeldelse efter stjerneanmeldelse har dannet basis for et langt og lykkeligt restaurantliv.

Til frokost serveres der en 3-retters menu til 25$, og det var den, jeg besluttede mig for at smage nærmere på. Forretten var en cremet suppe med gulerod og ingefær. Jeg kunne rigtig godt lide, at ingefæren ikke indtog den overdøvende rolle, den ellers ofte gør, men nøjedes med at spille 2. violin og accentuere gulerodens søde, runde smag.

Efter suppen fulgte en generøs portion af Helgas kødboller med tyttebær, flødesauce og et fad med dildstegte kartofler. Denne traditionelle ret var perfekt eksekveret og cirka en billion gange bedre end det, man får på Ikea. Jeg tror faktisk, det er nogle af de bedste ”köttbullar,” jeg nogensinde har fået.

Jeg var halvvejs igennem mine kødboller, da jeg pludselig ser en person, der ligner Marcus Samuelsson mistænkeligt meget. Han er i gang med at byde et selskab velkommen udenfor restauranten, kun få meter fra mig, og det aktuelle sted taget i betragtning, er der nok en ret stor chance for, at det rent faktisk er Marcus Samuelsson. Jeg vil dog lige være sikker, så jeg konsulterer min trofaste følgesvend Google og søger på billeder. Klik, klik, åben, voila: Ingen tvivl om at det er ham.

Men så sker det, og det sker hurtigt: Marcus telefon ringer, og han træder lidt væk fra selskabet og lige hen til mit bord. Min iPhone ligger stadigvæk ved siden af min tallerken med billedet fremme, yikes! Mon han så noget? Det ved jeg ikke, men mine planer om at introducere mig selv og bede om et fanbillede faldt til jorden med et brag dette øjeblik. Hvad skulle jeg have sagt? ”Hej Marcus, det er Creepy-Mee, din stalker nr. 1. Ville du have noget imod, at jeg tager et billede, som jeg kan hænge på mit køleskab, mine vægge og mit loft? Måske jeg også lige får lavet mig en T-shirt med tryk..”

Hvor er den Candy Crush panic-button, når man har brug for den??

Men livet går videre, og ind kom desserten, som bestod af 3 Red Rooster doughnuts fyldt med sweet potato. I et splitsekund overvejede jeg at levne, da Helga’s kødboller lå overordentligt godt i maven, men også kun et splitsekund. Alle ved jo, at der altid er plads til en doughnut eller tre…

Jeg kunne rigtig godt lide Red Rooster og den måde, man har fået restauranten til at fremstå både hyggelig og hip på en og samme gang, uden at det bliver prætentiøst. Selvom klientellet nok mere bestod af øvre-middelklasse-Midtown og ikke så meget hardcore-Harlem, den dag jeg var forbi, så har Red Rooster stadigvæk den umiskendelige nabolagsvibe, som gør at man skulle tro, at stedet havde ligget der i 100 år. Maden var enestående og personalet ligeså, og jeg håber, at det lykkes mig at få et bord om aftenen, næste gang jeg er i New York.


Red Rooster, 310 Lenox Avenue (Malcolm X Blvd.) between 125th and 126th street, Harlem, New York, Tel: +1(212)-792-9001

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop