Jeg elsker en god Thai green curry, men det er sjældent, at jeg spiser det i Thailand, da jeg ofte foretrækker lettere alternativer i varmen, men retten er perfekt som aftensmad i de kolde danske vintermåneder.
De fleste af ingredienserne kan man finde i et almindeligt, velassorteret supermarked, men ellers kan fx grøntsagerne sagtens skiftes ud med andre tilsvarende med samme smag og konsistens, uden at det påvirker det endelige resultat.
Jeg har rød peber med i min opskrift, og det er en ingrediens, man ellers ikke finder i originalen i Thailand, men jeg synes, at det smager rigtig godt. En mere autentisk ingredients ville være lidt fint skåret thailandsk bird’s eye chili, men det er for stærkt for de fleste.
INGREDIENSER ( til 2 personer )
1 spsk green curry paste
1 spsk madlavningsolie
1 dåse kokosmælk
250g kylling
2 babymajs
2 minizucchinis
1 rød peber
4 blade kaffirlime
fish sauce
sukker
1 bundt frisk sød thai-basilikum
SÅDAN GØR DU:
Skær zucchini, rød peber og babymajs ud på langs og hak dem derefter over en enkelt gang på tværs i pæne, ikke for små stykker. Derefter fjernes stilken fra midten af limebladet og selve bladet i grove stykker.
Skift til et nyt skærebræt og skær kyllingen ud i strimler (ca. 1cmx3cm).
Varm olien op på en pande eller i en wok og tilsæt green curry paste. Lad det stege godt igennem i et minuts tid, da det vil udvikle aromaen samt give olien en fin, grøn farve.
Tilsæt kokosmælk under omrøring og bring det hele i kog. Derefter tilsættes kyllingen, som får lov til at koge i 3-5 minutter, før grøntsagerne og limeblade tilsættes. Lad det hele simre nogle minutter til, før curryen smages til med fish sauce og sukker (1 tsk. af hver plejer at være meget passende).
Drys lidt frisk basilikum på toppen, og server din green curry sammen med en skål jasminris.