New York: Tasting-menuen på Contra – Lower East Side

Contra, Lower East Side, New York

På trods af mine problemer med at planlægge frem i tiden, var det lørdag aften lykkedes mig at få et bord på Contra, som i 2017 indtrådte i den eksklusive skare af restauranter med Michelin-stjerne i New York. Selv før deres stjernestatus havde den lille uprætentiøse Lower East Side restaurant dog fanget min opmærksomhed, og jeg havde glædet mig til endelig at spise der.

Reservationen var kl. 21:15, så vi havde aftalt at mødes til drinks på The Ten Bells, som ligger i nærheden. Mende var dog forsinket pga. subwayen, så jeg fik et forspring med roséen. Det fik hun dog snildt indhentet, før det var tid til at begive sig over på Orchard Street.

Den første ret var en smuk burrata-komposition med rabarber og skovsyre, der fint formåede at holde den ellers overvældende cremede ost i skak. Derefter fulgte en ret med kammuslinger og roer i skiver. De runde hvide skiver var svære at skelne fra hinanden, så det var ikke før man tyggede på dem, at man fandt ud af, om de var sprøde eller bløde. Der var tilsat ekstra knas i form af noget, der lignede rasp, men som helt sikkert var mere avanceret. Helleflynderen, som fulgte efter, var perfekt tilberedt og den lækre fisk var toppet med kantareller og blåbær, der viste sig at være grønne.

Næste punkt på programmet var “Beef, Chamomile and Fava”, og i tankerne havde jeg allerede tilberedt alle mulige mærkelige kompositioner. Det der rent faktisk blev serveret viste sig dog at være langt flottere og mere velsmagende, end hvad min fantasi kunne opbringe. Gemt bag en halv engelsk have var et skønt stykke oksemørbrad, som var mere rødt end medium, lige som jeg foretrækker det. Dog diskuterer jeg stadigvæk med mig selv, hvad jeg egentlig syntes om kamille/oksemørbrads-kombinationen.

Hvad angår drinks, så startede vi med cocktails og de bedste intentioner om at fortsætte med rødvin, men med drinks på størrelse med små akvarier, og alt for meget at snakke om, sad vi stadigvæk med halvfulde glas, da vi nåede desserten. Vi besluttede os derfor for at hoppe direkte til dessertvinen og fik på personalets anbefaling serveret et skønt glas italiensk muskatvin.

På deres website siger Contra at deres mad er ”Contemporary New York Cuisine”, men jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til at meget af maden også havde et umiskendeligt nordisk touch. Nu er det jo ikke fordi at vi har patent på skovsyrer i Skandinavien, men de diskrete smagsindtryk, der efter hver bid kom med en uudtalt opfordring om at overveje, hvad det egentligt smagte af, er helt sikkert noget jeg forbinder med det nordiske køkken, og på et tidspunkt siger jeg endda til Mende at Contra ”smager af Noma”. Efter vores middag møder vi en fra personalet ude på gaden, og jeg spørger, om der mon er en nordisk forbindelse, og det viser sig, at en af kokkene bag Contra rent faktisk har arbejdet på Noma. Der kan man bare se..:)

Tastingmenuen plejede at koste 55$ før Michelin-stjernen, og vi betalte 74$ for vores menu. Det er dog stadigvæk yderst rimeligt for en tasting menu af den kaliber. Hvis vi havde bestilt wine pairing havde det kostet 60$ ekstra, og en osteanretning kunne også tilkøbes for 10$. 

Contra NYC, 138 Orchard St, Lower East Side, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop