New York: Barney Greengrass – Fisk fra fortiden

Barney Greengrass i New York

Hvad angår røget fisk, er der egentlig kun to steder, der kæmper om den absolutte tete i New York, og det er Barney Greengrass på Upper West og Russ & Daughters på Lower East.

Da jeg var i New York for nogle år siden, boede jeg lige over for Barney Greengrass, og efter nogle dage med nysgerrige blikke og online research, besluttede jeg mig endelig for at kigge indenfor.
I over 100 år har Barney Greengrass (også kendt som The Sturgeon King) leveret fiskedelikatesser til kræsne New Yorkere. Den oprindelige deli lå i Harlem, men flyttede i 1929 til Amsterdam Avenue 541, hvor den stadigvæk ligger i dag.

At træde indenfor hos Barney Greengrass er som at træde mange år tilbage i fortiden. I vinduerne hænger falmede avisudklip, som vidner om nogle  af de prominente gæster, der har besøgt stedet i årenes løb. Barney Greengrass har også været med i adskillige film, så hvis du har set Smoke, You’ve got mail eller Revolutionary Road, kan det være, at du kan genkende stedet. Indretningen, møblerne og retterne på menuen skriger alt sammen 1950, men jeg kan oplyse om at priserne dog er 100% 2014.

Barney Greengrass er specielt kendt for røget fisk af høj kvalitet, men hvis det ikke lige er dig, så finder man også ostesandwiches, supper og kaviar på menuen. Jeg bestilte den legendariske ”Scrambled eggs and Lox” til $15, som blev serveret med en bagel og en generøs blok cream cheese.

Laksen og æggene var et match made in heaven, og cream cheese’en smagte som en blød hvid bid af en luftig sky på en solskinsdag. Desværre havde min bagel fået alt for lang tid i brødristeren, hvilket trak noget ned i helhedsindtrykket af et ellers fabelagtigt måltid.

At dømme ud fra forskellige online kilder, er personalet hos Barney Greengrass kendt for sin noget abrupte, grænsende til uhøflige, stil, så jeg blev ret overrasket over den venlige og charmerende betjening, jeg fik, da jeg var der. Jeg ved ikke, om det var fordi jeg lagde vejen forbi i de mere rolige timer mellem morgenmad- og frokost-rykind (eller fordi man bare ikke skal tro på alt, hvad man læser på internet), men personalet fik mig i den grad til at føle mig velkommen og værdsat som gæst.

Ville jeg besøge Barney Greengrass igen? Ingen tvivl om det! Forhåbentligt får jeg allerede mulighed for at kigge forbi næste uge, hvor jeg tager til New York. Læs mit blogindlæg om min frokost på Barney Greengrass i 2016, hvor min bagel var perfekt.

Her er min guide til de allerbedste bagels i New York>>

Barney Greengrass, 541 Amsterdam Avenue (between 86th Street and 87th Street), Upper West Side, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City