New York: Barney Greengrass – Fisk fra fortiden

Barney Greengrass i New York

Hvad angår røget fisk, er der egentlig kun to steder, der kæmper om den absolutte tete i New York, og det er Barney Greengrass på Upper West og Russ & Daughters på Lower East.

Da jeg var i New York for nogle år siden, boede jeg lige over for Barney Greengrass, og efter nogle dage med nysgerrige blikke og online research, besluttede jeg mig endelig for at kigge indenfor.
I over 100 år har Barney Greengrass (også kendt som The Sturgeon King) leveret fiskedelikatesser til kræsne New Yorkere. Den oprindelige deli lå i Harlem, men flyttede i 1929 til Amsterdam Avenue 541, hvor den stadigvæk ligger i dag.

At træde indenfor hos Barney Greengrass er som at træde mange år tilbage i fortiden. I vinduerne hænger falmede avisudklip, som vidner om nogle  af de prominente gæster, der har besøgt stedet i årenes løb. Barney Greengrass har også været med i adskillige film, så hvis du har set Smoke, You’ve got mail eller Revolutionary Road, kan det være, at du kan genkende stedet. Indretningen, møblerne og retterne på menuen skriger alt sammen 1950, men jeg kan oplyse om at priserne dog er 100% 2014.

Barney Greengrass er specielt kendt for røget fisk af høj kvalitet, men hvis det ikke lige er dig, så finder man også ostesandwiches, supper og kaviar på menuen. Jeg bestilte den legendariske ”Scrambled eggs and Lox” til $15, som blev serveret med en bagel og en generøs blok cream cheese.

Laksen og æggene var et match made in heaven, og cream cheese’en smagte som en blød hvid bid af en luftig sky på en solskinsdag. Desværre havde min bagel fået alt for lang tid i brødristeren, hvilket trak noget ned i helhedsindtrykket af et ellers fabelagtigt måltid.

At dømme ud fra forskellige online kilder, er personalet hos Barney Greengrass kendt for sin noget abrupte, grænsende til uhøflige, stil, så jeg blev ret overrasket over den venlige og charmerende betjening, jeg fik, da jeg var der. Jeg ved ikke, om det var fordi jeg lagde vejen forbi i de mere rolige timer mellem morgenmad- og frokost-rykind (eller fordi man bare ikke skal tro på alt, hvad man læser på internet), men personalet fik mig i den grad til at føle mig velkommen og værdsat som gæst.

Ville jeg besøge Barney Greengrass igen? Ingen tvivl om det! Forhåbentligt får jeg allerede mulighed for at kigge forbi næste uge, hvor jeg tager til New York. Læs mit blogindlæg om min frokost på Barney Greengrass i 2016, hvor min bagel var perfekt.

Her er min guide til de allerbedste bagels i New York>>

Barney Greengrass, 541 Amsterdam Avenue (between 86th Street and 87th Street), Upper West Side, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

  • Dumplings er det nye sort i New York lige nu, men min kærlighed til de små lækre pakker går meget længere tilbage. Dumplings er billige og færdige på få minutter, …

  • New York har masser af superfede nabolag med hver deres særpræg og unikke atmosfære, men hvor er der bedst at bo? Det kommer selvfølgelig helt an på, hvem man er, …

  • Clubbing har aldrig rigtig været noget for mig, og nu da jeg er i 30’erne, kan jeg heldigvis undskylde mig med, at jeg også er for gammel til den slags. …

  • 3 Broer i New York

    by Mitzie Mee

    Når jeg er jet-lagged og vågner kl. 5 om morgenen, så er noget af det bedste jeg ved at gå mig en tur på en af broerne mellem Lower Manhattan …

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje