Hamburg: Speicherstadt – På UNESCOS verdensarvsliste

Speicherstadt i Hamburg

// Sponsoreret indlæg – I samarbejde med Hamburg Tourism //

Speicherstadt i Hamburg er verdens største pakhusområde og tidligere i år kom Speicherstadt på UNESCOs Verdensarvsliste. UNESCO er et organ i FN, der blandt andet har til formål at støtte internationalt samarbejde indenfor områder såsom kultur og uddannelse, og deriblandt identifikation og beskyttelse af stederne på Verdensarvslisten.

Dags dato er der kun lidt over 1000 steder med på UNESCOs liste, så det er ret stort for en by at have en attraktion, der er klasset som Verdensarv.

Speicherstadt er en del af HafenCity, som er det område, hvor mit hotel lå, og fredag eftermiddag var jeg på en guidet tur i nabolaget. Området var oprindeligt et frihandelsområde og udover at være pæne at se på, anvendes mange af bygningerne stadigvæk i dag som lagerbygninger.

Den konstante temperatur indenfor i bygningerne er åbenbart perfekt til opbevaring af ægte tæpper, og jeg spottede flere persiske tæppegrossister i området. Jeg fik at vide, at tæpperne i Speicherstadt typisk er ca. 20% billigere end i butikkerne i centrum af byen, og nu ved I også det.

Speicherstadt stammer helt tilbage fra slutningen af det 1800-talet, men under 2. Verdenskrig blev mange af bygningerne bombet i stykker. Nogle af dem blev genopbygget med respekt for områdets originale arkitektur, og hvis ikke guiden havde udpeget bygningerne af nyere dato, havde jeg såmænd nok troet at de alle var lige gamle.

Speicherstadt var et dejligt sted at gå rundt om dagen, så en aften besluttede jeg mig for at spadsere fra Rathaus U-Bahn gennem Speicherstadt tilbage til hotellet, da jeg gerne ville se, hvordan området tog sig ud efter mørkets frembrud. Jeg var aldrig bange for at blive røvet eller overfaldet, men den korte gåtur fik dog alligevel fremkaldt en hel del gåsehud.

Den dunkle belysning og de fuldstændigt tomme gader fik nemlig området til at se ud som en stor spøgelsesby, og det ville ikke have overrasket mig, hvis Dracula, en zombiehær eller Ozzy Osbourne pludselig var dukket op henne om hjørnet.

På et tidspunkt begyndte kirkeklokkerne fra den nærliggende St. Katharinen Kirche at bimle højt og ildevarslende, og der fik jeg godt nok sat tempoet i vejret, tilbage mod hotellet. Hvis I skal til Hamburg er Speicherstadt uden tvivl værd at besøge, men tag derhen i løbet af dagen, eller tag dine Ghostbuster-venner med..

Min blog om Hamburg

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop