Viskestykker, håndvævet bomuld, fair trade

Flotte viskestykker kan gøre rigtig meget for et køkken, hvad enten man er til stramme grafiske mønstre eller til blomster og pastelfarvet shabby chic. De holder typisk i rigtig mange år, så det gælder om at købe nogle, man kan holde ud at se på i lang tid fremover.

Jeg synes det ser flottest ud, når viskestykkerne har forskellige mønstre men matcher i farverne, men derudover er jeg ret liberal hvad angår viskestykkedesign. Jeg har en hel stak viskestykker derhjemme, og jeg anvender dem til meget andet end bare at tørre glas af. Her er nogle af de måder, som man også kan anvende et viskestykke på:

Jeg har masser af grydelapper, men jeg ender alligevel altid med at bruge et viskestykke til at få ting ind og ud af ovnen. Tror ikke jeg er den eneste?

  • Hvis man folder viskestykket en gang har man en rustik dækkeserviet a la fransk landkøkken. Folder man viskestykket en gang til har man en bordskåner.

  • Når jeg en sjælden gang bager, dækker jeg dejen med et fugtigt viskestykke, mens den hæver.  

Shop Viskestykker

mitzie mee shop

  • Når brødet er bagt og har kølet lidt af vikler jeg det ind i et viskestykke for at holde det frisk og undgå at det bliver fugtigt fra det kondensvand, der kommer, hvis man putter brødet i en plasticpose.

  • Viskestykker kan også bruges som serviet i en brødkurv eller en frugtkurv.

  • Når viskestykkerne bliver pensionerede og forvist adgang til køkkenet, er de fantastiske at pudse sko og metal med.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Rom på Samai Distillery i Phnom Penh

Samai er Cambodias helt eget rom-mærke og hver torsdag aften forvandles destilleriet i Tonle Bassac til en supercool rombar. Destilleriet er kun åbent torsdag aften, så det er næsten som en hemmelig klub. Den særligt indviede skare er primært lokale og expats af den mere velklædte slags, for turisterne har endnu ikke fundet herhen.

Jeg bestilte en Tasting Flight, som er et udvalg af Samais mest populære slags rom. Samai er særligt kendt for deres Kampot Pepper Rum, men jeg synes at Gold Rum og Spiced Rum var bedre. Rommen kunne sagtens drikkes rent, men fungerede også rigtig godt i cocktails, specielt af den mere frugtagtige slags.

Rom-aften på Samai sammenfalder med grillaften på Bar 21, hvor man kan få alt det grillede australske oksekød man orker at spise for 11$. Stederne ligger kun en kort gåtur fra hinanden, så rigtig mange starter med grillaften på Bar 21 og fortsætte senere aftenen på Samais destilleri.

Samai Distillery, #9b, Street 830, Tonle Bassac, Phnom Penh

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Farm to Table Restaurant in Phnom Penh, Cambodia

Farm to Table er en af de restauranter i Phnom Penh som jeg virkelig godt kan lide. De har en lille have, hvor de selv dyrker grøntsager, men ellers kommer deres råvarer fra lokale farmere, og menuen varierer med sæsonen.

Forleden var vi 4 piger, som havde aftalt at mødes og spise aftensmad på Farm To Table, men vi havde alle sammen enten pågående eller nyligt overstået madforgiftning, så vi besluttede os for at aflyse og finde en anden dag.

I går havde to af os restitueret tilstrækkeligt til at forsøge igen, så vi aftalte at mødes til iste kl. 19:30. Jeg havde dog fået appetitten igen, så jeg endte med at bestille deres jackfruit sandwich samt en portion sweet potato skins. Sandwichen var rigtig god og brødet var uden tvivl hjemmebagt, men deres sweet potato skins var mere som kartoffelmos og ikke lige mig. Jeg fortrød lidt, at jeg ikke havde bestilt deres Green Bowl, som jeg fik til frokost for en uges tid siden, og som I kan se billeder af i dette indlæg.

I haven hos Farm to Table er der et par jackfruittræer med frugt. Jeg havde godt bemærket de store træer, da jeg var der sidst, men eftersom jeg aldrig tidligere havde set et jackfruit træ, så troede jeg bare at frugterne var hængt op til pynt, for det ser ud som om de hænger fra træet i en snor, synes I ikke?

Mange mennesker forveksler jackfruit med den ildelugtende durianfrugt, for begge frugter har pigge og kødet kan godt se ret ens ud. Dog er jackfruit sød og velsmagende mens durianfrugten efter min mening mest smager (og lugter) som gammel ost.

Farm to Table, #16 Street 360, BKK 1, Phnom Penh

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Osaka Bakery, A Japanese bakery in Phnom Penh

Forleden introducerede en ven til en ven introducerede mig til Dr. Midori Kotani. Midori er en ret fantastisk kvinde, for ud over at være en ledende forsker indenfor sit felt i Japan, har hun også lige har åbnet et japansk bageri i Phnom Penh. Bageriet er et socialt projekt som Midori selv har startet og finansieret, og hvor unge cambodianere fra fattige kår kan få uddannelse i at bage fint lyst brød.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr