Når jeg mødes med Alan og Mr. Pheap fra A.N.D. er det for det meste på en af Phnom Penhs veganske restauranter. Ingen af os er veganere, men de veganske og vegetariske restauranter i Phnom Penh er virkelig gode, så det er bare gået hen og blevet et naturligt alternativ til kødæderstederne.

På Masala Dosa Street Kitchen har man specialiseret sig i dosa (indiske rispandekager), som kan fås med alle mulige forskellige slags fyld. Der er også et mindre udvalg af andre veganske retter på menuen, og så selvfølgelig chai og lassi.

Til hovedret bestilte jeg en dosa med svampe i en skøn, cremet sauce, mens Mr. Pheap og Alan begge bestilte en gryderet med ris. Til dessert prøvede vi de søde dosaer med banan og chokoladesauce, og så skulle jeg selvfølgelig også have en kop chai. Det er først efter at vi flyttede til Dubai, at jeg for alvor har fået øjnene op for indisk te, chai, som er en sød, krydret te med mælk. Chaien på Masala Dosa Street Kitchen var lavet med plantemælk, men den havde stadigvæk den fyldige cremede smag, som jeg så godt kan lide.

Vegetar i Phnom Penh? Så kan I læse mere om mine vegetar-favoritter her >>


Masala Dosa Kitchen, 31E0, Samdach Sothearos BLVD 3, Sangkat Chey Chumneas, Phnom Penh

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Min mors hyldeblomstsaft

Her forleden kom jeg til at tænke på, hvornår det egentlig var, at hyldeblomsterne gjorde deres indtog i danske sommerdrikke? Jeg kan ikke huske hyldeblomstsaft fra min barndom men til gengæld har jeg et meget klart minde af hyldebBÆRsaft, som var noget af det værste jeg vidste. I dag er hyldeblomstsaft overalt, og skulle jeg beskrive smagen af dansk sommer, så ville det helt sikkert være med et strejf af hyldeblomst.

Jeg er ellers ikke den store saft- og syltetøjsmager, men det er min mor heldigvis, og det er jo skønt, når man en kold efterårsdag kan varme sig lidt saft, som smager af sommer og godt vejr. Hyldeblomstsaften smager også rigtig godt med hvidvin eller prosecco, og isterninger.

Min mor bruger Atamon som konserveringsmiddel, men der har været en del debat, specielt i USA, om brugen af Atamon (og det aktive stof natriumbenzoat) er sundhedsskadeligt. Jeg har derfor udeladt Atamon fra opskriften, men vil man have saft, der kan holde sig et års tid, skal man tilsætte konserveringsmiddel.

Opskrift: Min mors hyldeblomstsaft

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: OpskrifterCuisine: Danmark
Portioner

2

små flasker

Jeg er ellers ikke den store saft- og syltetøjsmager, men det er min mor heldigvis, og det er jo skønt, når man en kold efterårsdag kan varme sig lidt saft, som smager af sommer og godt vejr. Hyldeblomstsaften smager også rigtig godt med hvidvin eller prosecco, og isterninger.

Ingredienser

  • 750 g sukker

  • 1 liter vand

  • Hyldeblomster

  • Saft fra 3 citroner

  • FruFrugt og bær efter eget valg. Forslag: Rabarber, citron, appelsin, ribs.

Sådan gør du

  • Kog sukker og vand til sukkeret er helt opløst.
  • Hæld blandingen over i en stor skål.
  • Tilsæt hyldeblomster, bær og frugt.
  • Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i 3 dage. Rør rundt af og til.
  • Hæld blandingen gennem en si eller et stofstykke.
  • Hæld saften på flasker. Drik indenfor en uge (hvis du ikke har tilsat Atamon eller andet konserveringsmiddel).

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Koh Phagnan

I 2007 var jeg i Thailand i lidt over en måned. Hovedformålet var at LASIK-operere mine øjne, så jeg kunne blive pilot, men da selve operationen ikke tog mere end 20 minutter var der  rigeligt med tid til at udforske landet efter at have hvilet ud nogle dage i Bangkok.  De første uger rejste jeg rundt med min gode ven Lasse og vi besøgte Phuket og Hua Hin, men de sidste 2 uger var jeg bare mig selv.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr