Hvor skal man spise i Athen?

Der er masser af gode caféer og restauranter i Athen, og sammenlignet med Danmark, er det billigt at gå ud at spise. Personligt kunne jeg sagtens leve af gyros og tzatziki flere uger i træk, men på de seneste rejser til Athen, har jeg også fået prøvet lidt af alt det andet Athen har at tilbyde på madfronten. Her er nogle af de steder, jeg har prøvet, og som jeg rigtig godt kunne lide.  

Cirkapris for en hovedret/et cafébesøg ekskl. drikkevarer:

$ < 10EUR, $$: 10-20EUR, $$$: 20-30 EUR, $$$$:  > 30 EUR

Díporto $-$$

Kælderrestaurant I en anonymtudseende bygning på Central Market. Faktisk er restauranten så godt skjult, at man slet ikke lægger mærke til den, med mindre man ved, at den ligger der. Der er ikke nogen menu, men der bliver løftet på gryderne, når man kommer ind, så man kan se, hvad der lokker. Man kommer ikke udenom at bestille et krus med vin fra familiens egen produktion.

Læs mit blogindlæg om mit første besøg på Díporto her >>

Díporto, Sokratous 9 &, Theatrou, Athen

Mandraki $-$$

Hyggelig lokal taverna som er kendt for virkelig god souvlaki og gyros. Indendørs er Mandraki indrettet i cafeteria-stil (= ikke særlig charmerende) men besøger man restauranten i sommermånederne kan man sidde udenfor i den lille hyggelige gårdhave bag ved restauranten.

Mandraki, Leof. Eth. Antistaseos 11, Kesariani 161 21, Athen

Pyrolíki $$

Pyrolíki er en god restaurant i et trendy område af Athen, der minder lidt om Vesterbro eller Berlin. Man kan godt sidde indenfor, men de fleste vælger et bord i den hyggelige gårdhave. Pyrolíki har et spændende menu med moderne græsk mad og et rigtig godt udvalg af vegetariske retter.

Pyrolíki, Meg. Alexandrou 117, Athen

Elvis $

Hyggelig lille souvlaki-biks med Elvis-tema. Souvlaki serveres ellers typisk med pitabrød, men hos Elvis kommer grillspyddene med stegte kartoffelskiver. Man kan vælge mellem svinekød eller kylling, og spørger I mig, så synes jeg at svinekødssouvlakien var bedst. Saftigt, mørt kød med den helt rigtige grillsmag, præcis som souvlaki skal være. Husk også at købe deres hvide dipsauce (noget hvidløgssauce af en art) for den er virkelig god og fantastisk at dyppe både kød og kartofler i.

Elvis, Archimidous 1-5, Athen

Loukoumades Ktistakis $

Loukoumades er små friterede dejkugler, der smager lidt henad æbleskiver, og så alligevel ikke. Ktistakis er et af de mest old-school steder at spise loukoumades (de åbnede i 1912), som her serveres på den traditionelle måde med masser af sirup og drysset med sesamfrø og kanel.

Loukoumades Ktistakis, 59, Sokratous St., Athen

Taverna Klimataria $$

Hyggelig, familiedrevet taverna på den nordlige side af Central Market. Man sidder indenfor, under en halvtagsagtig konstruktion, som slipper masser af lys ind, så det føles, som om sidder udendørs. I de store gryder lige ved indgangen er der langtidsstegt lam, og ellers byder menuen på et solidt udvalg af græsk husmandskost. Portionerne er store og personalet er virkelig venlige.

Taverna Klimataria, Theatrou Square 2, Athen

Ergon House $$$

Ergon House er et kombineret hotel/restaurant/madmarked/bar i hjertet af Athen. Restauranten har flere forskellige sektioner, og menuen er moderne græsk mad lavet med ingredienser af samme høje kvalitet, som det man kan finde på hylderne i Ergons markedssektion. Ergon er noget dyrere end den typiske græske taverna, men man skal huske, at det også koster mere at lave mad med ordentlige ingredienser.

Da jeg var der, svingede serviceniveauet ret meget. Det tog mig rigtig lang tid at finde en person, der modvilligt viste mig hen til et bord, men da jeg først havde sat mig tilrette og en anden fra personalet tog over, var det en helt anden oplevelse, og servicen var i top. Efter hvad jeg har kunnet læse online, er den svingende service vist desværre noget man må regne med på Ergon, hvilket er rigtig synd, da det jo ellers er et rigtig dejligt sted.

Ergon House, 23 Mitropoleos Street, Athen

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Frokost på Her Name is Han, New York Blog

Efter at have fået ordnet vipperne på Ebenezer spiste jeg frokost på Her Name is Han, som er en populær koreansk restaurant i Koreatown. Der var som sædvanlig kø udenfor, men ventetiden var kun en halv times tid, som blev fordrevet med en lille gåtur i området.

Til frokost kan man vælge mellem forskellige menuer på Her Name is Han. De bliver alle sammen serveret med et lille udvalg af banchan (små sideretter), samt ris og suppe, og man får virkelig meget for pengene. Der er altid helt fyldt op omkring frokost, med folk som venter udenfor på at få bord.

Jeg valgte menuen med grøntsagsbibimbap, som var lige hvad jeg havde lyst til den dag. Bibimbap er en klassisk koreansk ret med ris, der er toppet med forskellige slags grøntsager, en rå æggeblomme, gochujang (red pepper paste), og nogle gange kød. Bibimbap betyder (blandet ris), og selvom de forskellige ingredienser er nydeligt arrangerede i segmenter ovenpå risene når retten serveres, skal det hele blandes godt sammen, før man spiser det. Bibimbap serveres ofte i en sort stenskål, en såkaldt “dolsot” som gør risene i bunden sprøde, og som sørger for at holde retten varm under hele måltidet. Når bibimbap serveres på denne måde kaldes det dolsot-bibimbap.

Selvom jeg synes min bibimbap-blandingsteknik er ret skarp, så får jeg altid at vide af mine koreanske venner, at jeg ikke blander det nok. I kan se hvordan jeg blander bibimbap på Her Name is Han i videoen nedenfor, men hvis I vil se, hvordan man blander blander bibimbap hvis man er rigtig koreaner, så kan I læse mit blogindlæg om Hankook Jib, og se videoen, hvor min koreanske veninde Ella viser, hvordan det skal gøres.

Hvis I kunne tænke jer at læse om andre koreanske restauranter i New York, så har jeg bedt min veninde April lave en guide, som I finder her:

Guide til koreanske restauranter i New York >>

Her name is Han, 17 E 31st St, Midtown, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Ebenezer eyelash extensions i New York

Jeg har tidligere skrevet om Ebenezer i New York her på bloggen, da det er absolut bedste sted jeg har prøvet for lash extensions, og det eneste sted, som får lov at røre mine vipper. Under pandemien har jeg måtte nøjes med mine egne korte vipper og gik uden extensions i næsten to år.

Ebenezer var derfor et af de første stop jeg gjorde, da jeg var tilbage i New York. Der er to Ebenezer-saloner i New York, og den mest kendte er nok den, der ligger i Koreatown. Jeg har dog altid gået hos den der plejede at ligge på 7th Avenue, men som nu er flyttet til 6th Avenue. Personalet er supersøde, og de kunne huske mig da jeg ringede ind for at bestille tid, på trods af, at jeg ringede fra et andet nr. end jeg har registreret hos dem.

Ebenezer er noget dyrere end andre steder for lash extensions, men til gengæld kan man være sikker på, at resultatet altid er helt perfekt. De vipper de anvender er så lette, at man slet ikke mærker at man har dem på, og så kan jeg også godt lide, at resultatet ser naturligt ud. Jeg fik mange spørgsmål på Instagram om, hvor lang tid sådan nogle lash extensions holder, og det er svært at sige, da det både afhænger af kvaliteten på extensions-arbejdet, men også af individuelle faktorer og hvor god man er til at passe på sine nye vipper. På Ebenezer plejer mine vipper at se helt “nylavede” ud i 3 uger, men i løbet af 4.-5. uge begynder det at tynde lidt ud i dem. Jeg skal skrive en lidt mere udførlig guide til lash extensions, når jeg får tid:)


Ebenezer (Garment District branch), 1006 6th Avenue 2nd Floor, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Skoposer til rejsen

En god skopose er en af de ting, man ikke ved man mangler, men når man først har fået en, ved man ikke, hvordan man har klaret sig uden. Jeg har selv arbejdet mange år som cabin crew (stewardesse), og det er et job, som involverer skobytte flere gange om dagen. Mange cabin crew har lidt finere sko med høje hæle, som man har på i lufthavnen og når man byder folk velkommen ombord. Når man er i luften og skal igang med at servicere passagerene, skifter man til mere behagelige sko. De skoposer, som vi fik udleveret af flyselskabet, var ofte den billigere slags, og kunne ikke meget andet end at holde styr på skoene. Jeg har dog tit tænkt på, at man sagtens kunne ændre lidt i designet på de typiske skoposer og gøre dem meget mere anvendelige, så for noget tid siden tog jeg fat i Kanary og kvinderne fra CWSG i Cambodia med et forslag til, hvordan jeg synes en skopose skulle se ud. Det resulterede i Not Just A Shoe Bag, der som navnet antyder er meget mere end bare en skopose.

Skoposer til rejsen

Skoposen har en stor lomme foran, hvor man kan have et par ekstra nylonstrømper eller almindelige strømper, samt lidt skocreme, en pudseklud, og hvad man ellers har brug for til sine sko.

Når man er fremme på destinationen kan man bruge skoposen til sine løbesko, hvis man fx skal med bus eller metro for at komme til løberuten. Man kan selvfølgelig også bruge den som minirygsæk eller som gymnastikpose til træningstøj og sko.

Skoposerne er fremstillet i upcycled stof, som er stof der er tilovers fra tøjfabrikkerne i Cambodia. Kanary køber stoffet direkte fra fabrikkerne eller hos sælgere på tekstilmarkederne i Phnom Penh, og på denne måde mindsker vi spildet fra tekstilindustrien og bidrager til en mere bæredygtig produktion.

Mitzie Mee Shop


Skoposer, Mitzie Mee Shop

Not Just a Shoe Bag

CWSG

Meget mere end en skopose. Cambodia Women’s Support Group. Bæredygtigt og fair.


Shop skoposer


Se alle skoposer

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Hvordan vælger man den rigtige øjencreme? Beauty Blog

Kigger man på pris i forhold til kvantitet, så er de små krukker med øjencreme ofte blandt de dyreste af de hudplejeprodukter vi har hjemme på hylden i badeværelset. Men er øjencreme overhovedet nødvendigt? Og hvordan vælger du den helt rigtige øjencreme for dig?

Øjencreme er uden tvivl en nødvendig og vigtig del af din hudplejerutine. Huden omkring øjnene er noget af den tyndeste hud, vi har på kroppen, så din sædvanlige ansigtscreme vil i mange tilfælde være for tung og voldsom for de sarte øjenomgivelser. Derfor kræver denne del af ansigtet særlig omsorg og produkter skræddersyet specielt til dette.

Skal man vælge gel eller creme?

Øjencreme kommer overordnet i to formater: Gel eller creme. Cremer er ofte lidt tungere og mere fede end gels, som kan føles mere kølende og lette på huden. Ser man bort fra konsistensen, så kan man finde samme slags aktive stoffer i begge typer, og således opnå samme performance fra en gel som fra en creme, så vælg den konsistens du har det bedst med.

Selv foretrækker jeg en gel om morgenen, hvis jeg skal lægge makeup, og en creme med maskeegenskaber om aftenen, hvor jeg kan lægge et tykkere lag, som rigtig kan få love at trænge ind og virke over natten.

Hvilken øjencreme er den rigtige for mig?

De fleste moderne øjencremer er som minimum fugtgivende, og de dyrere af slagsen, har derudover også ingredienser der kan afhjælpe et eller flere problemområder. Det er let at blive overvældet, når der er 100 forskellige cremer med 100 forskellige egenskaber at vælge imellem, og det er let at overbevise sig selv om, at man har brug for dem alle sammen, for har du ikke både nogle fine linjer, du gerne vil mindske? Og mørke rande? Mit bedste råd er at fokusere på det, der er vigtigst for dig at gøre noget ved, og så gå efter en creme, som er målrettet mod dette.

Er det kampen mod fine linjer og løs hud, der står øverst på din liste? Så skal du vælge en øjencreme med retinol eller andre ingredienser som er kendte for at være effektive mod rynker.

For os med asiatisk baggrund, så er hyperpigmentering og melasma ofte noget, vi døjer med, når vi bliver ældre, og det er der også cremer, der kan hjælpe med. Se efter cremer som har “brightening” effekt, som gør hudtonen mere jævn.

Har du tendens til at vågne op med hævet hud omkring øjnene (ikke kun efter en sen aften i byen), og føler du, at øjenomgivelserne ofte ser trætte og irriterede ud? Så skal du se efter beroligende ingredienser som kamille, aloe vera og grøn te.

Har du sensitiv hud er dette ofte endnu mere udpræget, når det gælder huden omkring øjnene. I dette tilfælde gælder det om ikke at vælge for skrappe ingredienser, der kan forårsage irritation, og spørg evt. din hudlæge om der er ingredienser du bør undgå. Vælg altid uparfumerede cremer og test altid cremen på undersiden af armen, før du anvender den på huden omkring øjnene.

Reklame for Mitzie Mee + Schwanen Garten

Jeg er blevet rigtig glad for Schwanen Gartens Antioxidant Eye Cream, som er en gel-øjencreme, pakket med aktive ingredienser. Den trænger hurtigt ind i huden, så man kun behøver at vente et par minutter, før man kan lægge øjenmakeup. 


Øjencreme fra Schwanen Garten

Schwanen Garten

Clean beauty fra Korea

Effektiv koreansk hudpleje med naturlige ingredienser. 


Shop Schwanen Garten

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Huguette Bistro de la Mer, Paris

Jeg er tilbage i Paris, og denne gang har jeg Søster T med. Hun har aldrig været i Paris før, så vi skal rigtig ud at lege turister, og jeg glæder mig til at vise hende byen.

Vi havde bestilt bord online på Huguette for mandag aften, men jeg fik en bekræftelsesmail tilbage, hvor der stod, at vi havde bord søndag aften, så jeg ringede ind for at forsikre mig om, at det rent faktisk var mandag vi havde booket.

Dog ringede jeg midt i det helt store frokost-rykind, og fik at vide, at de havde travlt, og at jeg skulle ringe tilbage dagen efter. Hmmm. I normale tilfælde ville jeg nok bare helt have droppet projektet, for sådan noget gider jeg altså ikke, men jeg ville rigtig gerne prøve Huguette, og franskmænd er jo franskmænd, og der skulle mere end lidt fransk arrogance til at skræmme mig væk. Dagen efter ringede jeg derfor igen, og efter lidt snak frem og tilbage blev jeg lovet, at der nok skulle være et bord, når vi kom forbi.

Det var der også, og vi havde en rigtig hyggelig aften. Vi bestilte et skaldyrsfad fra den midterste priskategori, og fik serveret en flot anretning med krebs, østers, rejer og nogle konkylier af en slags, som mindede lidt om snegle. I Frankrig spiser man hele krabben ligesom man gør i Sverige (og de fleste andre steder bortset fra Danmark), og der er faktisk ret meget mad i sådan en krabat. Rejerne var sådan nogle, som man spiser med skallen på, hvilket Trine havde lidt svært ved, så dem måtte jeg tage mig af.  

Vi bestilte også moules frites ligesom franskmændene ved nabobordet, og vi blev allesammen hurtigt enige om, at det var noget, Huguette gjorde rigtig godt. Da skeen ikke længere kunne komme til for muslingeskaller, løftede den franske dame ved nabobordet den lille gryde op og drak suppen direkte fra gryden. Håber kokken så det, for det må da være den ultimative ros man kan få. Bon appétit!  


Huguette Bistro de la Mer, 81 Rue de Seine, Paris 6

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr