Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Ingen sommer uden koldskål, og ingen koldskål uden kammerjunkere. Har man først smagt hjemmebagte kammerjunkere, er det svært at gå tilbage til dem, man køber i butikkerne, for hjemmebagte kammerjunkere smager bare bedre.

Specielt de senere år har jeg set flere nye og fancy kammerjunkere, der ikke er skåret over og har alle mulige mærkelige former og smag. Denne opskrift er dog på gammeldags dobbeltbagte, overskårne kammerjunkere, for det er sådan kammerjunkere ser ud hjemme hos mig, og det tager altså ikke lang tid lige at tage kammerjunkerne ud af ovnen og skære dem over, inden man bager dem færdigt.

I finder opskriften på koldskål her >>

Noter

Laver man koldskål med citronsaft, kan man med fordel også dryppe lidt citronsaft i kammerjunkerne.

Man kan også tilsætte hakkede mandler, og spise kammerjunkerne som småkager til kaffen (smager lidt som italienske biscotti).

Det er vigtigt at bruge koldt smør direkte fra køleskabet, da varmt smør kan gøre dejen meget lind og svær at arbejde med.

Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dessert, bagning
Antal

64-72

kammerjunkere

Ingredienser

  • 100 g smør

  • 60 g sukker

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1 æg

  • 200 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • ¾ dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen og forvarm til 200ºC mens du gør dejen klar.
  • I en skål rører/hakker man smør, sukker og vaniljesukker sammen til en ensartet blanding.
  • Tilsæt ægget og bland det godt med smørblandingen.
  • Si bagepulveret i melet i en anden skål.
  • Tilsæt mælk, mel og bagepulver til smørblandingen og saml dejen med hænderne. Dejen vil være lidt lind og klistret, så undgå at ælte den for meget. Det er nok bare at sørge for, at ingredienserne er godt blandet.
  • Del dejen i fire lige store portioner og form hver portion til en rulle.
  • Skær hver rulle ud i 8-10 stykker og rul hvert stykke til små kugler.
  • Placer kammerjunker-kuglerne på en bageplade med bagepapir, og sørg for, at der er god plads mellem kuglerne, da de vil hæve og flyde lidt ud under bagningen.
  • Bag kammerjunkerne ved 200º i den forvarmede ovn i ca. 7-8 minutter, eller indtil de er let gyldenbrune.
  • Tag kammerjunkerne ud af ovnen og skær dem forsigtigt over på midten (horisontalt).
  • Læg kammerjunkerne tilbage på bagepladen med den overskårne side opad og bag dem igen i 15-20 minutter ved 150ºC. Dette trin tørrer kammerjunkerne og sikrer, at de bliver sprøde og lettere at smuldre.
  • Lad kammerjunkerne køle helt af på en bagerist og opbevar dem derefter i en kagedåse for at holde dem friske og sprøde.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Guf, Danish Ice Cream Topping

Istiden er over os, og der er ikke meget der slår en gammeldags isvaffel med guf. Guf er nemt at lave, og så smager det jo fantastisk sammen med is.

Noter

Vil man have guf med smag, kan man tilsætte lidt jordbærsyltetøj eller friske bær. Jeg har også prøvet at tilsætte noget af det franske frugtsirup man kan lave saft af, og det fungerer også fint. Vil man have helt pink guf lige som det man får i iskiosken, kan man tilsætte rødbedesaft eller et par dråber frugtfarve.

Jeg har lavet guf så mange gange at jeg mente det sad på rygraden, men min første portion guf denne sommer mindede mere om dalgonaskum, for jeg glemte at tilsætte vand til min sukkerlage. Det smagte lidt af brændte mandler, og var faktisk rigtig godt sammen med is af den mere voksne slags, som fx. nougatis eller is med kaffesmag og nødder.  

Opskrift på hjemmelavet guf til din isvaffel

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dessert, Is
Portioner

1

skål

Vil man have guf med smag, kan man tilsætte lidt jordbærsyltetøj eller friske bær. Jeg har også prøvet at tilsætte noget af det franske frugtsirup man kan lave saft af, og det fungerer også fint. Vil man have helt pink guf lige som det man får i iskiosken, kan man tilsætte rødbedesaft eller et par dråber frugtfarve.

Ingredienser

  • 60 g pasteuriserede æggehvider (4 spsk)

  • 1 dl sukker

  • ½ dl vand

  • 2 spsk agavesirup

  • Valgfrit: En af følgende: 5 hindbær/3 moste jordbær/1 spsk kirsebærsirup/1spsk jordbærsyltetøj

Sådan gør du

  • Varm sukker, vand og sirup op i en lille gryde indtil sukkeret er helt opløst og man har en gennemsigtig lage.
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle. Fortsæt med at piske (det kan godt tage lang tid) indtil massen er blevet til flot, blankt guf.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Giovannas Lækre Kyllingesalat

Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har hun fået fra sin mor. Kyllingesalaten er lidt anderledes end den slags kyllingesalat, vi normalt spiser i Danmark, og konsistensen minder mere om dansk tunsalat. Kyllingesalaten er lækker ovenpå rugbrød eller knækbrød, eller som fyld i en sandwich, men den kan også serveres med friske grøntsager, som en dip.

Noter:

Brasiliansk Creme de leite er en slags tyk piskefløde. Hvis du kan finde en dåse Creme de leite i dit supermarked eller i en brasiliansk specialbutik ville det være super, men du kan også bruge creme fraiche med højt fedtindhold, eller piskefløde i stedet. Hvis du bruger creme fraiche, kan du evt. blande et par spiseskefulde almindelig fløde i for at få en mere tyndtflydende konsistens.

OBS! Opskriften giver en meget stor portion kyllingesalat, perfekt for et sammenskudsgilde, eller en buffet. Skal du kun lave kyllingesalat til 2-4 personer, kan du nøjes med ¼ portion.

Du finder Giovanna på Instagram @_valverdegiih

Opskrift: Giovannas Lækre Kyllingesalat

Recipe by Giovanna
Course: Småretter
Portioner

1

stor skål

Kyllingesalaten er lidt anderledes end den slags kyllingesalat, vi normalt spiser i Danmark, og konsistensen minder mere om dansk tunsalat. Kyllingesalaten er lækker ovenpå rugbrød eller knækbrød, eller som fyld i en sandwich, men den kan også serveres med friske grøntsager, som en dip. Opskriften giver en meget stor portion kyllingesalat, perfekt for et sammenskudsgilde, eller en buffet. Skal du kun lave kyllingesalat til 2-4 personer, kan du nøjes med ¼ portion.

Ingredienser

  • 1 kg kyllingekød (ca. en stor, hel kylling)

  • 400 g mayonnaise

  • 300 g Creme de leite (1 dåse)

  • 150 g grønne oliven uden sten

  • 150 g pickles/saltsyltede grøntsager (agurk, gulerod, knoldselleri)

  • 2 spsk ketchup

  • 2 spsk sennep

  • 2 spsk Worcestershire sauce

  • Salt og Oregano efter smag

Sådan gør du

  • Kog kyllingen og lad den køle af. Pil derefter kyllingekødet i småstykker med en gaffel eller dine hænder. Der skal ikke være nogle store stykker tilbage.
  • Hak pickles og grønne oliven fint med en kniv eller en foodprocessor.
  • Bland mayonnaise, Creme de leite, ketchup, sennep og Worcestershire sauce i en stor skål. Rør rundt indtil alle ingredienserne er godt blandet.
  • Smag dressingen til med salt og oregano.
  • Tilsæt kylling, hakkede oliven og pickles i skålen med dressingen. Bland det hele godt.
  • Smag til med krydderier og tilsæt mere ketchup, sennep og Worcestershire sauce, hvis det behøves.
  • Dæk skålen til eller hæld kyllingesalaten over i en lufttæt beholder, og sæt den i køleskabet i mindst 1 time. Serveres kold.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Lemon Curd Opskrift

Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til at lave denne skønne, gule lemon curd.

Lemon Curd er mega-let at lave, og så smager det kæmpegodt på ristet brød eller nybagte boller. Man kan også bruge sin hjemmelavede lemon curd som fyld i kager, og blander man et par skefulde i en portion vaniljeis har man en lækker, hurtig dessert. Forleden lavede jeg små hapsere med lemon curd og ricotta på gourmetknækbrød, og det blev også rigtig godt.

Lemon curd holder sig fint i 7-10 dage i køleskabet, men smager så godt, at det sikkert er spist længe inden.

Opskrift: Lemon Curd

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

1

lille glas

Lemon Curd er mega-let at lave, og så smager det kæmpegodt på ristet brød eller nybagte boller. Man kan også bruge sin hjemmelavede lemon curd som fyld i kager, og blander man et par skefulde i en portion vaniljeis har man en lækker, hurtig dessert.

Ingredienser

  • 1 spsk fintrevet citronskal (ca. 1 citron)

  • 4 æggeblommer

  • 1 dl citronsaft (ca. 1-2 citroner)

  • 1 dl sukker

  • 85 g smør

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne i en gryde. Tilsæt citronsaft, citronskal og sukker. Pisk det hele sammen, indtil alle ingredienserne er godt blandet.
  • Varm blandingen op ved medium varme under omrøring indtil sukkeret er fuldstændigt opløst.
  • Fortsæt med at røre indtil blandingen bliver mere tyktflydende, hvilket typisk sker ca. 5-10 minutter. Skru derefter ned for varmen, og fortsæt med at røre rundt indtil blandingen har en konsistens, der minder om bearnaisesauce.
  • Sluk for kogepladen og tag gryden fra varmen. Tilsæt smør lidt ad gangen mens du rører rundt.
  • Hæld lemon curden over i et syltetøjsglas eller en lille skål.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Trines fantastiske muslinger - Moules Frites

Trine laver sin helt egen version af moule marinières, og hendes muslinger er så gode, at jeg helt er holdt op med at bestille muslinger på restauranter, da de aldrig når op på niveau med Trines. Trines hemmelige ingrediens er oksebouillon, som hun synes passer rigtig godt til muslingesmagen, og jeg kan kun give hende ret.

Trines suppe er noget kraftigere end i de fleste andre moules marinières-opskrifter, for hvor mange andre opskrifter blot kræver at man damper muslingerne kortvarigt i hvidvin, får vinen i Trines muslingeopskrift lov til at koge ind sammen med de andre ingredienser til en lækker, cremet suppe.

Sådan renser du blåmuslinger

Før du kan anvende muslingerne skal de renses og skylles grundigt for at fjerne sand og andre urenheder. Køber du opdrættede muslinger er meget af arbejdet dog allerede gjort, så du kan gå hurtigere gennem de forskellige momenter nedenfor.

Først skal du inspicere muslingerne og fjerne dem, der allerede er åbne eller gået i stykker. Hvis muslingerne ikke lukker sig, når du banker dem let mod køkkenbordet, så er de desværre døde og skal smides ud.

Dernæst skal du fjerne skægget, der sidder fast på den ene ende af muslingen. Dette kan gøres ved at tage fat i skægget og trække det mod muslingens åbning.

Nu skal muslingerne skylles i koldt vand i ca. 20 minutter i en sigte eller en stor skål. Dette hjælper med at fjerne sand og urenheder fra muslingernes overflade. Gentag eventuelt skylningen indtil skyllevandet ikke er grumset længere.

Når muslingerne koges eller dampes, åbner de sig igen. De muslinger der ikke har åbnet sig, skal kasseres, da det ikke er til at vide, om de var døde inden de blev kogt.

Opskrift: Trines fantastiske blåmuslinger – Moules Marinières

Recipe by Søster T – Trine
Course: Middag, SuppeCuisine: Danmark
Portioner

2-3

portioner

Trines suppe er noget kraftigere end i de fleste andre moules marinières-opskrifter, for hvor mange andre opskrifter blot kræver at man damper muslingerne kortvarigt i hvidvin, får vinen i Trines muslingeopskrift lov til at koge ind sammen med de andre ingredienser til en lækker, cremet suppe.

Ingredienser

  • 2 kg blåmuslinger

  • 1 citron ( ½ i skiver til suppen + citronsaft fra den anden halvdel)

  • 1 bundt dild

  • 1 fennikel

  • 2 terninger oksebouillon

  • 2 porrer

  • 1 pastinak

  • 1 stor gulerod (eller 2 små)

  • 2 solohvidløg (store rundehvidløg) eller 4-5 fed

  • 1 flaske hvidvin

  • ½ liter piskefløde

  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Rens blåmuslingerne grundigt og smid de døde ud.
  • Skær halvdelen af citronen i skiver. Skær alle grøntsagerne i små tern og riv eller pres hvidløget.
  • Varm lidt smør i gryden indtil det bruser. Svits citron, hvidløg, dild og toppen af fenniklen i en stor gryde i nogle minutter så smagen rigtig kan komme ud.
  • Tilsæt hvidvin og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i nogle minutter.
  • Tilsæt oksebouillon og lad det simre. Rør rundt så bouillonterningerne opløses helt. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt grøntsagerne og lad suppen simre under låg i 45-60 minutter.
  • Fisk citronerne op af suppen og bring det hele i kog ved middelhøj-høj varme.
  • Tilsæt piskefløden og vent på at suppen koger igen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Tilsæt muslingerne og dæk gryden med et låg så du er sikker på at muslingerne bliver dampet godt.
  • Muslingerne er færdige, når de åbner sig. Kassér dem, der stadigvæk er lukkede efter dampningen.
  • Servér muslingerne med et stykke godt brød at dyppe i suppen, og pommes frites med aioli ved siden af.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Birria Tacos på Homemade Taqueria

Tror du på, at man kan manifestere ting ? Jeg er ikke helt sikker på, om jeg gør, men hvis jeg troede på det, så tror jeg at jeg manifesterede en dejlig mexicansk restaurant, lige da jeg havde allermest brug for sådan en 🙂 Jeg var lige ankommet til New York, og jeg var både sulten og jetlagged, da jeg begav mig ud for at finde et sted at spise frokost. Som skæbnen ville det, dukkede Homemade Taqueria pludselig op henne om hjørnet, med sin flotte farverige indretning, og et løfte om autentisk mexicansk mad.

Jeg bestilte birria tacos, og det viste sig at være et godt valg. Tacos’ene var fyldt med saftigt, mørt, slow-cooked oksekød, der var tilberedt til perfektion. Jeg har ikke spist birria tacos siden Ale @lemontwist_nyc tog mig med på Chofi Taco i Union City, så jeg var nysgerrig efter at se, hvordan birria tacos hos Homemade Taqueria gjorde sig, sammenlignet med dem, vi fik på Chofi.

Og hvordan var de så? Jeg er ikke nogen ekspert på området, men jeg syntes, at de var næsten lige så gode som birria tacos på Chofi. Dog kan jeg bedre lide consoméen på Chofi, som jeg synes virkede lidt tykkere i konsistensen og mere fyldig i smagen.

Atmosfæren på Homemade Taqueria var som hos en lille, familiedrevet restaurant, så jeg blev overrasket over at finde ud af, at Homemade Taqueria faktisk er en en kæde med filialer spredt over hele byen. Efter en lang flyvetur kunne jeg dog ikke have ønsket mig et bedre sted at spise frokost, og hvis du nogensinde befinder dig sulten og jetlagged i New York, så ville det ikke være et dårligt valg at tage ind forbi den nærmeste Homemade Taqueria.

I kan se alle de forskellige filialer på Homemade Taqueria website >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr