New York: A-roll - Grillspyd og kinesisk streetfood

Jeg var inviteret af A-Roll og betalte ikke selv for mad og drikke.

A-Roll er en kinesisk kæde, der for nylig åbnede sin første filial på Manhattan i New York. Restaurantens fokus er på grillspyd og forskellige slags kinesisk streetfood, og menuen er autentisk uden alt for meget hensynstagen til vestlige ganer.

Der er rigtig mange forskellige grillspyd at vælge mellem, så jeg bad personalet om deres anbefalinger. De fortalte mig, at kyllingefødderne er den mest populære ret på menuen, så selvom jeg har prøvet kyllingefødder før, og de ikke lige var noget for mig, vandt nysgerrigheden og jeg besluttede mig for at give dem et nyt forsøg.

Kyllingefødderne var ikke så slemme, som jeg huskede. Den klistrede marinade og krydderierne smagte rigtig godt, og der var nogle bløde, ret fede bidder mellem tæerne, som smagte helt ok. Ville jeg bestille dem igen? Måske…

Grisetæerne var en anden anbefaling fra personalet. De var også dækket med et tykt lag marinade og krydderier, der smagte rigtig godt, og der var mere kød på dem end på kyllingefødderne. Jeg kunne forestille mig, at de ville være rigtig gode sammen med en kold øl, da de var ret salte, men jeg drak ikke øl den aften, og den kinesisk urtedrik jeg havde bestilt, var ikke det bedste match til tæerne.

Spyddene med grillet blæksprutte var rigtig gode, og de stegte nudler var præcis lige så lækre, som man forventer sig de er på en kinesisk restaurant. Til dessert fik jeg fried milk, som er en traditionel kantonesisk dessert, der også er blevet rigtig populær på det seneste på kinesiske restauranter udenfor Kina. Fried Milk er små stykker mælkebudding, der vendes i grov rasp og frituresteges indtil de er gyldne og sprøde udenpå. Hvis du ikke har prøvet fried milk, så er det en af de retter du helt sikkert skal bestille hos A-Roll.

Selvom A-Roll er en restaurant, føles det mere som en bar. Musikken er høj, der er neonlys og festlig indretning, og der er specieltilbud på fadøl. Jeg var der tidligt på en hverdagsaften, så det var ikke så travlt, som jeg kunne forestille mig, det ville være på en fredag eller lørdag aften, men jeg vil tro, at omkring halvdelen af bordene var besat, da jeg gik, hvilket ikke er dårligt for et nyt sted i New York på en hverdagsaften. Et godt sted til en afslappet aften i byen og en rigtig god mulighed for at prøve noget overraskende autentisk kinesisk mad.

A-roll, 5 St Marks Pl, New York, NY 10003

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Serendipity 3 og Frrrozen Hot Chocolate

Serendipity er en legendarisk restaurant på Upper East Side, og ja, det er den fra filmen af samme navn. Restauranten er kendt for sin eventyrlige indretning og atmosfære, og den er populær blandt både lokale og turister som tit står i en lang kø udenfor. Menuen er omfattende og byder på alt fra lækre retter og desserter til deres signaturdrik; den berømte Frrrozen Hot Chocolate.

Jeg havde længe gerne ville prøve deres Frrrozen Hot Chocolate for at se hvad hypen handlede om, men jeg var ikke helt overbevist Er det ikke bare en chokolademilkshake? Her bagefter kan jeg sige, at selvom der er visse ligheder, så er der tale om to meget forskellige ting. Det jeg især godt kunne lide ved Frrrozen Hot Chocolate, var, at den ikke var for sød, men smagte meget af gammeldags varm chokolade. Den blev serveret med masser af flødeskum på toppen af den slags min mormor ville lave, med rigtig piskefløde og uden sukker, i modsætning til det søde sjask på dåse, man tit får serveret andre steder. Frrrozen Hot Chocolate, er dog mere en dessert end en drik, og portionen er enorm, så jeg droppede min oprindelige planen om at bestille en hovedret bagefter. Frrrozen Hot Chocolate koster $19,95, men når man tænker på, hvor mættende den er, er prisen nok okay. Desuden er det en oplevelse i sig selv at besøge et sted, der har eksisteret så længe og har en så fantastisk historie og klientel. Det er nok det, der gør Serendipity til noget helt særligt og grunden til, at du skal kigge forbi, hvis du er i nabolaget.

Serendipity 3, 225 E 60th St, New York, NY 10022

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New Jersey: Frokost på Boschetto i Montclair

Forleden var Tina og jeg taget ud for at spise frokost i Montclair. Vi havde egentlig sat kurs mod Faubourg, som er en gammel favorit, men så fik vi øje på Boschetto og besluttede os for at prøve den restaurant i stedet. Tina fortalte, at hun tidligere havde kørt forbi Boschetto flere gange, men de var aldrig åbne, når hun var der, og nu var hun blevet rigtig nysgerrig.

Vi gik op til disken for at bestille mad, og efter lidt debatteren frem og tilbage bestemte vi os for en Insalata Pomodoro med marinerede tomater, stracciatella og chili. Tomaterne smagte virkelig godt, som om de havde fået lov til at modne i eget tempo i solen, og tomat-til-stracciatella-ratioen var helt perfekt. Det var også skønt at kunne sidde udenfor igen og selv få lov at modne lidt i solen.

Tomatsalaten var en skøn ret og det var en stor portion, som egentlig ville have været nok som frokost for os begge to, men det vidste vi ikke da vi bestilte, sa der røg også lige en omgang Pasta Amatriciana med. Den kunne vi godt have undværet, for vi var allerede mætte fra tomatsalaten og pastaen havde desuden fået lidt for meget. I bagklogskabens klare lys skulle vi nok have skippet pastaen og i stedet have gemt lidt appetit til pistacie-gelato.

Boschetto, 111 Grove St, Montclair, NJ 07042, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Morgenmad på Pastis

Pastis plejede at være en af mine absolutte favoritter for morgenmad i New York, men så lukkede de, og jeg troede at det var slutningen på den historie. Så i 2019 åbner de igen efter at have været lukket i 5 år. Den nye Pastis er lige om hjørnet fra den oprindelige Pastis, men jeg nåede aldrig derhen, før covid-19 lukkede det hele ned, og jeg havde faktisk glemt alt om Pastis, indtil forleden, hvor Jessica spurgte mig hvor jeg ville mødes til morgenmad.

Jessica er en veninde og tidligere kollega fra dengang jeg var cabin crew, og hun havde et layover i New York. Når jeg mødes med mine gamle stewardessevenner i New York, ender vi næsten altid med at mødes i Meatpacking District, da det er i gangafstand til det hotel de bor på nu for tiden, og det var da jeg kiggede efter morgenmadssteder i Meatpacking, at jeg huskede Pastis. Jeg var virkelig nysgerrig efter at se den nye Pastis, så jeg spurgte ikke engang Jessica, om hun ville derhen, jeg sendte bare tid og adresse🙂

Den gamle Pastis var kendt for fantastisk morgenmad og brunch, og heldigvis var alt som det plejede at være på den front. Nye Pastis har endda genbrugt meget af interiøret fra gamle Pastis, så atmosfæren er præcis den samme. Hvis jeg ikke havde vidst, at de var flyttet, kunne jeg let have troet, at det var den gamle Pastis, jeg trådte ind ad døren til. Pastis laver perfekt fransk brasserie-mad med en touch af New York, og alt hvad der kommer ud af det køkken smager bare enormt godt.

Jeg bestilte Eggs Norwegian som er Eggs Benedict med røget laks i stedet for skinke. Jeg kan rigtig godt lide at man i hverdagene kan vælge om man vil have et eller to æg. 2 æg med hollandaisesauce sender mig direkte i food coma, så jeg synes det er fantastisk at man kan nøjes med et æg. Dog tror jeg kun det er i hverdagene, at der er mulighed for at downsize portionen, ikke i weekenden til brunch.

Jeg havde ikke planlagt at bestille blåbærscones, men så bestilte Jessica en, og den så så god ud, at jeg også blev nødt til at bestille en. Perfekt smuldrende uden at være tør, og fyldt med bær, superlækkert. Det var også rigtig godt at se Jessica igen, og dejligt at vi kunne mødes over morgenmad i New York af alle steder:)

Pastis, 52 Gansevoort St, New York, NY 10014, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Kin Ramen i Midtown

Kin Ramen dukkede op på min radar, da jeg søgte på Google Maps efter et godt sted for ramen en fredag aften. I New York kan man typisk ikke bestille bord på ramenrestauranterne, men jeg ville ikke risikere at skulle stå i kø udenfor i timevis, så jeg ringede ind og spurgte, hvor lang ventetiden normalt ville være på en fredag aften. Damen i telefonen fortalte mig, at fredage var travle, men at hun ville blive overrasket, hvis ventetiden var mere end 20 minutter, hvilket var fint med mig.

Det viste sig, at vi kunne gå direkte ind, da vi ankom, og vi fik et fint bord tæt på baren i restauranten, som under tiden vi var der blev helt fyldt op. Kin Ramen er kendt for deres sideretter og småretter, og man finder både de sædvanlige småretter som bao (hvide boller med fyld), japansk fried chicken og takoyaki (blækspruttekugler), men også moderne klassikere som Sweet Corn Cheese, som er majs med smeltet mozzarellaost serveret rygende varm i et lille fad. Corn Cheese startede som en amerikansk-koreansk fusionsret på Korean BBQ-restauranter i USA, men nu til dags finder man retten på mange asiatiske restauranter.

Vi bestilte også agedashi tofu, som blev serveret med bonitoflager, der dansede på toppen. Det er altid et fascinerende syn, synes I ikke? (se videoen nedenfor). Min veninde AC synes, det er super creepy. Selve tofuen var dog lidt skuffende. Ternene var for store for min smag, og tofu’en lidt for fast i konsistensen, så det var ikke det store hit, selvom saucen smagte godt.

I sidste øjeblik besluttede vi os for en gang Crispy Squid, som blev serveret med spicy mayonnaise og var dejlig sprød. Jeg er glad for at vi bestilte Crispy Squid til deling, for det var en stor portion som næsten ville være nok som hovedret til en person.

Til hovedret bestilte jeg en portion Kin Ramen med hjemmelavet spicy oil+paste, og det var en rigtig fin skål ramen med en lækker suppe lavet på en base af svinekød. Når det kommer til ramen, er jeg lidt af en æggesnob, så jeg kunne ikke lade være med at notere at ægget i min skål var ret grimt. Ret ærgerligt, da jeg mener jeg betalte ekstra for mit æg til ramen på Kin. Nudlerne var dejligt bouncy og perfekt kogte, og der var rigeligt af dem. Kin Ramen tilbyder også Kaedama (en ekstra portion nudler) for et par dollars ekstra, hvilket jeg synes er rigtig god service, da jeg nogle gange løber tør for nudler, mens jeg stadig har masser af suppe tilbage. Dog kunne jeg ikke engang spise den første portion færdig hos Kin, så jeg gjorde ikke brug af den mulighed. Kin er et rigtig godt sted til en afslappet aften ud at spise. Cocktailmenuen så også fristende ud, men jeg var ikke i humør til drinks, da vi var der.

Kin Ramen, 129 W 56th St, New York, NY 10019, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York Restauranter - Hvor skal man spise i New York?

Jeg bliver tit spurgt om hvilke restauranter jeg synes man skal prøve i New York, så jeg har lavet en liste med nogle af mine yndlingsrestauranter i New York lige nu. Jeg har prøvet at finde restauranter i alle prisklasser, men da jeg har lagt vægt på at restauranterne på listen er steder, hvor man kan sidde ned og hygge sig, så er helt billige steder med pizza slices og lignende uden ordentlige borde at sidde ved, ikke med.

Listen opdateres løbende og inkluderer de steder jeg godt kan lide. Lige nu er der en del koreanske restauranter på listen, men over sommeren vil I nok se flere restauranter hvor man kan sidde udenfor og nyde det gode vejr.

Jeg forsøger at holde listen så opdateret som muligt, men ser I noget der ikke stemmer, må I meget gerne sige til. Hvis I prøver nogle af restauranterne på listen må I også gerne skrive og sige hvad I syntes om mad og service.

P.J. Clarke’s

$$$, burgere, amerikansk

Klassisk bar/bistro som er kendt for deres burger som nok er en af de bedste i New York. Der er ofte godt fyldt op, og specielt i weekenden bør du bestille bord i forvejen.

Læs mit blogindlæg om P.J. Clarke’s >>

P.J. Clarke’s, 915 3rd Ave, New York, NY 10022, United States

Her Name is Han

$$ Koreansk

Koreansk restaurant i Koreatown med fokus på traditionel koreansk mad i trendy omgivelser. Husk at bestille bord i forvejen, for der er stort set altid kø.

Læs mit blogindlæg om Her Name is Han >>

Her Name is Han, 17 E 31st St, New York, NY 10016, United States

Nonna Dora’s

$$$ Italiensk

Nonna Dora’s beskriver sig selv som en italiensk pastabar, men der er også meget andet end pasta på menuen. Derudover er de kendt for et imponerende udvalg af Negronis. Husk også at gemme plads til dessert.

Nonna Dora’s, 606 2nd Ave, New York, NY 10016, United States

Lamia’s Fish Market

$$$$ fisk & skaldyr

Moderne fiskerestaurant/bar. Har en velbesøgt happy hour i hverdagene med gode priser på drinks og småretter.

Læs mit blogindlæg om Lamia’s Fish Market >>

Lamia’s Fish Market, 47 Avenue B, New York, NY 10009, United States

Nubiani

$$$ Korean BBQ

Et af de bedste steder for Korean BBQ lige nu. Trendy, industriel indretning og rigtig godt kød. Derudover er deres banchan (gratis småretter) rigtigt gode.

Nubiani, 315 5th Ave #3FL, New York, NY 10016, United States

ROKC

$$ Ramen

Virkelig godt sted for ramen og cocktails i Harlem. ROKC har rigtig meget speakeasy vibe, og man kan ikke bestille bord i forvejen.

Læs mit blogindlæg om ROKC >>

Rokc, 3452 Broadway, New York, NY 10031, United States

La Grande Boucherie

$$$$ Fransk

Fransk bistro i hyggelige omgivelser tilsat New York vibe. Klassisk bistromad.

La Grande Boucherie, 145 W 53rd St, New York, NY 10019, United States

Dinosaur Bar-B-Que

$$ Amerikansk BBQ

Virkelig hyggeligt sted for Bar-B-Que. Der er 2 filialer i New York, men den jeg plejer at gå på er den i Brooklyn.

Dinosaur Bar-B-Que, 604 Union St, Brooklyn, NY 11215, United States

Smith & Wollensky

$$$$$ Steak restaurant

Klassisk amerikansk steak-restaurant i Midtown. Virkelig dygtige tjenere som ved hvad de taler om og enormt lækkert kød.

Smith & Wollensky, 49th Street &, 3rd Ave, New York, 10022, United States

Beauty & Essex

$$$, moderne amerikansk

Trendy restaurant/speakeasy med trendy mad og et trendy klientel. hvor man kan fortsætte festen i baren. En af de første restauranter med speakeasy-koncept, og også en af de eneste der er tilbage. Tænker det er fordi maden faktisk er ret god, selvom det er et gå-i-byen-sted.

Læs mit blogindlæg om Beauty & Essex >>

Beauty & Essex, 146 Essex St, New York, NY 10002, United States

L’Artusi

$$$$ Italiensk

Trendy italiensk restaurant i hjertet af West Village. Reservation er nødvendig, uanset hvornår på ugen du kommer. Et godt sted at starte en aften i byen.

L’Artusi, 228 W 10th St, New York, NY 10014, United States

Atoboy

$$$$ Koreansk

Trendy koreansk restaurant med tastingmenu til $75inklusive drikkepenge, hvilket er en rigtig god pris for New York.

Læs mit blogindlæg om Atoboy >>

Atoboy, 43 E 28th St, New York, NY 10016, United States

Fish Cheeks

$$$ Thai

Rigtig god thai-restaurant. Maden smager autentisk, og står der spicy i menuen, så mener de det. Jeg havde den hele, bagte fisk, da Leah og jeg var der, og den smagte fantastisk.

Fish Cheeks, 55 Bond St, New York, NY 10012, United States

Pig and Khao

$$ Filippinsk/Thai

Fillipinsk/thai-restaurant med rigtig god mad og fornuftige priser. De fleste af retterne er small plates, så man bestiller nogle stykker som bordet kan dele.

Pig and Khao, 68 Clinton St, New York, NY 10002, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr