Matcha Cafe Maiko i Chinatown, New York

Disclaimer: Jeg blev inviteret til at prøve nogle af desserterne hos Matcha Cafe Maiko, men som altid er mine meninger mine egne.

Matcha Cafe Maiko er en cafékæde med fokus på matcha og Tina og jeg besøgte caféen i Chinatown i New York, som er lille, men rigtig hyggelig. Matchaen bliver importeret direkte fra Japan, og menuen byder på alt fra matcha softice og desserter til forskellige matcha-drikke.

Vi smagte lidt forskelligt fra menuen. Først prøvede vi deres Matcha Banana Pudding, som vi begge to rigtig godt kunne lide. Kombinationen af matcha og banan var overraskende vellykket, og konsistensen var blød og cremet, og ikke for sød. Det var en stor portion så der var rigelig til at vi kunne dele.

Derefter prøvede vi deres Milo Soft Serve. Er det bare mig, eller ser man Milo-desserter overalt i New York i øjeblikket? Selve softicen var okay, men smagen af chokolade var ret svag, og det var ikke rigtig noget for mig. Hvis du er Milo-fan er det måske værd at prøve, men personligt ville jeg holde mig til matcha-desserterne.

Vi fik også en Strawberry Matcha Latte, som var virkelig god, for Matcha og jordbær er jo en fantastisk kombination. Man kunne selv vælge sukker-niveau, og jeg valgte “less sweet”, som var helt perfekt for mig.

Hvis du besøger Matcha Cafe Maiko, vil jeg helt klart anbefale de matcha-baserede desserter, for det er her, Maiko virkelig brillerer.

Det er meget begrænset med siddepladser (og plads generelt) i den lille café, så det er bedst at besøge Maiko på en dag med godt vejr, så du kan tage din dessert eller din matcha latte med udenfor i solen.

Matchaen er af virkelig god kvalitet, så jeg vil anbefale at holde tilsat sukker til et minimum for at få den fulde smagsoplevelse.

Matcha Cafe Maiko, 132 Bowery, New York, NY 10013

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Bananmuffins med Chokolade og Valnødder

Har du et par overmodne bananer liggende? Drop banankagen og lav bananmuffins i stedet! Mine muffins er lavet med samme dej som jeg bruger når jeg laver banankage. Resultatet er muffins, der ikke hæver så meget, men som holder sig dejlig friske og saftige i flere dage. De kan også fint fryses, så du altid har lidt lækkert til kaffen.

Noter

Jo mere modne bananerne er, desto sødere og mere smagfulde bliver dine muffins.

Jeg synes bananmuffins smager bedst friskbagte, direkte fra ovnen, men de holder sig fint i 3-4 dage efter de er bagt.

Du kan sagtens tilsætte mere chokolade eller flere valnødder, hvis du har lyst.

Opskrift: Bananmuffins med Chokolade og Valnødder

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Servings

4

servings

Har du et par overmodne bananer liggende? Drop banankagen og lav bananmuffins i stedet! Mine muffins er lavet med samme dej som jeg bruger når jeg laver banankage. Resultatet er muffins, der ikke hæver så meget, men som holder sig dejlig friske og saftige i flere dage. De kan også fint fryses, så du altid har lidt lækkert til kaffen.

Ingredienser

  • 4 æg

  • 250 g sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 150 g hvedemel

  • ¼ tsk salt

  • 1 tsk bagepulver

  • 150 g smør, smeltet

  • 2 overmodne bananer

  • 75 g mørk chokolade, groft hakket

  • 1 lille håndfuld valnødder, groft hakket

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175°C.
  • Pisk æg og sukker sammen i en stor skål, indtil blandingen er lys og let luftig. Tilsæt vaniljesukker.
  • I en separat skål blandes de tørre ingredienser (mel, salt og bagepulver).
  • Vend forsigtigt de tørre ingredienser i æggeblandingen – undgå at røre for meget.
  • Tilsæt det smeltede smør.
  • Vend de moste bananer i dejen.
  • Vend den hakkede chokolade og valnødder i dejen.
  • Fordel dejen i muffinformene. De skal ca. være ¾ fyldte.
  • Bag muffinsene i 20–25 minutter. Test evt. med en lille tandstik. Der skal ikke være dej på tandstikken (lidt smeltet chokolade er fint).
  • Lad muffinsene køle af på en bagerist. Har du brugt en muffinform (en af dem med plads til mange muffins) så lad muffinsene køle af i formen i et par minutter, før de tages ud af formen og flyttes til en bagerist for at køle helt af.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Stavanger: Cocktails på Salon du Nord

Da Steve var på besøg hos mig i Norge, besluttede vi os for at tage en weekendtur til Stavanger. AC og Kristian tog også med, og vi checkede alle sammen ind på Victoria Hotel, som er et smukt, gammelt hotel lige i centrum af byen. Hotelbaren, Salon du Nord, så virkelig hyggelig ud, så inden vi begav os ud for at spise på Fisketorget, besluttede vi os for at tage et smut forbi baren til en cocktail.

Salon du Nord åbnede oprindeligt som en barbersalon og frisør tilbage i 1900, hvor håndværk var en æressag, gæstfrihed var en kunst, og en god aften i byen var lig med dybe samtaler og veltillavede drinks. På Salon du Nord forsøger de at genoplive stemningen fra de svundne tider, og efter vores besøg kan jeg bekræfte, at de gør det rigtig godt. Baren har den der klassiske 1900-tals vibe med mørkt træ, vintage-detaljer og en hyggelig atmosfære, der gør det let at blive hængende længere, end man egentlighavde tænkt sig, og deres cocktails er virkelig gode.

Jeg fik en Stavanger, som var en blanding af Maker’s Mark bourbon, Galliano Vanilla, sukker, bergamotte & karamel, Angostura og appelsinbitter samt spor af mælk. Den smagte som dessert, og var sød og karamelagtig, toppet med et lille stykke mørk chokolade. Den smagte rigtig godt, men jeg tror den ville have fungeret endnu bedre som after-dinner drink.

Steve fik en Mosjøen, som viste sig at være aftenens vildeste cocktail. Den bestod af Pitu cachaça, Kuyper bananlikør, yuzu-sake, citron og citrongræs og blev serveret med en boble på toppen og en ekstra boble ved siden af (det kan I se i videoen nedenfor). Boblerne bristede og blev til små skyer af røg kort efter at drinken blev serveret. Virkelig flot præsentation og en perfekt start på aftenen. Hvis du nogensinde er i Stavanger, så er Salon du Nord helt klart et besøg værd!

Salon du Nord, Skansegata 1, 4006 Stavanger, Norge

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Pa Thong Ko – (Friteret dej) – Tidlig morgenmad i Mae Sot

Jeg havde taget natbussen fra Bangkok til Mae Sot og ankom tidligt om morgenen. Det var alt for tidligt til at checke ind på hotellet, og jeg var desuden ved at være sulten, så jeg gik mig en tur for at se, om jeg kunne finde et sted at få lidt morgenmad.

Jeg kom forbi en lille bod med en wok fuld af boblende olie og stoppede op for at se, hvad det mon kunne være. Det viste sig at være Pa Thong Ko, Thailands version af de kinesiske Youtiao (friterede dejstænger). Den thailandske udgave er mindre og mere sprød end sin kinesiske fætter, men mindst lige så lækker.

Det var et fascinerende syn at se hvordan Pa Thong Ko blev lavet. Små stykker dej blev kastet i den varme olie og hurtigt vendt rundt, indtil de pustede sig op og fik den smukkeste gyldne farve. På ingen tid havde jeg en stor pose fyldt med frisklavet Pa Thong Ko – alt for mange til én person, men de så simpelthen så gode ud.

Frisk fra wokken var de sprøde udenpå og bløde og luftige indeni. De var drysset med sesamfrø og havde en let salt smag, som gjorde dem perfekte som hurtig morgenmad. Selvom jeg gjorde mit bedste, kunne jeg dog ikke spise dem alle sammen, så jeg gemte nogle til senere, men de smager altså bedst, når de er helt friske. Når de køler af, mister de sprødheden og bliver lidt seje.

Hvis du nogensinde besøger Thailand, så hold øje med Pa Thong Ko. Kig efter en lille bod med en stor wok og en kø af lokale – det er altid et godt tegn! Bare husk at spise dem, mens de stadig er varme. Den første sprøde bid er ren magi.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Apple Crumble med Marcipan og Granola

Apple Crumble er en af de desserter, jeg aldrig bliver træt af, og det er en supergod dessert at have i ærmet, når det blæser og regner udenfor. Min opskrift er med dansk marcipan, som smager fantastisk sammen med æblerne og giver crumblen lidt ekstra guldkant.

Granolaen tilføjer et lækkert crunch, og jeg lægger den under crumble-toppingen, så den ikke bliver brændt. Jeg bruger Tina’s Hungry Bird Eats granola med kardemomme og kanel som er perfekt til denne opskrift, men andre typer granola uden chokolade og tørret frugt kan også bruges.

Normalt foretrækker jeg syrlige grønne æbler, men da Tina og jeg filmede denne opskrift, havde vi kun røde æbler, og de fungerede også fint.

Opskrift: Apple Crumble med Marcipan og Granola

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

8

portioner

Apple Crumble er en af de desserter, jeg aldrig bliver træt af, og det er en supergod dessert at have i ærmet, når det blæser og regner udenfor. Min opskrift er med dansk marcipan, som smager fantastisk sammen med æblerne og giver crumblen lidt ekstra guldkant.

Ingredienser

  • Crumble dej
  • 200 g hvedemel

  • 150 g sukker

  • 150 g koldt smør skåret i tern

  • en knivspids salt

  • Fyld
  • 4-5 æbler

  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk stødt kanel

  • 120 g marcipan

  • 1 dl granola

Sådan gør du

  • Lav crumble-toppingen
  • Kom det kolde smør i en skål sammen med mel, sukker og salt.
  • Brug fingerspidserne til at smuldre smørret ind i de tørre ingredienser, indtil det ligner grove brødkrummer. Stil det til side.
  • Forbered æblerne
  • Skræl æblerne, og skær dem i tern.
  • Vend æbleternene med sukker og kanel, så de bliver godt dækket.
  • Saml crumblen
  • Fordel æblerne jævnt i et ovnfast fad.
  • Skær eller riv marcipanen i små stykker, og fordel den over æblerne.
  • Drys granolaen over marcipanen.
  • Fordel crumble-toppingen jævnt over granolaen.
  • Bagning
  • Forvarm ovnen til 190°C.
  • Bag crumblen i ca. 45 minutter, eller indtil toppen er gylden og sprød, og æblerne er møre.
  • Server den lun med en kugle vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Dalgona i Sydkorea - Se hvordan det bliver lavet i Seoul

Dalgona (달고나, også kaldet ppopgi på koreansk) er en slags traditionel koreansk slik, der går helt tilbage til 1960’erne og 1970’erne. Det var dog først med Squid Game i 2021, at dalgona for alvor blev et globalt fænomen. I et af seriens afsnit kæmper deltagerne med at skære figurer ud af dalgona under ekstremt pres, og det afsnit gjorde dalgona verdensbrømt.

I Korea bliver dalgona typisk solgt af gadesælgere, der laver slikket, mens man ser på. Dalgona kræver kun to ingredienser; sukker og bagepulver. Sukkeret smeltes, indtil det bliver gyldent, og bagepulver tilsættes og gør sukkermassen luftig og skummende. Den varme masse hældes ud på en flad overflade og trykkes hurtigt til en rund skive som derefter dekoreres med forskellige mønstre fra udstiksforme. Smagen minder lidt om brændt karamel og konsistensen er sprød og luftig med en let og porøs struktur.

Lige efter Squid Game så man dalgona-sælgere overalt i Seoul, men i dag er der længere imellem dem. Sidst jeg var i Seoul, fandt jeg en dalgona-sælger på en lille gågade i nærheden af Jonggak-station, men det er et par år siden jeg var der, så jeg er ikke sikker på at han stadigvæk er der.

Hvis du har lyst til at prøve at lave dalgona derhjemme, finder I min opskrift her:

Opskrift: Koreansk Dalgona Slik – Den grimme version >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr