Efter jeg kom tilbage fra Hamamatsu, stoppede jeg ved Tokyo Station for at spise aftensmad på Ramen Street, som ligger i kælderetagen i shoppingcenteret 1st Avenue. Der er 8 ramen-restauranter i dette hjørne af banegården, og man finder de fleste slags ramen her.

Den mest populære restaurant er Rokuinsha, som er berømt for sine tsukumen (dipping noodles). Tsukumen er ramen, der serveres med saucen og de andre ingredienser separat, så man selv kan dyppe sine nudler, og den slags ramen er specielt populær om sommeren. Dog så ved I sikkert efterhånden, at jeg er en tonkotsu-pige (tonkotsu er en kraftig, svinekødsbaseret suppe), så jeg satte i stedet kurs mod Ikaruga,

Jeg købte min ramen-kupon i maskinen udenfor restauranten og stillede mig derefter i kø. I tillæg til forskellige slags ramen, kunne man også købe gyoza (japanske dumplings) og andre småretter samt drikkevarer.

Hos de fleste ramenrestauranter er portionerne dog så store, at det faktisk kræver lidt af en appetit, bare at kunne spise sin skål med ramen, så det er sjældent at jeg også bestiller sideretter. Nogle gange køber jeg mig dog en øl eller en cola, men almindeligt vand eller grøn te, som serveres gratis, er ofte det bedste match.

Det tog ikke lang tid før jeg fik en plads, og efter kun et par minutter ankom en himmelsk skål med tonkotsu ramen.

Tilsyneladende havde jeg bestilt den spicy version, så der var små søer af chiliolie på toppen. Den stærke chilismag gik rigtigt godt i spænd med den lidt tunge suppe, så slurp slurp slurp sagde det, og så var den skål ude af verden.

Hvis I kan lide spicy ramen, så skal I også prøve Kikanbo


Ramen Street, B1F Yaesu South Exit, Tokyo Station (First Avenue Tokyo Station B1F South Street), Tokyo, Åbningstider: 10:30-22:00 (de fleste restauranter), Adresse på japansk: 東京駅八重洲南口地下1階(東京駅一番街 地下1階南通り

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Kashigashira Sashimi Bar, Tsukiji, Tokyo

Kashigashira er en gammel favorit blandt de lokale i området omkring fiskemarkedet i Tsukiji. Til frokost går der sjældent mange minutter, fra de slår dørene op og til restauranten er fyldt, og der dannes hurtigt en kø udenfor af tålmodigt ventende frokostgæster. Om aftenen er Kashigashira et populært sted at mødes til mad og sake, og en bordreservation er nødvendig, nogle gange endda uger i forvejen.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Kikanbo spicy ramen i Tokyo

Jeg brugte det meste af dagen i går på at vandre omkring i Kanda og Akihabara. Planen var at købe et nyt kamera, så Yodobashi Akiba (Tokyos største elektronikbutik) var målet for min vandring, men før jeg tog derhen, spiste jeg min første skål ramen på denne tur, og sikke en skål! Jeg har tidligere smagt spicy miso ramen, men aldrig på den måde, de laver det på Kikanbo. Hvis du tror at japansk mad ikke kan være stærk, så tager du fejl.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Ipsen & Co, caféer i København

For nogle måneder siden åbnede en af pigerne, Line, en kaffebar sammen med sin yngre bror, og da jeg var i København i sidste uge, fik jeg endelig taget mig sammen til at kigge forbi. Stedet hedder Ipsen & Co og er den skønneste lille perle i den gode ende af Gl. Kongevej. Jeg skriver ikke sådan, fordi jeg kender Line, men fordi det passer, og de af jer, som har været der, vil sikkert være enige.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Universal Studios i Los Angeles

En af mine mere mærkelige oplevelser i Los Angeles var tilbage i 2008, hvor Mike fra flyveskolen og jeg besøgte Universal Studios. Dengang var en af ”forlystelserne” at man kunne deltage i Fear Factor Live, og dumme som vi var, meldte vi os frivilligt. Hovedpræmien var et årskort til Universal Studios, hvis man vel at mærke vandt over de andre 4 deltagere i en række ulækre prøvelser.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr