Kashigashira Sashimi Bar, Tsukiji, Tokyo

Kashigashira er en gammel favorit blandt de lokale i området omkring fiskemarkedet i Tsukiji. Til frokost går der sjældent mange minutter, fra de slår dørene op og til restauranten er fyldt, og der dannes hurtigt en kø udenfor af tålmodigt ventende frokostgæster. Om aftenen er Kashigashira et populært sted at mødes til mad og sake, og en bordreservation er nødvendig, nogle gange endda uger i forvejen.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Kikanbo spicy ramen i Tokyo

Jeg brugte det meste af dagen i går på at vandre omkring i Kanda og Akihabara. Planen var at købe et nyt kamera, så Yodobashi Akiba (Tokyos største elektronikbutik) var målet for min vandring, men før jeg tog derhen, spiste jeg min første skål ramen på denne tur, og sikke en skål! Jeg har tidligere smagt spicy miso ramen, men aldrig på den måde, de laver det på Kikanbo. Hvis du tror at japansk mad ikke kan være stærk, så tager du fejl.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Ipsen & Co, caféer i København

For nogle måneder siden åbnede en af pigerne, Line, en kaffebar sammen med sin yngre bror, og da jeg var i København i sidste uge, fik jeg endelig taget mig sammen til at kigge forbi. Stedet hedder Ipsen & Co og er den skønneste lille perle i den gode ende af Gl. Kongevej. Jeg skriver ikke sådan, fordi jeg kender Line, men fordi det passer, og de af jer, som har været der, vil sikkert være enige.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Universal Studios i Los Angeles

En af mine mere mærkelige oplevelser i Los Angeles var tilbage i 2008, hvor Mike fra flyveskolen og jeg besøgte Universal Studios. Dengang var en af ”forlystelserne” at man kunne deltage i Fear Factor Live, og dumme som vi var, meldte vi os frivilligt. Hovedpræmien var et årskort til Universal Studios, hvis man vel at mærke vandt over de andre 4 deltagere i en række ulækre prøvelser.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Momofuku Ssäm Bar, New York

Det tog lang tid, før jeg endelig fik besøgt Momofuku Ssäm Bar, og det tog endnu længere tid, før jeg fik taget mig sammen til at blogge om mit besøg. Momofuku Ssäm Bar åbnede allerede i 2006 som endnu et skud på David Chang’s populære Momofuku restaurant-stamme. Jeg har villet besøge Momofuku Ssäm Bar en rum tid, men hver gang jeg har været i nabolaget, har restauranten enten været lukket, eller så fyldt, at jeg ikke engang har villet forsøge at få et bord. Da jeg var i New York i oktober, var jeg endelig i rette tid på rette sted og kunne tage plads i baren til frokost.

I Korea er ssäm typisk salat- eller kålblade, som man vikler om kød og spiser. Den ssäm jeg fik på Momofuku Ssäm Bar var dog mere som en slags burrito, og den var stor. Her kommer en af årsagerne til, at man ikke skal vente med at blogge om restaurantbesøg til 4 måneder efter: Jeg kan nemlig ikke huske, hvad der var i den ssäm, jeg fik på Momofuku! Momofuku Ssäm Bar skifter menu hver dag, så der har heller ikke været nogen hjælp at hente på deres hjemmeside, da jeg er ret sikker på, at den ssäm jeg fik, ikke længere er på menuen. Kan det mon være gris? Eller and? Jeg tror ikke, at det var giraf, men ellers har jeg faktisk ingen anelse. Den smagte dog dejligt og havde lige præcis den rette mængde sød, klæbrig sauce. Så meget husker jeg.

De pork buns jeg også bestilte vakte heldigvis ikke de store kvaler. Pork buns = boller med gris. Ikke så svært at dechifrere, selv efter 4 måneder:)

Skiverne med pork belly (ribbenssteg) var tykke og med masser af fedtkant, og jeg er sikker på, at mange af mine venner ikke ville kunne drømme om at spise sådan noget, men for mig var det en fornøjelse at sætte tænderne i. Fedtet er fyldt med smag og sammen med sauce og det hvide, ret klæbrige brød, smager det altså fantastisk. Efter et par park buns vil du nok ikke kunne passe dine skinny jeans, men tro mig, det er det hele værd..

Momofuku Milk Bar ligger lige ovre på den anden side af gaden, så det var her jeg spiste dessert. Deres bagværk og milkshakes er legendariske, og der er tit kø udenfor, specielt om eftermiddagen. Jeg fik mig en lækker cookie og en chokolademilkshake.

Min guide til de bedste koreanske restauranter på Manhattan – Hvis Flushing er for langt væk


Momofuku Ssäm Bar, 207 Second Avenue (at 13th Street), East Village, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr