Vinnies, Amsterdam

Nu er jeg i Amsterdam. I går tog jeg toget fra lufthavnen ind til byen. Det var en hurtig tur på omkring 20 minutter, og jeg mener kun, det kostede omkring 5 EUR. Hvis man tager toget, skal man huske at gemme billetten, da man både skal checke ind og ud.

Jeg tror hverken på astrologi eller spåkoner, men når det kommer til rejsens første måltid, er jeg overtroisk, så det batter. For mig er det første måltid i en ny by altafgørende for, hvordan resten af opholdet bliver, så jeg er meget omhyggelig med at vælge en restaurant, der virker lovende, og jeg prøver for alt i verden at undgå McDonald’s – i hvert fald de første 24 timer:)

Vivian blogger om mode, og hun har en rigtig fed stil. Jeg tænkte derfor, at hvis hendes restaurant-smag var bare halvt så god som hendes tøjsmag, så var jeg i gode hænder. Det havde jeg heldigvis ret i, så endnu en gang tak, Vivian!

Jeg bestilte en mad med avocado og hytteost, som smagte overraskende godt. Jeg kan ikke huske at have set den kombination andre steder, men det er uden tvivl en idé, jeg tager med hjem. Jeg tilføjede også lidt laks ved siden af – det kostede kun 1 EUR ekstra, og løftede det hele til næste niveau.

Min Amsterdam Blog

Vinnies, Haarlemmerstraat 46 HS, 1013 ES Amsterdam


0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Barfota, Helsingborg

Sidste weekend besøgte jeg Rikke i Helsingborg. Hun har lige købt en kæmpe kasse af et hus sammen med sin kæreste Magnus, så de havde travlt med at male og ordne alt det, der skal ordnes, inden man flytter ind. Jeg ville gerne have skrevet, at jeg gav en hjælpende hånd, men hvis sandheden skal frem, så var jeg nok primært ansvarlig for at spise osterejer og gå i vejen.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Kamai, Oslo

Updatering: Kamai er nu lukket

Lørdag aften havde vi bestilt bord til 7 på Kamai. Vi havde booket Chef’s Table, men bortset fra navnet og den afskærmede beliggenhed lige ved siden af køkkenet, var der intet ekstraordinært ved det. Menuen var da også den samme som i resten af restauranten og vi bestilte alle sammen Kaiseki-menuen med undertitlen ” The Kamai Expeience”, for det lød jo lovende. De andre besluttede sig også for at prøve den tilhørende vinmenu, men AC og jeg besluttede os for at holde os til cocktailmenuen og selv bestille, hvad vi ville have i løbet af måltidet.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Café Norden på Strøget i København

Nogle dage inden jeg tog til Oslo, havde jeg endelig fornøjelsen af at møde Angela fra Pinay Skattebasse. Vi har gennem længere tid fulgt hinandens blogs, og da vi begge er i København disse dage, var det kun naturligt at finde en dag at mødes. Dog har den sidste tid været travl for os begge to, så det var lidt af en udfordring at finde en eftermiddag, hvor det endelig kunne lade sig gøre.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Vandal, New York

Vandal åbnede i begyndelsen af 2016 og blev hurtigt en af de mest lysende stjerner på New Yorks restauranthimmel, specielt i den galakse, hvor restauranterne med et strejf af natklub holder til.Jeg ville virkelig gerne prøve at spise der, men I ved hvordan jeg er med hensyn til bordbestilling. Altid for sent ude. Heldigvis havde min veninde Mende været lidt mere proaktiv og det var lykkedes hende at ordne et bord til 4 søndag aften.

Hurtigt videre til drikkevarerne. Både Jessica og jeg bestilte en Trigger Finger, på trods af, at ingen af os egentlig er specielt vilde med bourbon cocktails, men Jessica fortalte mig, at Trigger Finger bliver serveret i en lille kolbe, som man gerne må stjæle. Desværre kunne personalet ikke finde kolberne, så vores drinks blev serveret i almindelige cocktailglas (som ikke måtte stjæles) på trods af, at vi havde understreget, at vi kun bestilte den drink for at få fingre i kolben. Vi endte derfor uden souvenir-flaske, men med en bourbon-drink, som ikke engang smagte særlig godt. For at råde bod på det tilbød personalet os gratis dessert, og vi blev hurtigt gode venner igen.

Vi bestilte så meget mad, at det sikkert ville være lettere at skrive, hvad vi ikke bestilte. Maden var bedre, end jeg havde forventet, og helt sikkert et niveau op fra hvad der sædvanligvis serveres på lignende etablissementer. Fusionerne fungerede og de såkaldte small plates viste sig at være store nok til at hele bordet kunne smage. Den eneste ret jeg ikke brød mig om var deres bacon ramen, som smagte af sæbe.

Vandal føles som lørdag aften så at spise der en doven søndag var ikke rigtig optimalt. Vi var alle sammen en smule trætte efter weekendens eskapader, så selvom både personalet, maden og den break-dansende kaninskulptur gjorde sit til at sprede partystemning, så ville søndagssløvsindet ikke rigtig slippe. Næste gang jeg skal til New York, må I derfor huske mig på at bestille bord på Vandal i god tid i forvejen, for Vandal er helt sikkert en lørdag aften værd.

Min guide til New York-restauranter, der føles som natklubber


Vandal, 199 Bowery, Lower East Side, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr