Akropolis

Akropolis er et imponerende syn, og en af de ting, man ikke må gå glip af i Athen. Jeg besøgte Akropolis for første gang for 16 år siden, da jeg var på vej hjem til Danmark efter at have arbejdet som rejseleder på den græske ø Kefalonia.

Jeg var blevet tilbudt et andet job i Spanien, og fordi jeg havde sagt op, skulle jeg selv betale billetten til Danmark. Dengang var flybilletter dyre, og det viste sig hurtigt, at det ville være billigere for mig at blive en uge i Athen, i stedet for at flyve direkte hjem. Jeg indlogerede mig på et hyggeligt lille sted ved navn John’s Place, men det eksisterer vist ikke mere, for det er ikke på GoogleMaps. Jeg ville gerne se, hvordan det ser ud i dag, men jeg havde ikke tid. Måske nogle af jer kender John’s Place?

Dette indlæg skulle jo egentlig handle om Akropolis, men skal jeg være helt ærlig, så ved jeg intet om Akropolis. Jeg kunne sikkert have googlet lidt facts frem, men jeg synes ikke, at jeg vil belemre jer med en halvhjertet beskrivelse af den arkaiske periode. Jeg er sikker på, at I kan finde mere kompetente kilder på området andetsteds.

Farvel til alle historie-nørderne!

Jeg kunne selvfølgelig have hyret en guide, som jeg gjorde tilbage i 2000, men den guide jeg mødte på vej til billetlugen råbte af mig, fordi jeg ikke havde en guide (?!). Det gav mig ikke ligefrem lyst til at hyre hende.

Derudover kom jeg på, at jeg havde en bog om Akropolis derhjemme et sted. Jeg har godt nok aldrig læst den, men i det mindste findes muligheden for at tilegne sig yderligere viden om bygningerne, som jeg så, hvis jeg engang skulle få lyst til det.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Scholarhio i Athen

Jeg var kun i Athen 2 dage, men det var lige, hvad jeg havde brug for. Grækenland er fantastisk om sommeren, specielt ude på øerne, men Athen er bestemt heller ikke værst. Med så kort tid til rådighed, gjaldt det dog om at prioritere rigtigt. Jeg prioriterede mad og Akropolis.

Mit hotel var tæt på Plaka, som er et historisk område lige ved foden af Akropolis. Det er også et område med mange turister, og jeg kunne huske, at jeg havde spist på nogle ret dårlige restauranter, sidst jeg var i Athen. Det er dog efterhånden 16 år siden (yikes!), og da havde jeg kun en gammel guidebog og min intuition at gå efter med hensyn til spisesteder. Denne gang gav en hurtig søgning på Google mig al den information jeg behøvede for at træffe et kvalificeret valg. Jeg ved, at jeg har sagt det før, men er det ikke utroligt så meget enklere det er blevet at rejse nu hvor vi har dataroaming og gode blogs?

På bloggen Athens Walker læste jeg om en restaurant ved navn Scholarhio, og selvom indlægget var fra 2011, blev jeg hurtigt overbevist om, at det var der, jeg skulle spise frokost.

Ved første øjekast så Scholarhio ud som de fleste andre restauranter i Plaka, for størsteparten af gæsterne var turister, og menuen var på engelsk. Dog viste det sig til min store glæde, at maden var rigtig god. Personalet var oprigtigt venlige, og virkede ikke så turisttrætte, som man ellers kunne forvente, her et godt stykke inde i højsæsonen.

Jeg var sulten, så jeg bestilte alle de græske retter, jeg havde glædet mig til, plus et par ekstra, just in case: Græsk salat, tzatziki, moussaka, taramasalata (dip med rogn), keftedes (græske frikadeller) og saganaki (friturestegt ost). Det hele smagte fantastisk, bortset fra brødet, som var lidt tørt, men da jeg kun brugte det til at skovle tzatziki og taramasalata ind i munden med, gjorde det ikke så meget.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Hapi Neko, kattecafé i Tokyo

Opdatering: Hapi Neko er nu lukket

I Tokyo besøgte jeg også Hapi Neko, som er en hyggelig lille kattecafé i Shibuya kun få minutters gang fra den travle Shibuya Crossing. Jeg har efterhånden været der nogle gange, for selvom jeg ikke er noget udpræget kattemenneske, så er Hapi Neko et rigtigt dejligt sted at være. Det er næsten som en lille katteoase midt i Shibuyas larm og støj, og kattene ser ud til at trives.På Hapi Neko er der nemlig ingen tivl om at det er kattene, der regerer, og vi mennesker, der besøger caféen er intet andet end ydmyge undersåtter.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Oedo Onsen Monotagari

Jeg tilbragte det meste af dag nr. 2 i Tokyo på Oedo Onsen Monogatari, som er en turistvenlig onsen, ikke alt for langt væk fra det centrale Tokyo. I gamle dage i Japan, før det blev almindeligt med badefaciliteter i hjemmene, gik man til offentlige badeanstalter, som typisk var placeret omkring en onsen (varm kilde på japansk). I dag besøger man primært onsen for at slappe af og nyde godt af de helsefremmende egenskaber, som kildevandet siges at have.    

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Tsukiji Gindaco, Tokyo
Tsukiji Gindaco

Der er 5 timers tidsforskel mellem Dubai og Tokyo, og jeg gik ikke i seng før kl. 2:00 i går. Jeg kunne derfor sagtens have sovet til hen på eftermiddagen, men mellem kl. 10:00-17:00 gør de rent, og alle gæster skal forlade kapselhotellet. Halvt i søvne trillede jeg derfor ud af min kapsel, og begav mig af sted for at finde noget morgenmad. Jetlag gør de underligste ting ved min appetit, så selvom jeg var sulten, havde jeg ikke rigtig lyst til morgenmad.

Faktisk var jeg ikke helt sikker på hvad jeg havde lyst til, men så fik jeg øje på Tsukiji Gindaco, som er en populær takoyaki shop. Takoyaki er en japansk snack, der nok bedst kan beskrives som en slags æbleskiver med blæksprutte. Man spiser dem med mayonnaise og en brun sauce, drysset med helt tynde flager af tørret fisk. De serveres lige fra panden, og de er meget varme indeni, så man skal vente med at spise dem, til de er kølet lidt af. Jeg er alt for utålmodig, så jeg ender altid med at brænde tungen.

Hos Tsukiji Gindaco i Akihabara sælger de også Croissant Taiyaki, som er en ny version af de traditionelle japanske fiskeformede kager. I stedet for den vaffelagtige dej man traditionelt laver kagerne af, bruger man croissantdej, og resultatet er de sødeste små fiskecroissanter.

Valget faldt på en portion takoyaki hos Tsukiji Gindaco. Takoyaki er en slags stegte blækspruttekugler. De ligner lidt danske æbleskiver, men de er ikke søde, og der er blækspruttestykker indeni. En portion består typisk af 6-8 stk. og de serveres lige fra panden, toppet med en brun sauce og helt tynde flager af tørret fisk samt mayonnaise. Det er en populær snack i Japan, men det er nok de færreste som spiser dem til morgenmad:)

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr