New York: En aften på Spritzenhaus i Greenpoint

Spritzenhaus, New York

Brooklyn har i mange år været New Yorks hipstercentrum og de to mest nordlige nabolag, Greenpoint og Williamsburg har med tiden fået et solidt rygte som nogle af de bedste steder at gå ud at spise og drikke, ikke kun i Brooklyn, men i hele New York. Der åbner konstant nye barer og restauranter og den uprætentiøse vibe der præger de to områder, udgør en forfriskende afveksling fra Midtown Manhattans flaskehetz og repræsentationskonto-cocktails. Man kommer som man er, og øllerne er billige.

Luften i Williamsburg er tyk af underspillet coolness og gaderne fulde af unge kunstnere, som venter på det store gennembrud. Derimod er ældre, mere satte individer kun sjældent forekommende, og min veninde i New York, som er i 30’erne ligesom jeg, betroede mig da også at selvom hun elsker Williamsburg, kunne hun aldrig nogensinde finde på at flytte dertil, da hun ville føle sig alt for gammel.

I Brooklyns nordligste nabolag Greenpoint, er et hele lidt mere afslappet men stadigvæk med masser af hipsterfaktor. Om sommeren omdannes mange af Greenpoints barer til beer gardens, som strækker sig ud på fortove og ind i baggårde, og et af de mest populære steder at nyde sin kolde fadøl er Spritzenhaus på Nassau Street lige nord for den store McCarren park. Jeg skal dog indrømme, at Spritzenhaus ikke var aftenens førstevalg, men blev kaldt ind som værdig suppleant, da vores oprindelige numero uno, den danske bar Tørst, viste sig at være lidt af en dødbidder.

Man kan bedst beskrive Spritzenhaus som en stor ond kolos af en bar, og langs bardisken så jeg hvad der må have været i nærheden af 100 fadølshaner, der alle var i fuld sving med at servicere det tørstige klientel. Vi bestilte lidt mad i baren og fik en papirlap, som vi senere kunne indløse ovre i madafdelingen i en anden del af lokalet. Ingen af os var specielt sultne, men øl smager bare bedre med pølser og fritter.

De belgiske pomfritter, som vi fik, var vendt i trøffelolie, og smagte knasende skønt sammen med den krydrede dipsauce. Hotdoggen var dog læsset med noget underligt, mexicanskinspireret ragelse og lidt for eksperimentel for mine hotdog-ortodokse smagsløg.

Jeg var glad for, at jeg havde ladet stiletterne og kjolen blive derhjemme, for det ville have været ret akavet at troppe op i sådan en mundering på Spritzenhaus, hvor slidte jeans og masser af tatoveringer dominerede.

Der er højt til loftet på Spritzenhaus, og der er åbent ud til gaden, så akustikken er ret elendig. Derudover var musikken (en underlig blanding af mere eller mindre kendte heavy metal hits) heller ikke noget at skrive hjem om, men den gode atmosfære og det imponerende udvalg af øl gør alligevel Spritzenhaus til et oplagt sted at tilbringe en lørdag aften i Greenpoint.

• Spritzenhaus er virkelig come-as-you-are, og ingen bryder sig om, hvad du har på. Dog passer et par jeans og en tanktop langt bedre ind, end en kjole og høje hæle.

• Drikkevarer på Spritzenhaus er billige og man kan sagtens få en fadøl for 6$ eller en cocktail for 8$.

• Man kommer lettest fra Manhattan til Spritzenhaus med L-toget. Stå af ved Bedford Avenue, derfra er der kun en kort gåtur til Spritzenhaus.

På Spritzenhaus med Tina og Ike


Spritzenhaus, 33 Nassau Ave (at Nassau and Guernsey), Greenpoint, Brooklyn New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop