Opskrift: Vietnamesisk Pho på 20 minutter

Opskrift: Pho på 20 minutter - Vietnamesisk nudelsuppe


Jeg elsker pho, men det er sjældent jeg har tid til at stå i køkkenet i flere timer og lave den lækre vietnamesiske nudelsuppe fra bunden, så nogle gange snyder jeg og laver pho-suppen med bouillonterninger. Det tager ikke mere end 20 minutter og med de rigtige toppings og saucer bliver resultatet rigtigt godt.

Jeg plejer at anrette en skål med suppe, nudler og oksekød, og så stiller jeg friske urter, lime, chili og saucer på bordet, så man selv kan smage til og vælge hvad man vil have i.

Tips

Oksekød: Brug tyndtskåret oksekød – fx inderlår, bryst eller flankesteak. Hvis du ikke kan finde færdigskåret kød hos slagteren eller i supermarkedet, kan du selv skære kødet i tynde skiver derhjemme: Læg kødet i fryseren i 30-60 minutter alt efter størrelse og tykkelse. Når kødet er fast, men ikke gennemfrosset, er det meget nemmere at skære det i de ultratynde skiver du behøver til din suppe. Hvis du ikke kan få skiverne tynde nok, eller er bange for at oksekødet ikke bliver ordentligt kogt i skålen kan du lynstege oksekødet i en wok eller på en stegepande inden du tilsætter det.

Saucer og krydderier: De klassiske saucer til pho er hoisin og sriracha, men du vælger helt selv hvad du vil have i. Man kan også drysse med ristede løg, chili crisp, hvidløg og frisk chili.

Risnudler: Pho laves med flade risnudler, som findes i forskellige bredder fra smalle til brede. Jeg foretrækker de lidt bredere nudler, men det er en smagssag. Vælg den type, du bedst kan lide.

Bouillon: Pho-bouillonterninger finder man i de fleste asiatiske supermarkeder. Hvis du ikke kan få fat på pho-terninger og du virkelig VIRKELIG craver pho kan du bruge almindelig oksebouillon. Smagen bliver ikke helt den samme, så tilsæt masser af friske urter, lime og saucer for at kompensere.

Opskrift: Vietnamesisk Pho på 20 minutter

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Opskrifter, SuppeCuisine: Vietnam
Portioner

1

skål + påfyldning

Jeg elsker pho, men det er sjældent jeg har tid til at stå i køkkenet i flere timer og lave den lækre vietnamesiske nudelsuppe fra bunden, så nogle gange snyder jeg og laver pho-suppen med bouillonterninger. Det tager ikke mere end 20 minutter og med de rigtige toppings og saucer bliver resultatet rigtigt godt.

Ingredienser

  • 1 pho-bouillonterning (til ca. 5dl suppe)

  • risnudler til en portion

  • 6-8 tynde skiver oksekød

  • 1 lime

  • ½ almindeligt løg eller skalotteløg

  • ½ thai chili (kan udelades hvis du ikke er til stærk mad)

  • 1 håndfuld bønnespirer

  • Friske urter: koriander, mynte, thai-basilikum

  • Hoisin sauce

  • Sriracha

Sådan gør du

  • Skær lime i både.
  • Skær løget i skiver. Hak chilien fint.
  • Skyl bønnespirerne og de friske urter.
  • Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken – pas på, de ikke bliver overkogte. Bedre at koge dem lidt kortere tid end der står i anvisningerne, for de skal nok blive bløde når de ligger i suppen. Sæt til side.
  • Lav suppen med pho-terningerne efter anvisningen på pakken. Du skal bruge cirka 5 dl per person.
  • Læg de kogte nudler i en suppeskål.
  • Top med det tyndtskårne oksekød.
  • Hæld den rygende varme suppe over – det er vigtigt, at suppen er kogende, så kødet bliver kogt i skålen.
  • Server med friske urter, løg, chili og lime. Smag til med hoisin og sriracha efter behov.
Reklame
Pho - Bouillonterninger 3 x 75 g
5,28 €

Jeg har tit brugt de her pho-terninger, og jeg synes de fungerer rigtig godt, hvis man skal lave en hurtig gang pho. Man opløser dem i kogende vand, og så har man suppebasen til pho klar til brug.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
05/31/2025 11:30 am GMT
Min danske YouTube-kanal med opskrifter, rejsevideoer og meget mere 🇩🇰

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter