
Jeg elsker pho, men det er sjældent jeg har tid til at stå i køkkenet i flere timer og lave den lækre vietnamesiske nudelsuppe fra bunden, så nogle gange snyder jeg og laver pho-suppen med bouillonterninger. Det tager ikke mere end 20 minutter og med de rigtige toppings og saucer bliver resultatet rigtigt godt.
Jeg plejer at anrette en skål med suppe, nudler og oksekød, og så stiller jeg friske urter, lime, chili og saucer på bordet, så man selv kan smage til og vælge hvad man vil have i.
Tips
Oksekød: Brug tyndtskåret oksekød – fx inderlår, bryst eller flankesteak. Hvis du ikke kan finde færdigskåret kød hos slagteren eller i supermarkedet, kan du selv skære kødet i tynde skiver derhjemme: Læg kødet i fryseren i 30-60 minutter alt efter størrelse og tykkelse. Når kødet er fast, men ikke gennemfrosset, er det meget nemmere at skære det i de ultratynde skiver du behøver til din suppe. Hvis du ikke kan få skiverne tynde nok, eller er bange for at oksekødet ikke bliver ordentligt kogt i skålen kan du lynstege oksekødet i en wok eller på en stegepande inden du tilsætter det.
Saucer og krydderier: De klassiske saucer til pho er hoisin og sriracha, men du vælger helt selv hvad du vil have i. Man kan også drysse med ristede løg, chili crisp, hvidløg og frisk chili.
Risnudler: Pho laves med flade risnudler, som findes i forskellige bredder fra smalle til brede. Jeg foretrækker de lidt bredere nudler, men det er en smagssag. Vælg den type, du bedst kan lide.
Bouillon: Pho-bouillonterninger finder man i de fleste asiatiske supermarkeder. Hvis du ikke kan få fat på pho-terninger og du virkelig VIRKELIG craver pho kan du bruge almindelig oksebouillon. Smagen bliver ikke helt den samme, så tilsæt masser af friske urter, lime og saucer for at kompensere.
Jeg har tit brugt de her pho-terninger, og jeg synes de fungerer rigtig godt, hvis man skal lave en hurtig gang pho. Man opløser dem i kogende vand, og så har man suppebasen til pho klar til brug.







