Opskrift: Vandbakkelser med flødeskum

Opskrift: Gammeldags vandbakkelser

Da min søster og jeg var børn plejede min mor ofte at lave vandbakkelser i weekenden, så når jeg spiser en vandbakkelse bringer det masser af gode minder frem fra barndommen. Min mors version er helt basic, uden hverken salt eller sukker, og kun med flødeskum som fyld. Det er den version, jeg er vokset op med, og også den version jeg bedst kan lide. Har man lyst til noget mere fancy hvad angår form, størrelse og fyld, er det kun fantasien, der sætter grænser.

Når jeg skal forklare hvad vandbakkelser er til mine venner i USA plejer jeg at beskrive vandbakkelser som en slags cream puffs, der minder om éclairs eller profiteroles. Bortset fra navnet er vandbakkelser nemlig langt fra så klassisk dansk, som man skulle tro, for den choux-dej som vandbakkelserne er lavet af findes i køkkener verden over. Dog tror jeg vi er de eneste, der kunne finde på at lave en kagekone eller kagemand af vandbakkelse🙂

Noter

Det er vigtigt at du ikke åbner ovnen, før der er gået mindst 25 minutter, også selvom det bare er for at kigge. Du risikerer at vandbakkelserne splatter ud, og hvis det først sker er der ikke andet at gøre end at starte forfra.

Efter 25 minutter er skallen så hård at risikoen for at de splatter ud er minimal. Tror man at vandbakkelserne er færdige, kan man på det tidspunkt tage en vandbakkelse ud og skære den igennem for at se, om den er ordentligt bagt indeni.

Min mors vandbakkelser er så simple som de kan være. Der er hverken salt eller sukker i dejen, men hvis man har lyst, kan man tilsætte en tsk. vaniljesukker til flødeskummet. Man kan også fylde vandbakkelserne med creme, syltetøj eller evt. en kugle is om sommeren.

Min mor laver altid glasuren med kogende vand, for så bliver den mere blank.

For dig som undrer, så er det er dampen fra vandet som man tilsætter i starten, samt æggene, der får vandbakkelserne til at hæve.

Opskrift: Vandbakkelser med flødeskum

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Bagning, Opskrifter
Servings

4

servings

Min mors version er helt basic, uden hverken salt eller sukker, og kun med flødeskum som fyld. Det er den version jeg er vokset op med, og også den version jeg bedst kan lide. Har man lyst til noget mere fancy er det kun fantasien, der sætter grænser.

Ingredienser

  • 2 dl vand

  • 100 g smør

  • 100 g mel

  • 3-4 æg

  • Glasur
  • 2 dl flormelis

  • 2 spsk kakao

  • 1-2 spsk kogende vand

  • Flødeskum
  • ¼ l piskefløde

Sådan gør du

  • Æggene piskes sammen og stilles til side til senere.
  • Smørret smeltes og vandet tilsættes og bringes i kog. Derefter tilsættes melet under kraftig omrøring mens gryden stadigvæk er på den varme kogeplade. Der røres godt rundt indtil dejen slipper gryden.
  • Derefter tages gryden af varmen og dejen får lov at køle af et par minutter. Så tilsættes de sammenpiskede æg lidt efter lidt under fortsat omrøring. Det er ikke sikkert du skal bruge alle æggene. Dejen skal være fed og blank og ikke for flydende i konsistensen. Man skal kunne forme den med to skeer. Tænd for ovnen og sæt den på 200ºC (lidt lavere, hvis det er en varmluftovn)
  • Dejen sættes på en bageplade beklædt med bagepapir med to spiseskeer. Der skal være godt med plads omkring hver dejklump, for de hæver ret meget under bagningen. Der er nok dej til 8-10 vandbakkelser.
  • Vandbakkelserne bages ved 200º midt i ovnen i 35-45 minutter. Du må ikke åbne ovnen de første 25 minutter, for så risikerer du at vandbakkelserne falder sammen.
  • Vandbakkelserne er færdige, når de er gyldenbrune udenpå og bagt ordentligt indeni. Du kan evt. teste ved at tage en vandbakkelse ud af ovnen og se, om den falder sammen.
  • Flødeskum og glasur kan laves mens vandbakkelserne køler af
  • Fløden piskes til blødt flødeskum. Tilsæt evt. 1 tsk. vaniljesukker.
  • Glasuren laves ved at blande flormelis, kakao og kogende vand. Tilsæt kun få dråber vand ad gangen indtil glasuren har ønsket konsistens, for det er svært at redde en glasur med for meget vand i.
  • Skær vandbakkelserne over og fyld dem med et par skefulde flødeskum.
  • Pynt med glasur på toppen og server straks.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop