Opskrift: Ichigo Daifuku – Mochi med friske jordbær

Opskrift: Ichigo Daifuku - Mochi med friske jordbær

Ichigo Daifuku er mochi med friske jordbær og anko (red bean paste). Det er en rigtig japansk delikatesse, der kombinerer den bløde, let chewy konsistens af mochi med den søde, saftige smag af friske jordbær. Denne moderne version af traditionelle japanske mochi blev opfundet i 1980’erne og er siden blevet en favorit, især i jordbærsæsonen, der i Japan løber fra december til maj.

Jeg smagte selv Ichigo Daifuku for første gang i Myeong-Dong, som er et område i Seoul kendt for trendy street food, men det tog mange år før jeg selv gav mig i kast med at lave dem derhjemme, for det virkede alt for besværligt. Efter at have lavet mine egne Daifuku Mochi nogle gange, kan jeg dog forsikre jer om, at det er al besværet værd, for der er ikke noget, der slår frisklavet mochi. Ja, det sviner, og ja, det tager lidt øvelse før man får styr på dejen, men smagen og konsistensen er så meget bedre end det man kan købe i butikkerne.

Noter

Brug små til mellemstore jordbær så du er sikker på, at mochi-dejen kan dække dem helt. Jordbærrene skal være friske og søde. Duft til dem, de skal dufte sødt. Hvis de ikke dufter af noget, smager de heller ikke af noget.

Shiratamako (glutinous rice flor) er den skal rismel man bruger til mochi, og som giver mochi den helt rigtige chewy konsistens.

Mochi er ekstremt klistret, så hav rigeligt med kartoffelmel ved hånden under hele processen.

Hvad angår mikrobølgeovnen, så varierer det hvor lang tid mochi-dejen har brug for. Jeg har lavet mochi flere gange og jeg har fået forskellige resultater selv med samme mikroovn og ingredienser, så prøv dig frem. Nogle gange er det nok med 2 x 1 minut, andre gange skal dejen have 2 x 1 minut + 20 sekunder før den er god.

I modsætning til hvad mange tror, så er det ikke chocoklade, men anko (red bean paste) som beklæder jordbærrene. Man kan både bruge anko (red bean paste) og Shiroan (white bean paste) til mochi. Sørg for at få en bean paste der er så smooth som muligt.

Opskrift: Ichigo Daifuku – Mochi med friske jordbær

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dessert, OpskrifterCuisine: Japan
Portioner

6

mochi

Ichigo Daifuku er mochi med friske jordbær og anko (red bean paste). Det er en rigtig japansk delikatesse, der kombinerer den bløde, let chewy konsistens af mochi med den søde, saftige smag af friske jordbær. Denne moderne version af traditionelle japanske mochi blev opfundet i 1980’erne og er siden blevet en favorit, især i jordbærsæsonen, der i Japan løber fra december til maj.

Ingredienser

  • 150 g red bean paste (anko) eller white bean paste

  • 100 g shiratamako (glutinous rismel)

  • 150 ml vand

  • 2 spsk sukker

  • Kartoffelmel til håndtering af dejen

  • 6 små til mellemstore jordbær

Sådan gør du

  • Forbered jordbærrene
  • Vask jordbærrene, fjern stilkene og dup dem tørre.
  • Del red bean paste’en i 6 lige store portione som rulles til kugler.
  • Tryk en kugle bean paste flad og fold det omkring et jordbær, så det dækker hele jordbærret undtagen spidsen. Fortsæt med resten af jordbærrene.
  • Lav mochi-dejen
  • Bland rismel og sukker i en skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, mens du rører, til blandingen er glat og uden klumper.
  • Hæld blandingen i en skål der kan tåle at komme i mikrobølgeovnen. Dæk med plastfolie, og opvarm i mikrobølgeovn på høj effekt i 1 minut. Rør dejen ordentligt sammen igen. Den er på dette tidspunkt stadigvæk ret flydende, og hvid. Dæk med plastfolie igen og giv den endnu et minut i mikrobølgeovnen. Nu skulle dejen gerne være let gennemsigtig og elastisk. Hvis den stadigvæk er flydende og helt hvid så giv den 30 sekunder mere i mikrobølgeovnen (kan gentages ved behov).
  • Lad dejen køle af i et par minutter.
  • Form mochi
  • Drys en ren flade med kartoffelstivelse for at undgå, at mochi-dejen klistrer. Flad dejen ud med hænderne.
  • Del dejen i 6 lige store portioner. Flad hver portion ud til en rund cirkel.
  • Placér et jordbær med spidsen nedad midt på dejen, og fold dejen op omkring jordbærret. Pas på at dejlaget ikke bliver for tyndt, så der er hul ind til jordbærret. Klem kanterne sammen for at forsegle mochien.
  • Rul forsigtigt hver færdiglavet mochi i lidt kartoffelstivelse for at få en glat finish.
  • Ichigo Daifuku smager bedst, når de er frisklavede, men kan til nød overleve i køleskabet et par dage. Hvis de opbevares i køleskabet, skal de dækkes med plastfolie, og man skal være opmærksom på at de hurtigt bliver ret seje og gummiagtige i det.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter