Opskrift: Apple Crumble med Marcipan og Granola

Opskrift: Apple Crumble med Marcipan og Granola

Apple Crumble er en af de desserter, jeg aldrig bliver træt af, og det er en supergod dessert at have i ærmet, når det blæser og regner udenfor. Min opskrift er med dansk marcipan, som smager fantastisk sammen med æblerne og giver crumblen lidt ekstra guldkant.

Granolaen tilføjer et lækkert crunch, og jeg lægger den under crumble-toppingen, så den ikke bliver brændt. Jeg bruger Tina’s Hungry Bird Eats granola med kardemomme og kanel som er perfekt til denne opskrift, men andre typer granola uden chokolade og tørret frugt kan også bruges.

Normalt foretrækker jeg syrlige grønne æbler, men da Tina og jeg filmede denne opskrift, havde vi kun røde æbler, og de fungerede også fint.

Opskrift: Apple Crumble med Marcipan og Granola

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

8

portioner

Apple Crumble er en af de desserter, jeg aldrig bliver træt af, og det er en supergod dessert at have i ærmet, når det blæser og regner udenfor. Min opskrift er med dansk marcipan, som smager fantastisk sammen med æblerne og giver crumblen lidt ekstra guldkant.

Ingredienser

  • Crumble dej
  • 200 g hvedemel

  • 150 g sukker

  • 150 g koldt smør skåret i tern

  • en knivspids salt

  • Fyld
  • 4-5 æbler

  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk stødt kanel

  • 120 g marcipan

  • 1 dl granola

Sådan gør du

  • Lav crumble-toppingen
  • Kom det kolde smør i en skål sammen med mel, sukker og salt.
  • Brug fingerspidserne til at smuldre smørret ind i de tørre ingredienser, indtil det ligner grove brødkrummer. Stil det til side.
  • Forbered æblerne
  • Skræl æblerne, og skær dem i tern.
  • Vend æbleternene med sukker og kanel, så de bliver godt dækket.
  • Saml crumblen
  • Fordel æblerne jævnt i et ovnfast fad.
  • Skær eller riv marcipanen i små stykker, og fordel den over æblerne.
  • Drys granolaen over marcipanen.
  • Fordel crumble-toppingen jævnt over granolaen.
  • Bagning
  • Forvarm ovnen til 190°C.
  • Bag crumblen i ca. 45 minutter, eller indtil toppen er gylden og sprød, og æblerne er møre.
  • Server den lun med en kugle vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.

Opskrift-video

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter