Rikke er den af mine veninder, som er mest skeptisk overfor fremmed mad. Derudover spiser hun heller ikke fisk, lam samt en hel del andre ting, hvilket kan være lidt af en udfordring når man er ude at rejse med hende. Heldigvis er hun en dedikeret McDonald’s fan (hun overlevede en hel uge i Japan på Big Macs og Diet coke), så vi sørger simpelthen for kun at rejse til steder, hvor der er en gylden måge indenfor gangvidde.
Da vi var i New York overraskede hun dog gevaldigt, da hun uden tøven sagde ja til at gå med mig på koreansk restaurant i Koreatown. Jeg anbefalede hende at prøve bulgogi, som er marieneret kød, som steges ved bordet og spises med salat, hvidløg og en lækker sauce til. Det er en af de mere harmløse koreanske retter, som de fleste plejer at kunne lide, og Rikke spiste det faktisk også med god appetit.
Jeg overvurderede min appetit og bestilte to retter: bibimbap (ris med grøntsager og rå æggeblomme) og naeng myun (kold nudelsuppe), som jeg ikke engang kom igennem halvdelen af, da jeg som altid havde spist lidt for meget af de småretter, banchan, som altid serveres til et traditionelt koreansk måltid. Banchan består typisk af kimchi (fermenteret kål), små salte fisk, forskellige slags syltede grøntsager og tofu.
Jeg er specielt vild med kimchien, og den prikkende fornemmelse den giver på tungen, er jeg helt vild med. Jeg har længe gerne villet prøve at lave kimchi selv, da den slags, man kan købe i det asiatiske supermarked, jeg plejer at handle i, både er ret dyr og ikke særligt god. Hvis der er nogle af jer, som ligger inde med en god kimchi opskrift, må I derfor meget gerne sende den til mig:)
Miss Korea, 10 W 32nd St, Koreatown, New York