Macy's Thanksgiving-parade i New York

Jeg havde først tænkt, at jeg skulle spise Thanksgiving dinner ude, men ændrede mig i sidste sekund og besluttede at ordne en Thanksgiving middag selv.

På Instagram havde jeg fået nogle tips om, at Whole Foods skulle være stedet, og det viste sig at være helt rigtigt. De har alt, hvad man skal bruge til en klassisk amerikansk Thanksgiving. Jeg stod nærmest og kradsede på døren, da de åbnede klokken 8, og jeg var den allerførste kunde i delikatesseafdelingen. En hjælpsom ekspedient guidede mig igennem udvalget, og jeg kom derfra med kalkun, honningristet rosenkål, tranebærsauce, brun sovs, sweet potato mash, ristede rodfrugter og grønne bønner. Altså hele pakken.

Med maden sikret tog jeg op for at se Macy’s Thanksgiving Day Parade. Det var bidende koldt, så jeg holdt kun ud til den første del af paraden, før jeg søgte ly i Koreatown, hvor jeg fik en rygende varm kimchi jjigae. Den slags suppe, der får blodomløbet i gang igen. Bagefter var planen at smutte ned forbi Herald Square, hvor paraden slutter, men der var så pakket med mennesker, at jeg opgav og tog hjem i stedet.

Senere begyndte jeg at varme maden, og jeg havde selvfølgelig også købt marshmallows til at komme ovenpå sweet potato mash’en. Det er noget, jeg har smagt hos nogle amerikanske venner i Dubai, og jeg synes faktisk, det smager ret godt – sødt og blødt og totalt comfort food. Jeg spurgte nogle venner i New York, om de også gjorde det, men ingen anede, hvad jeg snakkede om, så det er nok lidt en smagssag.

Kalkun har jo ry for at være lidt tørt, men den her fra Whole Foods var virkelig god – saftig og smagfuld. Jeg havde fået syv(!) tykke skiver med hjem, hvilket viste sig at være langt mere, end jeg kunne spise på én aften. Men rester er jo ikke det værste, og de kolde kalkunstykker i køleskabet blev hurtigt et lille snackhit de næste par dage.

Thanksgiving er en rigtig hyggelig højtid, synes jeg. Med tanke på at vi i Danmark for længst har taget Black Friday til os, er det egentlig mærkeligt, at vi ikke også har importeret Thanksgiving. Det kunne da sagtens blive det næste.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Fribourger Fondue Stübli, Zürich

Det er igen den tid på året hvor fonduegryderne bliver fundet frem i Schweiz. Selvom den kendte ret primært er associeret med den fransk-talende del af Schweiz, så har Zürich også et rigtig godt udvalg af fonduerestauranter, men hvilken er den bedste?

En schweizisk ven anbefalede, at vi tog på Fribourger Fondue Stübli, som skulle være et ret lokalt sted med rigtig god fondue, og det lød jo lovende. Man kan kun bestille bord over telefon, og man skal være ude i rigtig god tid, hvilket måske kan forklare, hvorfor Fribourger Fondue Stübli trods sin popularitet blandt lokale stadigvæk er under radaren for de fleste turister.

Vi startede med en tallerken med lufttørret skinke og oksekød samt en skål blandet salat. Derudover foreslog personalet, at vi også bestilte pickles, da det syrlige var en god kontrast til den smeltede ost.

På Fribourger Fondue Stübli serverer de Moitié-Moitié, hvilket betyder halvt-halvt, og halvdelen af osten i fonduen er således Gruyère, mens den anden halvdel er Vacherin. De tilsætter også hvidvin og Kirsch (kirsebærbrændevin) og resultatet er himmelsk. Fonduen blev serveret med brødterninger og kartofler, og personalet viste os, hvordan man skulle røre rundt i osten med cirkulære bevægelser, samtidig med, at man dyppede brødet.

En anden ven havde fortalt mig, at man typisk drikker te sammen med fonduen for at hjælpe fordøjelsen på vej og modvirke, at osten klumper alt for meget sammen i systemet. Dog var det ikke lige te, vi havde allermest lyst til, sådan en lørdag aften i Zürich, så efter at have rådført os med personalet, besluttede vi os for en tør hvidvin i stedet.

Det er første gang jeg spiser fondue i Schweiz, og det var fantastisk. Vi stoppede ikke før gryden var tom, så vi må nok have spist et kilo ost eller mere tilsammen. Tænk at noget så simpelt, kan smage så godt!

Læs min guide til schweizisk fondue

Fribourger Fondue Stübli, Rotwandstrasse 38, 8004 Zürich

Fribourger Fondue
KUHN Ostefonduesæt
115,22 €

Hvis du vil have en ægte schweizisk fondueoplevelse, er Kuhn Rikon ostefondue-sættet i keramik et rigtig godt valg. Caquelonen er håndlavet i keramik af høj kvalitet med en smuk rød glasur og dekoreret i klassisk schweizisk stil både rustikt og elegant på samme tid. Den rummer 2,6 liter og passer perfekt til 4–6 personer (ca. 200 g ost pr. person), ideelt til hyggelige fondueaftener med familie og venner.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
11/09/2025 02:02 pm GMT
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Macy's julevinduer

Forleden var jeg så heldig at gå forbi Macy’s lige da deres vinduesdekorationer for julen 2017 blev afsløret. Det er en ret stor begivenhed i New York, men eftersom jeg altid er så dårlig til at sætte mig ind i, hvornår sådan noget lige finder sted, så er det faktisk første gang, at jeg overværede det.

De skulle have startet kl. 17:30, men de var nogle minutter forsinket, hvilket hurtigt blev påpeget af en flok utålmodige børn på første række. Det var dog hurtigt glemt, da showet først kom igang og fyrværkeri i alle farver bragede op over Herald Square.

Macy’s julevinduer var rigtig fine, og da det samtidig begyndte at sne konfetti-sne var det svært ikke at komme en lillebitte smule i julestemning, i hvert fald for en stund. Årets tema for julevinduerne er “The Perfect Gift Brings People Together”, og de mere kyniske af os vil sikkert mene, at det blot er endnu en bekræftelse på at julen i dag er reduceret til en forbrugsfest. Det kan de nok have ret i, men julen vil alligevel altid være min yndlingshøjtid, og jeg glæder mig til endnu en omgang æbleskiver, gløgg og ”Last Christmas” på repeat.

Læs mit blogindlæg om hvor man ellers kan se at New York har pyntet op til jul

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Fürenalp, Zürich

Da jeg var i Zürich i august måned, nåede jeg også lige en afstikker til Engelberg. Den første dag tog jeg op på toppen af Titlis, og dagen efter besluttede jeg mig for at tage på morgenvandring på Fürenalp, som er et af de andre bjerge i Engelberg. Jeg havde udset mig en vandresti ved navn Grotzliweg ( Grotzli = små grantræer på schweizertysk), som skulle være en tur på omkring 1,5 timer, hvilket virkede passende for min første vandretur på egen hånd.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Josef i Zürich

Første aften i Zürich var vi på Josef, som er en hip restaurant i det gamle industrikvarter Zürich West, som i dag er et af de mest trendy områder i Zürich. Man sammensætter selv sit måltid fra et udvalg af forskellige småretter, og 3 retter koster 53CHF. Det er billigt for Zürich, med tanke på at Josef er en af den slags über-smarte steder, som sagtens kunne slippe af sted med at være meget dyrere.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr