New York: Ramen og Cocktails på NR

Det var en mørk og stormfuld aften og Steve og jeg trængte til en god gang comfort food, så vi endte på NR på Upper East Side. NR er søsterrestauranten til ROKC, hvor jeg tidligere har været med Ana. ROKC står for Ramen, Oysters, Kitchen & Cocktails og ligger i Harlem. ROKC blev hurtigt lidt af et hotspot, for deres ramen er fantastiske, og deres cocktails er virkelig gode.

NR har samme speakeasy-vibes som ROKC, men føles lidt mere upscale. Der er stadig mørkt og hyggeligt med cocktailbaren som naturligt centrum i lokalet. NR har derudover en lidt større menu, lidt højere til loftet og lidt mere plads rundt om bordene.

Vi bestilte soupless ramen med wagyu og bone marrow, som var en intens og umamipakket ret, hvor man selv skraber marven ud af knoglen og blander den med nudlerne. Det var virkelig lækkert, men ret tungt. I følge menuen skulle der også være sudachi og citronsalt i retten, men citrusnoterne druknede lidt i alt det andet.

Vi bestilte også Kyoto Ramen, som havde en suppe lavet på fisk og kylling. Steve var lidt skeptisk til den fiskebaserede suppe men efter en enkel mundfuld var han solgt. Suppen havde masser af smag og en perfekt balance mellem ingredienserne. En fanstastisk god ramenskål, nok en af de bedste man finder i New York.

NR, 339 E 75th St, New York, NY 10021

NR New York City
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
London: Afternoon Tea på Fortnum & Mason

På vores seneste tur til London var Steve og jeg til afternoon tea på Fortnum & Mason. Det legendariske stormagasin med speciale i delikatesser, te og luksusvarer har ligget på Piccadilly siden 1707 og er berømt for sin klassiske afternoon tea, der serveres i Diamond Jubilee Tea Salon. Salonen blev indviet af Dronning Elizabeth II i 2012 og ligger på fjerde sal, hvor der er dækket op med hvide duge og smukt porcelæn i Fortnum & Masons karakteristiske eau de Nil farve. Der er levende klavermusik, og salonen oser af britisk elegance, så vi fortrød lidt, at vi ikke havde klædt os pænere på.

Vi bestilte en Classic Afternoon Tea og en Savoury Afternoon Tea, så vi kunne dele og smage lidt bredere. Hver menu inkluderer en hel kande te, og med en te-menu så lang som en roman kan det godt være svært at vælge. Vores tjener anbefalede Countess Grey, som er Fortnum & Masons egen version af Earl Grey. Jeg elsker Earl Grey, så den endte jeg med at bestille. Den var virkelig god, med en fin citrusnote uden at være alt for parfumeret. Steve bestilte deres klassiske Afternoon Blend, som var smooth i smagen og passede til det meste.

Vi startede fra bunden af etagefadet med et udvalg af forskellige sandwiches, som var de samme for begge menuerne. Jeg er ikke nogen større fan af agurkesandwich, men den på Fortnum & Mason havde også lidt mynte og smagte faktisk rigtig godt. Dog var det sandwichen med røget ørred og cream cheese som vi begge to bedst kunne lide.

Sconesene var ikke overraskende helt perfekte. Der var en almindelig og en med frugt, og de blev serveret med clotted cream, strawberry preserve og orange curd. Jeg er helt klart til den klassiske kombination med clotted cream og jordbærmarmelade, men Steve syntes orange curd’en var genial. For Savoury Afternoon Tea fik man en scone med squash og en med cheddar og sennep, og i stedet for marmelade og clotted cream blev de serveret med en creme med pea, lemon & mint og en med spinat og artiskok

Øverst på Classic Afternoon Tea-fadet var der forskellige slags små kager, og på Savoury Afternoon tea var der små hapsere med hummer, krabbe, and og lam. Min favorit blandt kagerne var den lille Lemon Meringue Tart, og fra det andet fad var det hummeren der blev serveret i noget der lignede en æggeskal.

Efter vores Afternoon Tea gik vi en tur igennem delikatesseafdelingen i stueetagen. Den skal man ikke springe over. Her er hylderne fulde af smukke dåser med te, marmelader, småkager og chokolade, og alt er så pænt præsenteret og ser så lækkert ud, at man får lyst til at købe hele butikken.

Tips til Afternoon Tea på Fortnum & Mason

Classic Afternoon Tea eller Savory Afternoon Tea? Er du alene, og er det første gang du prøver afternoon tea på Fortnum & Mason, så bestil den klassiske menu, så du ikke går glip af de fantastiske scones med clotted cream og marmelade. Er I to eller flere, giver det god mening at bestille både savoury og classic og dele..

Book bord i god tid, især i weekenderne. Det er et af de mest populære steder for afternoon tea i London, så selvom der er godt med plads i tesalonen så kan det være svært at få bord i weekenden.

Kom sulten. Der er gratis refill på alt, så det er værd at udnytte.

The Diamond Jubilee Tea Salon, 4th Floor, Fortnum & Mason, 181 Piccadilly, London W1A 1ER, United Kingdom

Diamond Jubilee Tea Salon Fortnum Mason
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
De bedste is i New York

Når det gælder is, soft serve og gelato, er New York helt i front. Her finder du alt fra fiskeformede isvafler og mochi-toppings til smagskombinationer, der lyder helt ude i hampen, men som på en eller anden måde fungerer alligevel. Men byen byder også på klassiske isbarer, hvor opskrifterne har været i brug i årtier, og hvor isen stadig laves med gode, enkle råvarer.

Her deler jeg nogle af mine personlige favoritter, når det kommer til is i New York. Det er langt fra en komplet guide, men et solidt udvalg af steder, jeg selv har besøgt og som jeg synes er værd at skrive hjem om:

Taiyaki NYC

Taiyaki er de japanske fiskeformede kager, som traditionelt er fyldt med en creme af søde bønner. Nu til dags kan man dog få alle mulige slags fyld, men jeg tror ikke at jeg har set taiyaki med soft-ice andre steder end hos Taiyaki NYC.

Hvad skal man bestille hos Taiyaki NYC? Der er flere forskellige smagsvarianter hos Taiyaki, og de er alle sammen rigtig gode, så vælg hvad du bedst kan lide, så længe du bestiller din softice i en taiyaki-vaffel:)

Taiyaki NYC, 119 Baxter Street (between Canal St & Hester St), Chinatown, New York 

Brooklyn Ice Cream Factory

Med så mange nye, fancy is er det let at glemme de gode gamle. Så selvom der hverken er fiskevafler eller funky navne, så vil jeg stadigvæk gerne slå et slag for Brooklyn Ice Cream Factory. Det er old school is til UG med kryds og slange, og jeg tager gerne turen over Brooklyn Bridge anytime, for en kugle af deres Peaches & Cream.

Brooklyn Ice Cream Factory1 Water Street, Brooklyn, New York

Morgenstern’s Finest Ice Cream

Da Ana og jeg var roommates på Lower East Side, plejede vi at tage på den oprindelige Morgenstern’s på Rivington Street (den er nu omdøbt til Morgenstern’s Bananas og fokuserer på vegansk soft-serve) når trangen meldte sig, men det er længe siden, og Morgenstern’s har i mellemtiden ligget under min is-radar, indtil jeg for nylig kom forbi deres butik på Houston Street, og fik øjnene op for Morgenstern’s igen. Er man til gourmet-is kommer man ikke udenom Morgenstern’s, og det er umuligt ikke at blive fristet af menuen, der, ud over alle de klassiske smagsvarianter, også har et godt udvalg af mere kreative smagskombinationer. Hvad med Pickles & Mayo? Eller Salted Egg Yolk Chili Crisp? Hvis du er i tvivl, er den klassiske Peaches & Cream altid et sikkert valg.

Morgenstern’s Finest Ice Cream, 88 W Houston St, New York

Il Laboratorio del Gelato

Den lidt laboratorie-agtige indretning gør det straks klart, at dette ikke er en helt almindelig isbutik, men man skal ikke lade sig skræmme af den lidt kølige decor, for det flinke personale vil hurtigt smelte hjertet hos enhver gelato-entusiast. Il Laboratorio del Gelato, har et enormt udvalg af smagsvarianter (ca. 200), der spænder fra klassiske favoritter som chokolade og pistacie til innovative kreationer som olivenolie og lavendel.

Il Laboratorio del Gelato, 188 Ludlow St, New York, NY 10002

The Original Chinatown Ice Cream Factory

Chinatown Ice Cream Factory ligger i hjertet af Chinatown og den familiedrevne isbutik med dragelogoet virker mere populær end nogensinde. Jeg kan ikke mindes en eneste gang, hvor jeg har kunnet gå direkte ind og bestille, for der er altid en lang kø udenfor. Ejerne finder tit på nye smagsvarianter, men jeg bestiller altid deres lychee ice cream, og den er så god, at jeg end ikke har overvejet at prøve nogle af de andre varianter.

The Original Chinatown Ice Cream Factory, 65 Bayard St, New York, NY 10013

Soft Swerve

Jeg fik øjnene op for Soft Swerve for nogle år siden, hvor deres lilla Ube softice var overalt på Instagram. Jeg troede egentlig bare der var tale om endnu et af de steder, som er over-hypede på Instagram, men efter at have besøgt Soft Swerve igen og igen og igen, kan jeg ærligt sige, at deres softice er mere end blot en flot firkant i dit Instagram feed.

Deres Ube Purple Yam softice er nok den mest kendte, og helt sikkert hvad du skal bestille, men der er også andre smagsvarianter, som fx. Matcha og Black Sesame, og jeg så på deres hjemmeside, at butikken i Kips Bay også sælger Vietnamese Coffee-softice, som jeg er rigtig nysgerrig efter at smage.

Når du har besluttet dig for hvilken slags softice du vil have, er det tid til at vælge toppings. Deres forskellige cornflakes/morgenmadstoppings er lækre og sprøde sammen med softice, men deres mochi toppings kan også anbefales.

Soft Swerve, 85B Allen St, New York, NY 10002

A La Mode

Jeg fandt denne fine lille iscafé ved et tilfælde, da jeg var ude at gå i området, og mens det måske er en smule langsøgt at kalde A La Mode for en skjult perle, for hvor skjult kan man egentlig være i denne del af Manhattan, undrer det mig stadigvæk, at der ikke var en lang kø udenfor butikken, for 1) Den her café er virkelig superfin og 2) Deres is er fantastisk!

Isen på A La Mode er tilberedt uden nødder, æg og sesamfrø, og de har derudover et godt udvalg af is lavet uden mejeriprodukter.

Hvad skal man bestille? Deres Key Lime Pie og Rose (dairy free) var begge to fantastisk gode., og ja, du vil have marshmallows på toppen:)

A La Mode, 360 E 55th St, New York, NY 10022

Anita Gelato

Jeg har (endnu) ikke været forbi selv, men det er en af Steves yndlings isbutikker, og når det kommer til is, så ved han hvad han snakker om.

Anita Gelato kommer oprindeligt fra Tel Aviv, men har filialer flere steder i verden, inklusive et par stykker i New York. Den familieejede gelato-kæde er kendt for deres flotte butikker der føles mere som et lille dessertgalleri end en traditionel isbutik.

Glæd dig til smagsvarianter som hvid chokolade med pistacienødder og mascarpone med blåbær. Der er også et bredt udvalg af vegansk gelato og friske sorbeter, og du kan mikse og matche lige så meget, som din kop eller vaffel kan rumme.

Anita Gelato, 1561 2nd Ave & 379A Greenwich St, New York, NY

Salt & Straw

Hvis du har mod på at sende dine smagsløg på eventyr så er Salt & Straw stedet. Den Portland-baserede isbutikkæde er kendt for deres innovative tilgang til is, der inkluderer uventede smagskombinationer som man slet ikke kan forestille sig vil fungerer men som i de fleste tilfælde overrasker positivt. Personalet er generøse med smagsprøver, så vær ikke bange for at spørge.

Salt & Straw, 1006 Madison Ave, New York, NY 10075

Big Gay Ice Cream

Den her skal med, selvom jeg stadig ikke er helt sikker på, om de officielt er tilbage. Big Gay Ice Cream lukkede deres oprindelige butikker i East Village og West Village, og i lang tid så det ud til, at det var permanent slut for den populære isbutik. Jeg var faktisk ved at slette et tidligere indlæg på bloggen, men så opdagede jeg en ny butik i Tribeca (450 Washington Street), og så vidt jeg kan se, ser det ud til, at de måske er åbnet igen.

Deres Salty Pimp er legendarisk: Vanilje-softice med dulce de leche, havsalt og et dyp i smeltet chokolade. Det er en af mine favorit softice ever, og jeg har for længst mistet overblikket over, hvor mange jeg har spist gennem årene.

Big Gay Ice Cream, 450 Washington St, New York, NY 10013

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Intrepid museum i New York

Intrepid er et pensioneret hangarskib, som nu danner rammerne om et af de mest interessante museer i New York. Intrepid gjorde først tjeneste under 2. Verdenskrig og derefter under Den Kolde Krig. Skibet skulle være skrottet, men blev i stedet et stort flydende museum, der både huser militærflyvemaskiner, en u-båd og en space shuttle ved Pier 86 i Hell’s Kitchen, New York.

På det øverste dæk er der en hel zoologisk have af fly og helikoptere, og selvom man ikke er flynørd, er det altså et imponerende syn med alle flyene mod Manhattans skyline i baggrunden. Hvis man er mere til Star Trek end til Top Gun, så kan man i Space Shuttle Pavilion se Enterprise, som er en space shuttle-prototype udviklet af NASA. Den kom aldrig ud i rummet, men gennemgik en række testflyvninger, før den blev returneret til NASAs forskningsfaciliteter. Det var min favorit på museet, og jeg kom selvfølgelig også til at købe en NASA T-shirt med hjem i souvenirshoppen på vej ud.

På kajen ved siden af Intrepid står der en Concorde fra British Airways, så det var her jeg graviterede hen efter at have klappet alle de andre fly på Intrepid. Jeg synes, det er en af de mest fascinerende maskiner ever (jeg har endda en bog om Concorden), så det var ret fedt at se en af slagsen helt tæt på. Supersonisk passagerflyvning er for vildt!

Billetter (General Admission) til Intrepid koster 36$ og inkluderer Space Shuttle Pavilion og alle midlertidige udstillinger. Man har også adgang til ubåden Growler, men der var ret meget kø, og jeg ville hellere bruge mere tid i selskab med flyene, så den fik jeg ikke set.

The Intrepid Sea, Air & Space Museum, W 46th St & 12th Ave, Hell’s Kitchen, New York

The Intrepid NYC
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

I lufthavnen i Hong Kong sørger jeg altid for at kigge forbi Crystal Jade. Restauranten ligger lige efter bagageudleveringen, så den er ikke til at overse, og efter en lang flyvetur er der ikke meget der slår en skål dampende varm lamian og et par xiao long bao. Det er efterhånden gået hen og blevet lidt af en tradition, uanset hvornår jeg lander, eller hvor træt jeg er, er Crystal Jade mit første stop.

Crystal Jade er en restaurantkæde fra Singapore, og de har flere forskellige konceptrestauranter under deres paraply, men det er La Mian Xiao Long Bao-restauranterne de fleste tænker på, når de snakker om Crystal Jade. Som navnet antyder fokuserer La Mian Xiao Long Bao-restauranterne på kinesiske nudler (lamian) og soup dumplings (xiao long bao). Jeg bestiller altid Dan-Dan La Mian, som er nudler i en lækker peanutsuppe. Det blev også til en omgang xiao long bao, for dem er Crystal Jade nemlig også rigtig gode til. Nogle vil endda hævde, at Crystal Jade’s XLB stikker dem på Din Tai Fung, men jeg synes at de gør det lige godt. Xiao long bao på Crystal jade er lidt større og ikke så pæne at se på som dem på Din Tai Fung, men større dumplings er lig med mere suppe, og det er jo altid en god ting:)

I flyet til Hong Kong sidste gang sad jeg ved siden af en dame fra Hong Kong. Hun rejste med sin familie, og hun fortalte, at de plejede at tage til Sapporo og stå på ski, men at det de seneste par år var blevet utroligt dyrt med skiferie i Japan, og at man desuden ofte var nødt til at bestille meget lang tid i forvejen for at få plads.

Derfor havde de i år besluttet at tage på skiferie i Korea i stedet. Hun troede jeg var fra Korea, så hun ville høre mig, om jeg vidste hvordan åbningstiderne i forlystelsesparken Lotte World var under Seollal. Det kunne jeg desværre ikke svare hende på men i stedet kom vi til at snakke om, hvordan det er, at være adopteret. Hun havde nemlig adopteret en lille dreng fra Hong Kong, men hun havde endnu ikke fortalt ham, at han var adopteret, og hun ville gerne vide hvornår jeg mon syntes, det ville være et godt tidspunkt at fortælle ham det?

Mine forældre har aldrig holdt det skjult for mig, at jeg var adopteret. Det ville nok også have været svært, da vi ikke ligefrem ligner hinanden. I stedet har de altid gjort deres bedste for at fortælle mig og min søster hvor meget de havde ønsket sig to piger som os. Lige fra vi var helt små plejede min mormor desuden at fortælle en godnathistorie om, hvordan vi kom flyvende med en kæmpestor flyver hele vejen fra Korea, og hvor glade de var, da vi endelig kom til Danmark. Det syntes jeg var en rigtig fin måde at sige det på, men det er nok individuelt, hvordan man bedst får det gjort.

PS: Jeg har ikke altid været sådan en som snakker med sidemanden om bord på flyet. Tværtimod var jeg i mange år notorisk asocial I ved, den type, som skynder sig at hive et par øretelefoner op, og lader som om hun sover. De sidste par år har dette dog ændret sig, og jeg kan endda selv finde på at starte en samtale, hvis personen ved siden af ellers ser sød og rar ud. Hvad med jer? Snakker I med nabopassageren på flyet?

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Opskrift: Cambodiansk suppe med syltet lime og oksekød (Ngam Ngov Sach Ko)

Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag er let at blive hooked på.

I denne opskrift laver vi Ngam Ngov-suppen med oksekød (sach ko), men andre varianter med kylling, gris eller and, er også ret almindelige. Suppen serveres med ris og er et let og lækkert måltid specielt på lidt koldere dage, hvor man behøver noget at varme sig på. Ingredienserne er lidt anderledes end i vores danske oksekødssuppe, men jeg tror godt jeg kan love, at Ngam Ngov hurtigt kan blive en favorit hjemme hos dig.

Opskrift og noter fra Linda, Meas Family Homestay

Linda driver Meas Family Homestay sammen med sin familie, og derudover er hun ansvarlig for den daglige drift af de to sociale virksomheder Weavers Project og Taeko i Takeo-provinsen i Cambodia.

Syltet lime: Det kan være svært at finde cambodiansk syltet lime udenfor Cambodia, men jeg har hørt at nogle asiatiske supermarkeder sælger syltet lime fra Vietnam, som man kan bruge i stedet. Kan du ikke få fat på syltet lime, kan du bruge juice fra to friske lime i stedet. Da du ikke får den salte smag fra de syltede lime, skal du i så fald tilsætte lidt ekstra salt eller fish sauce. OBS! Indisk lime pickle er alt for krydret til denne opskrift og kan ikke anvendes.

Oksekød: Man kan anvende de fleste udskæringer til suppen, men nogle udskæringer skal koge lidt længere før kødet er mørt, så vær opmærksom på at justere tiden, som suppen skal simre.

Friteret hvidløg: Jeg friterer hvidløget i den samme olie, som jeg steger oksekødet i, og jeg anvender en lille si, når jeg friterer, så de små hvidløgsstykker ikke stikker af, men let kan tages op af olien, når de er færdigstegt.

Opskrift: Cambodiansk suppe med syltet lime og oksekød (Ngam Ngov Sach Ko)

Recipe by Linda – Meas Family Homestay
Course: Suppe, MiddagCuisine: Cambodia
Portioner

4

portioner

Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag passer rigtig godt sammen med oksekødet i denne opskrift.

Ingredienser

  • 8 kaffirlime blade

  • 1 stilk citrongræs

  • 2 fed hvidløg (til suppen)

  • 6 fed hvidløg (til fritering)

  • 1 skalotteløg

  • Olie til stegning

  • 450 g oksekød

  • liter vand

  • 1 spsk fish sauce

  • 1 tsk salt

  • ½ spsk sukker

  • 1 tsk kyllingebouillon (pulver)

  • 2 cambodianske syltede lime

  • 6 forårsløg

  • 200 g enokisvampe

  • ½ stort salatløg

Sådan gør du

  • Riv kaffirlime-bladene i strimler og fjern tråden i midten
  • Skær citrongræsset i 5 cm lange stykker.
  • Skær skalotteløget i grove skiver. Mas hvidløget med den brede side af en kokkekniv.
  • Skær oksekødet i store tern. Varm lidt olie i en pande og brun oksekødet. Sæt til side.
  • Bring vandet i kog i en stor gryde. Tilsæt limeblade, citrongræs, hvidløg og skalotteløg. Lad det hele simre nogle minutter.
  • Tilsæt oksekødet. Tilsæt fish sauce, salt, sukker og kyllingebouillon. Lad det hele simre i 20 minutter eller indtil kødet er mørt. Tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis det behøves.
  • Mens suppen simre kan du forberede hvidløg og forårsløg: Mas hvidløget og hak det fint. Hak forårsløget.
  • Steg hvidløgsstykkerne i rigeligt med olie indtil de er lysebrune og sprøde.
  • Skær den syltede lime i kvarte og fjern kernerne.
  • Når suppen har simret klart tilsætter du syltet lime, enokisvampe og løg.
  • Når den syltede lime har kogt et stykke tid kan du forsigtigt splatte dem ud mod kanten af gryden, så smagen rigtigt kommer frem.
  • Lige inden servering tilsætter du stegt hvidløg og forårsløg.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr