
Kan I huske min veninde Tina og hendes firma Hungry Bird Eats? Inden covid-19 var der ved at komme rigtig godt gang i forretningen, og jeg var så glad på hendes vegne, for hun har virkelig arbejdet hårdt for at komme dertil.
For nylig har jeg haft rigtig meget lyst til dumplings med chilisauce. Her i Dubai er de fleste af den slags dumplings med kød, hvis man bestiller fra restauranterne, så jeg tænkte, at jeg skulle prøve at lave nogle med svampefyld i stedet.
Min risotto med champignon og asparges er altid et sikkert hit, og den er faktisk ret enkel at gå til. Alt afhænger af risene, men når man først har fået styr på hvornår de har den rigtige konsistens (pas på ikke at koge dem for meget, da det jo ikke skal være risengrød), så er det en af de retter, som man ikke kan mislykkes med. Risottoen er god som sideret til kød eller fiskeretter, men man kan også sagtens spise den som hovedret, sammen med en god baguette.
2
portioner som sideret, 1 portion som hovedret4 spsk olivenolie
1 tsk trøffelolie
1/2 gult løg
2 fed hvidløg
2 dl risottoris
2 dl grønne asparges
2 dl champignons
5 dl vand
4 spsk kyllingefond eller 1 bouillonterning
1/2 dl hvidvin
1/2 dl revet parmesan + lidt ekstra til at drysse over retten til sidst
2 spsk smør
For nogle år siden var Dalgona-kaffe kæmpestort, men de færreste vidste hvad slikket, som den nye, fancy kaffe fik sit navn fra, egentlig var. Det fik Squid Game dog ændret på, men hvis du ikke har set Squid Game, så kan jeg fortælle, at Dalgona er en slags traditionel sydkoreansk slik, som man typisk køber fra små boder på gaden. Det er rigtig let at lave, men svært at få til at se ud, som dalgonaen i Squid Game. Mine dalgona-slikkepinde er noget tykkere (og meget grimmere) end traditionel dalgona lavet af professionelle. Bagepulveret lavede nogle kæmpe bobler i skummet så overfladen af dalgonaen er lidt krateragtig og ikke så jævn og glat, som den skulle være. Jeg mistænker, at det er fordi, at jeg ikke fik rørt længe nok i skummet efter at have tilsat bagepulveret.
Har du alligevel mod på at give dig i kast med en gang dalgona (ja, det har du da!), så får du opskriften her. I videoen nedenfor, kan du se, hvordan jeg gjorde, men vil du vide, hvordan det rigtigt skal se ud, så har jeg lagt et videoklip i slutningen fra en dalgonabod i Seoul.
1
slikkepind1 spsk sukker
1/4 tsk bagepulver
Hvis I spørger mine venner hvad som er min signature dish, er jeg ret sikker på at de fleste ville svare ”de der friske forårsruller med and”. Rullerne er nemlig superlækre og så hurtige at lave, at de længe har været mit førstevalg, når der skal en hurtig snack på bordet eller når jeg er inviteret til sammenskudsgilde.
Jeg besøgte Kenya tilbage i 2012 og dette er et indlæg fra min gamle blog
Inden vi kørte til Elementaita Nakuru, var vi forbi Sheldrick Wildlife Trust Elefant Nursery som ligger inde i Nairobi National Park og er et slags børnehjem for forældreløse elefanter.
Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr
©Mitzie Mee