Risotto with mushroom and asparagus

Min risotto med champignon og asparges er altid et sikkert hit, og den er faktisk ret enkel at gå til. Alt afhænger af risene, men når man først har fået styr på hvornår de har den rigtige konsistens (pas på ikke at koge dem for meget, da det jo ikke skal være risengrød), så er det en af de retter, som man ikke kan mislykkes med. Risottoen er god som sideret til kød eller fiskeretter, men man kan også sagtens spise den som hovedret, sammen med en god baguette.

Opskrift: Risotto med Champignon og Asparges

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: sideret
Servings

2

portioner som sideret, 1 portion som hovedret

Ingredienser

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 tsk trøffelolie

  • 1/2 gult løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 dl risottoris

  • 2 dl grønne asparges

  • 2 dl champignons

  • 5 dl vand

  • 4 spsk kyllingefond eller 1 bouillonterning

  • 1/2 dl hvidvin

  • 1/2 dl revet parmesan + lidt ekstra til at drysse over retten til sidst

  • 2 spsk smør

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Riv parmesanen og skær aspargesen i 2cm lange stykker.
  • Opløs fond eller bouillon i vandet.
  • Svits løg og hvidløg i olivenolien.
  • Tilsæt risottorisene og hvidvinen og rør godt rundt.
  • Fortsæt sådan indtil risene er færdige. Pas på med ikke at tilsætte for meget væske, da risottoen let bliver grødet. Der må gerne være lidt bid i risene, og det er ikke sikkert, at der er behov for al væden.
  • Når risene er ved at være færdig tilsættes asparges og champignon. Lige inden servering røres smør og parmesanost i. Server risottoen med ekstra revet parmesan ovenpå eller som tilbehør.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Dalgona candy recipe

For nogle år siden var Dalgona-kaffe kæmpestort, men de færreste vidste hvad slikket, som den nye, fancy kaffe fik sit navn fra, egentlig var. Det fik Squid Game dog ændret på, men hvis du ikke har set Squid Game, så kan jeg fortælle, at Dalgona er en slags traditionel sydkoreansk slik, som man typisk køber fra små boder på gaden. Det er rigtig let at lave, men svært at få til at se ud, som dalgonaen i Squid Game. Mine dalgona-slikkepinde er noget tykkere (og meget grimmere) end traditionel dalgona lavet af professionelle. Bagepulveret lavede nogle kæmpe bobler i skummet så overfladen af dalgonaen er lidt krateragtig og ikke så jævn og glat, som den skulle være. Jeg mistænker, at det er fordi, at jeg ikke fik rørt længe nok i skummet efter at have tilsat bagepulveret.

Har du alligevel mod på at give dig i kast med en gang dalgona (ja, det har du da!), så får du opskriften her. I videoen nedenfor, kan du se, hvordan jeg gjorde, men vil du vide, hvordan det rigtigt skal se ud, så har jeg lagt et videoklip i slutningen fra en dalgonabod i Seoul.

Opskrift: Dalgona – Koreansk slik

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Slik
Servings

1

slikkepind

Ingredienser

  • 1 spsk sukker

  • 1/4 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret i en lille pande. Jeg har en mini-stegepande beregnet til et enkelt æg, og den er perfekt for formålet. Har man et komfur med gasblus kan man også bruge en øse/slev/stor ske i rustfrit stål, men pas på ikke at brænde fingrene.
  • Jeg har set at andre opskrifter anbefaler at man rører i sukkeret kontinuerligt, men som alle, der har lavet brune kartofler ved, så er det ikke at anbefale. Rører man i sukkeret, før det er smeltet, krystalliserer det nemlig på skeen og bliver megasvært at få smeltet senere, så rør kun en lille smule efter at sukkeret er smeltet helt.
  • Tilsæt bagepulver når sukkeret er smeltet, og nu må du gerne røre alt det du vil, så bagepulveret bliver fordelt ordentligt og forvandler det smeltede sukker til et gyldenbrunt skum.
  • Skrab skummet over på en bageplade med bagepapir. Man kan også bruge andre fade eller slip-let overflader. Forsøg at holde formen på skummet nogenlunde rund.
  • Placer et træspyd, eller hvad du ellers kunne tænke dig at bruge som pind, i midten af den nederste halvdel af dalgonaen. Vent et par sekunder før du trykker dalgona-massen flad med et fladt objekt. Jeg anvendte bunden af en glasskål.
  • Inden dalgonaen størkner og bliver hård kan man presse mønstre i den med kageudstikkere.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr