Haenyeo - Cocktails og god mad - Park Slope - New York Blog

Park Slope området i Brooklyn har et fantastisk udvalg af restauranter, så da Sue foreslog at vi mødtes på et af hendes stamsteder, Haenyeo, syntes jeg det lød som en rigtig god idé. Der var signalfejl på subwayen den aften, så jeg var forsinket. Jeg løb det sidste stykke fra Union St. stationen og nåede stakåndet frem til restauranten, der var helt fuld den aften, på trods af, at det var en helt almindelig tirsdag.

Haenyeo er en koreansk restaurant med en spændende menu med traditionelle koreanske retter og moderne koreansk mad side om side. Haenyeo er også kendt for gode cocktails, og Sue fik mig hurtigt overtalt til at prøve hendes favorit, The Squid and the Whale, med shochu, æggehvide og sesamolie. Det lyder måske som en underlig blanding, men nøjj hvor var det godt.

Vi bestilte grillede østers med tangsmør på briochetoast, og det smagte himmelsk. Jeg foretrækker ellers østers rå, men de her på Haenyeo er fantastiske, og en af de ting, du skal prøve, hvis du spiser der. Jeg havde lyst til kimchi chigae, som er en traditionel koreansk suppe med kimchi og tofu, og som Haenyeo mestrede til UG.

Da jeg var yngre var oplægget ofte middag på restaurant, efterfulgt at bar og derefter natklub ud på de små timer, men nu hvor jeg er ældre foretrækker jeg at blive på samme sted hele aftenen. Jeg gider heller ikke komme alt for sent i seng, så sen middag på en restaurant som Haenyeo, der også serverer gode cocktails, er en perfekt aften i byen for mig.


Haenyeo, 239 Fifth Avenue, Brooklyn, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Elotes, mexicanske grillede majskolber

Her er opskriften på elotes (mexicanske majs) som jeg fik fra min veninde Ale fra @thedivatwist. De varme majskolber smager skønt lige fra grillen, og opskriften er hurtigt blevet et hit hjemme hos mig. Man kan sagtens tilberede majsene i en almindelig ovn, så opskriften fungerer også fint uden for grillsæsonen.

Opskriften med smør og mayonnaise er autentisk mexicansk, men jeg synes også majsene passer fint til skandi-tacos, eller som let frokost. En majskolbe pr. person er nok, hvis man serverer elotes som tilbehør, men spiser man dem til frokost, som jeg tit gør, skal man regne med to pr. person.

Osten i opskriften er mexicansk cotija, der smager lidt som en mellemting mellem mozzarella og feta. Jeg forsøgte i lang tid at finde cotija-ost i Danmark (læs: Jylland) uden held, så Alejandra anbefalede, at jeg brugte smuldret fetaost i stedet. Det fungerede udmærket, men hvis nogle af jer, som læser dette, ved, hvor man kan købe cotija i Danmark, så sig lige til 🙂

Smør og mayonnaise lyder måske som lidt af en mærkelig kombination, men det er superlækkert, da det er som om mayonnaisen forstærker smørsmagen og omvendt. Her er opskriften:

Opskrift på Elotes – Mexicanske majs

Recipe by Mitzie Mee
Course: Frokost
Portioner

4

Majskolber

De varme majskolber smager skønt lige fra grillen, og opskriften er hurtigt blevet et hit hjemme hos mig. Man kan sagtens tilberede majsene i en almindelig ovn, så opskriften fungerer også fint uden for grillsæsonen.

Ingredienser

  • 4 Majskolber

  • 4 spsk mayonnaise (rigtig mayonnaise, det bliver ikke godt med Miracle Whip og andre slags salatmayonnaise)

  • 4 spsk smør

  • 100 g Cotija eller Queso Fresco (kan være svært at finde, men man kan bruge smuldret fetaost i stedet, 1/2 -3/4 pakke er nok til 4 majskolber)

  • 2 lime

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk chilipulver

Sådan gør du

  • Grill majskolberne 3- 5 minutter på hver side eller indtil de har fået nok. Husk at vende majsene ofte. De må gerne få lidt farve, men skal ikke være brændte. Du kan også tilberede majsene i ovnen (ca. 20 minutter ved 200ºC og evt. et par minutter med grilleffekt til sidst).
  • Tag majskolberne af grillen og smør dem godt ind i smør.
  • Dryp limesaft fra 1 lime over majskolberne.
  • Pensl med godt med mayonnaise
  • Drys med ost
  • Drys med salt og chilipulver
  • Så er majsene færdige! Server dem varme med lime skåret i både.
Reklame
Tajín Clásico - Godt til mexicanske majs
9,39 €

Jeg slutter altid af med et drys Tajín på mine elotes. Den mexicanske krydderiblanding med chili, lime og salt giver lige præcis den syrlige og let krydrede smag, der balancerer det cremede mayo og får majsen til at smage endnu sødere. Den er ikke særlig stærk—bare lige nok til, at man får lyst til en bid mere. Tajín giver både syre, varme og masser af karakter. Du kan sagtens bruge chilipulver, hvis det er det, du har, men hvis du vil have den klassiske elotes-smag med et frisk citrus-twist, så er det Tajín, du skal gå efter.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
07/20/2025 01:00 am GMT
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Essence, Koreansk Hudpleje

 

Essence (eller essens) er endnu ikke så almindeligt i Danmark, men indenfor koreansk hudpleje, har det længe været et nøgleprodukt i den daglige skønhedsrutine.

Der findes mange forskellige slags, fra de helt tyndtflydende, der også kan anvendes som toner, til de mere tyktflydende, der minder om serum.

Man anvender typisk essence efter at man har renset huden med olie cleanser og foam cleanser, og evt. anvendt toner, men inden man applicerer andre produkter. En god essence forbereder huden på at bedst muligt kunne absorbere de efterfølgende produkter.

Så er essence det samme som skintonic eller toners? Både ja og nej. De traditionelle skintonics som vi kender dem fra 90erne, var ofte ret skrappe sager med alkohol i, der sved, når man duppede dem huden. De nye toners fra Korea indeholder sjældent alkohol, og har primært fokus på at opfriske, samt fjerne de sidste rester af cleanseren, og så er der ofte ingredienser i toneren, som hjælper med at fjerne døde hudceller samt genoprette hudens naturlige syrlige pH efter cleansers, der pga. sæbeindholdet ofte er basiske.

Mens essence er meget forskelligt fra skintonic, så deler essence mange egenskaber med moderne toners, og mange vælger da også at springe toneren over, og i stedet anvende en essence med toner-egenskaber. En god essence giver huden en flot glow og booster effekten af de produkter man efterfølgende applicerer.

Men lyder det ikke som serum? Jo, det gør det, og mange anvender da også essence som et billigere alternativ til serum. Jeg bruger dog begge dele, da jeg synes de to produkttyper komplimenterer hinanden rigtig godt. Anvender man essence i stedet for serum, skal man dog være opmærksom på, at essence ofte ikke har lige så effektive og målrettede ingredienser som serum har, når det fx gælder anti-age.

Interesseret i essence? Antioxidant Treatment Essence fra Schwanen Garten er en tyktflydende essence, som man godt kan bruge som både toner og serum. Den har en lækker konsistens, der hurtigt absorberes og efterlader huden smuk og glat. Jeg plejer at anvende Schwanen Gartens Antioxidant Treatment Essence efter at have renset huden, og inden jeg efterfølgende anvender Schwanen Gartens serum eller ampoule. Treatment Essence er perfekt at have som underlag for serum og cremer, og kan også anvendes under solcreme for ekstra beskyttelse af huden.

Om Schwanen Garten

Schwanen Garten blev startet af to koreanske forskere, Sung Hyun og Suan, som mødte hinanden under et udvekslingsophold i Skt. Petersborg for over 25 år siden. Parret giftede sig, men kort tid efter brylluppet døde Suans mor af kræft, hvilket ansporede parret til at begynde at forske i alternativ og forebyggende medicin. De fokuserede særligt på kroppens immunforsvar samt antioxidering, som har vist sig at kunne stoppe den kemiske reaktion, der producerer frie radikaler og forårsager celleskade. Under forskningsarbejdet opdagede de den kritiske rolle som antioxidanter spiller med hensyn til at styrke  immunforsvaret.

Sung Hyun og Suans forskning tog for alvor fart, da parret vendte tilbage til Seoul. Efter udvekslingsopholdet i Rusland, fordybede forskerparret sig i arbejdet med tesen om at et stærkt immunforsvar og masser af antioxidanter er nøglen til sundhed og velvære. Efter flere år og utallige videnskabelige forsøg i deres eget laboratorie var Sung Hyun og Suan endelig klar til at lancere deres egen serie af hudplejeprodukter, Schwanen Garten, udviklet i Seoul, og baseret på antioxidanter deriveret fra naturlige ingredienser.

Læs mere om Schwanen Garten på bloggen>>

Shop Schwanen Garten

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Jack's Wife Freda, New York

I New York spiste jeg brunch med Alejandra (@lemontwist_nyc). Vi har længe været venner på Instagram, og jeg har solgt nogle af hendes flotte håndlavede produkter (@lemonymx) i min webshop, men det var først nu, at det endelig lykkedes at mødes i den virkelige verden.

Vi fandt ud af, at vi begge to er helt vilde med Jack’s Wife Freda, så det var let at vælge et sted at ses. Jeg elsker maden på Jack’s Wife Freda, og hverken Ale eller jeg kunne mindes, at vi nogensinde havde fået noget, vi ikke kunne lide på restauranten, som har den skønneste, Middelhavsinspirerede menu. Dog er portionerne ikke verdens største, så hvis man er lige så sulten, som jeg er om morgenen, skal man nok bestille 2 retter for at blive mæt. Jeg kan anbefale deres yoghurt med grapefrugt og granola, den er virkelig lækker.

Til hovedret bestilte jeg deres grønne shakshuka, og fik refleksmæssigt svaret, at jeg gerne ville have æggene ”runny”, for det sådan jeg foretrækker mine æg, bortset fra når det er æg i shakshuka, hvor jeg synes det bliver bedst, når æggene er hårdkogte (bagte). Dog smagte min shakshuka med blødkogte æg helt udmærket, og hver eneste dråbe æg og grøn sauce blev nænsomt skovlet op med det medfølgende brød.

Jeg havde ikke tidligere prøvet Jack’s Wife Freda’s cocktail menu, men Ale anbefalede deres Cantaloupe Mimosa, som var en supergod drink med Prosecco og frisk Cantaloupe melon. En perfekt drink til en perfekt brunch.

Der er flere filialer af Jack’s Wife Freda i New York, men den på Lafayette Street og den på Carmine Street (hvor vi var) er nok de mest kendte (og de mest travle), så efter at vi havde spist vores mad og drukket vores drinks, blev regningen diskret lagt på en tallerken på bordet som signal til, at nu kunne vi godt finde et andet sted at snakke videre:)

Jack’s Wife Freda, 50 Carmine St, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Korea Furniture Museum, Seoul Guide

Korea Furniture Museum består af 10 traditionelle huse og mere end 2500 møbler, sammenbragt fra forskellige steder i Korea. Alle møblerne og husene tilhører museets direktør og grundlægger Mi Sook Jungs private samling, som hun besluttede sig for at åbne for offentligheden i 1993. Museet er kendt som et af de smukkeste museer i Seoul, og besøg fra berømtheder som Victoria Beckham og Brad Pitt har hjulpet med at skabe international opmærksomhed omkring museet, og tiltrække besøgere, som er interesseret i kunst, historie og design. Ki Chan Lee er designeren bag det bæredygtige koreanske accessories brand KI LEE, og her fortæller han, om Korea Furniture Museum, og hvorfor han synes det er et af de steder man bare skal se, hvis man besøger Seoul.

 

En af de ting jeg rigtig godt kan lide ved Korea Furniture Museum er den skønne placering midt i et stille og fredeligt historisk beboelsesområde på en grøn bjergskråning. Når man står på den grusbelagte gårdsplads foran museet er det let at se, hvad det er, der får de mere velhavende mennesker i Seoul til at ville bosætte sig i området.

En anden ting jeg rigtig godt kan lide ved museet er, at det ikke kun er de udstillede møbler, men hele museet, som udgør oplevelsen. Jeg plejer at sammenligne Korea Furniture Museum med “The Met Cloisters” i New York, som er et middelalder kunstmuseum drevet af The Met. Ved at integrere dele af den historiske arkitektur i museumsmiljøet (gamle koreanske huse for Korea Furniture Museums vedkommende, og europæiske klostre for the Cloisters vedkommende) demonstrerer begge museer samlerens personlige engagement, samt den organisatoriske og logistiske ekspertise der ligger bag.

På de guidede ture rundt i museet hører man ikke kun om de udstillede møbler, men også om historien bag, samt hvad relationen er til grundlæggeren af museet. Dette giver besøgeren et intimt indblik i koreansk kultur samt relationen mellem kunst, håndværk og patronage under perioden der spænder fra starten af Joseon-æraen til tidlig moderne tid.

Hvem skal besøge Korea Furniture Museum?

Jeg plejer at anbefale Korea Furniture Museum til alle mine venner som besøger Seoul fra udlandet, men museet er selvfølgelig ekstra relevant, hvis man er interesseret i kunst og design. Museet er stadigvæk ikke så velkendt blandt koreanere, så besøger man en ven, som bor i Korea, kan man også foreslå at I besøger museet sammen.

Hvor lang tid skal man bruge på museet?

Den guidede tur rundt i museet tager en times tid, men jeg vil anbefale at man afsætter en ekstra halv time før og efter turen til at gå rundt og opleve det gamle, næsten aristokratiske, nabolag.

Hvad kendetegner traditionelle koreanske møbler? Hvad er specielt ved traditionelt koreansk design?

Traditionelle koreanske møbler er ligesom møbler de fleste andre steder i verden designet så både form og funktion passer ind i det miljø hvori de skal anvendes. Et af de mere unikke aspekter ved traditionel koreansk arkitektur er målebegrebet Kan. Kan refererer til afstanden mellem to søjler, og denne går igen i hele bygningen, og fungerer som fundamental måleenhed, og adskiller sig fra bygning til bygning. Man kan sige at hver bygning er født med sit helt eget målesystem, og dette reflekteres også i møbeldesignet. Som designer beundrer jeg denne præ-industrielle forening af individualisme og orden, og jeg er dybt imponeret over det subtile sprog af skønhed og harmoni.


Korea Furniture Museum, 121 Daesagwan-ro, Seongbuk-gu, Seoul, Åbningstider: Tirsdag-fredag: 11.00-19.00, lørdag: 9.00-18.00, Tlf .: + 82-2-745-0181

Det anbefales, at man booker sit besøg online. Det koster 20.000 KRW (juli 2021) at besøge museet, og man betaler ved indgangen. Det er ikke tillade at fotografere på museet udenfor de afmærkede fotozoner. Ingen mad og drikke er tilladt inde i museet. Guidede ture på engelsk tilbydes kl. 14, kl. 15, kl.16 og kl. 17 efter først til mølle princippet.

Ki Chan, Designer, KI LEE Korea

KI LEE

Designer: Ki Chan Lee


Instagram


Globe-americas

KI LEE

Seoul Fashion Creative Studio Room A05

22 Majang-ro, Jung-gu

Seoul, Sydkorea

Åbningstider
Mandag–Fredag
10:00–18:00

Tlf.
+82 70 7847 5117

Website
https://kileekorea.com


KI LEE, Bæredygtigt koreansk design

KI LEE

Bæredygtigt design fra Korea

Lækre tasker og totes i bæredygtige materialer. Vegansk læder og kork. 


Shop KI LEE

Shop Ki Lee


Se alle ki lee tasker

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Zuni Café i San Francisco

Man kommer ikke udenom Zuni Café, hvis man besøger San Francisco. Fransk, italiensk, økologisk og sæsonpræget er nogle af de ord, der bedst beskriver den legendariske restaurant, som åbnede i 1979 og vandt en James Beard Award i 2003.

Vi havde allerede haft et godt øje til Zuni, men vi kunne se online at restauranten var fuldbooket. Da en af Rebeccas venner virkeligt pushede for at vi spiste på Zuni, besluttede vi os for at ringe derind, og takket være Rebeccas overtalelsesevner, lykkedes det os at få et bord samme aften.

Vi bestilte selvfølgelig Roast Chicken with Bread Salad, som er Zunis absolutte signaturret, og som alle andre gæster i restauranten også bestilte den aften vi var der. I menuen stod der, at kyllingen var nok til to personer, men tjeneren forsikrede os om, at der ville være rigeligt mad til tre. Vi bestilte dog også lige en forret og en gang pommes frites, for at være sikre på, at vi ville blive mætte, og vi endte med at tage halvdelen af kyllingen med tilbage på hotellet, da der alligevel var mere mad, end vi kunne spise.

Forretten med parmesan, ansjos, oliven og selleri lød spændende på papiret, men jeg synes ikke rigtig den fungerede på tallerkenen, selvom kombinationen af parmesan og salte ansjoser helt sikkert var interessant.

Kyllingen smagte virkelig godt. Den var saftig og havde tyndt, sprødt skind, men det der gør den til noget helt særligt er brødsalaten, som er en slags salat med brød stegt i noget af stegeskyen fra kyllingen.

Dog blev stemningen på et tidspunkt lidt underlig, da parret ved nabobordet tilsyneladende havde lidt af en krise, der endte med, at den ene sad og græd. Ellers var det en rigtig hyggelig aften, og vi blev siddende og snakkede og drak vin, lige indtil restauranten lukkede.


Zuni Café, 1658 Market Street, San Francisco

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr