Sampeng Lane, shopping in Chinatown, Bangkok

Sampeng Lane Market (eller bare Sampeng) er et af de allerbedste steder i Bangkok at købe billige smykker og andet ragelse. Navnet til trods, ligger Sampeng faktisk på en gade, der hedder Soi Wanit 1 i Chinatown.

Selvom Sampeng bliver mere og mere populært blandt turister, så er markedet stadigvæk primært et engros-marked for Bangkoks mindre forretningsdrivende, og jeg har set mange af de samme varer, som man finder på Sampeng blive solgt for mere end dobbelt pris andre steder rundt omkring i byen.

På grund af markedets engros-status, så kræver de fleste butikker, at man køber et minimum antal varer ad gangen. I skobutikkerne skal man ofte købe mindst 6 par, og mange af butikkerne vil ikke lade dig blande størrelser eller designs, hvilket kan gøre shoppingen lidt besværlig, med mindre man er 6 venner af sted med samme smag og skostørrelse.

I smykkebutikkerne er minimum køb typisk 10, men de tillader stort set altid at man blander. Køber man mindre end 10 ting, betaler man ofte mere pr. stk. Man kan finde øreringe helt ned til 10THB, men kontorartikler, strømper og hårnåle er også meget billigt. Der er faste priser i de fleste butikker og man skal ikke forvente at få nogen rabat med mindre man køber rigtig meget. Nogle af forretningerne tager kort, hvis der er tale om større køb, men de små butikker tager kun imod kontant betaling.

Op ad dagen er Sampeng fyldt til bristepunktet med mennesker, så pas på dine ting, og lad være med at give lommetyvene for let spil. Det bliver også rigtigt varmt og fugtigt i den smalle, overdækkede gade, men der er flere små boder langs vejen, der sælger kolde sodavand og friskpresset juice.

Det er nemmest at tage en af de små færger til Sampeng. Stå af ved Rachawong (N5) og gå ca. 250m op ad Ratchawong Road indtil du ser Soi Wanit 1 på din højre hånd. Der går ikke noget Skytrain til Chinatown, men man kan tage metroen til Hua Lamphong Station. Der er dog et godt stykke at gå og man skal krydse nogle ret trafikkerede gader på vejen.

Sampeng er ikke begrænset til Soi Wanit 1, men breder sig langs de fleste af de omgivende gader og inkluderer det meste af området mellem Yaowarat Road (hovedgaden i Chinatown) og Soi Wanit 1.

Bangkok Shopping Guide – Hvad skal man købe?

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift - Iste med brus, fersken og hindbær

Den her iste er bare skøn på en varm sommerdag, og danskvandet gør den endnu mere forfriskende. Der er masser af lækker frugt og bær i teen, så den kan med fordel serveres med en lang teske, så man kan få det hele med. Du kan lave teen dagen inden og lad den køle af i køleskabet over natten, men hvis du bare må have din iste her og nu, kan du også lave en stærk kande te, som du køler ned med isterninger. Du skal dog være opmærksom på, at isterningerne fortynder teen og gør smagen mindre intens.

Man kan bruge alle slags sort te, grøn te eller hvid te, men jeg synes det bliver bedst med te, der enten allerede har lidt frugtsmag, eller som er ret milde i smagen, sm fx. en god hvid te. Det ser rigtig flot ud, hvis isteen serveres i et stort syltetøjsglas (1L) eller en glaskande.

Opskrift: Iste med brus – Fersken og hindbær

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Iste
Portioner

1

stort glas (1L) + 2 refills

Den her iste er bare skøn på en varm sommerdag, og danskvandet gør den endnu mere forfriskende. Der er masser af lækker frugt og bær i teen, så den kan med fordel serveres med en lang teske, så man kan få det hele med. Du kan lave teen dagen inden og lad den køle af i køleskabet over natten, men hvis du bare må have din iste her og nu, kan du også lave en stærk kande te, som du køler ned med isterninger. Du skal dog være opmærksom på, at isterningerne fortynder teen og gør smagen mindre intens.

Ingredienser

  • 1 L kold te

  • 1-2 spsk honing eller sukker (kan udelades)

  • 6-8 hindbær

  • 1 L Danskvand (vand med brus)

Sådan gør du

  • Bryg en kande (1L) af din yndlingste. Lad teen trække indtil den er så stærk som mulig, men inden den bliver for bitter. For sort te, vil 10 minutter typisk være nok, og for urtete lidt længere.
  • Tilsæt honning eller sukker (kan udelades) til den varme te. Lav teen noget sødere end du normalt ville, da den bliver fortyndet af alle de andre ingredienser. Rør godt rundt, så honningen/sukkeret er ordentligt opløst.
  • Lad teen køle af i køleskabet over natten (eller køl med isterninger, hvis du har travlt).
  • Skær 3/4 af ferskenen i små tern. Skær den sidste 1/4 i papirstynde skiver, som skal bruges til dekoration.
  • Hak hindbærrene groft.
  • Klister de tynde ferskenskive på indersiden af glasset.
  • Fyld 1/3 af glasset med isterninger.
  • Tilsæt ferskentern og hindbær.
  • Fyld halvdelen af resten af glasset med te
  • Top op med danskvand.

Opskrift-video

Noter

  • Efter at man har tilsat alle de andre ingredienser, er der plads til ca. 1/3 af teen, så de resterende 2/3 er til de refills, som du helt sikkert har lyst til.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
En koreansk hotdog med sukker

Ella ville gerne vise mig alle de hyggeligste steder i området omkring Busan og Masan, så vi fik kørt rigtig meget i bil og besøgte flere rastepladser langs motorvejen.

Rastepladserne i Korea er virkelig gode. Man finder række efter række med båse med rene toiletter, og så er der også et godt udvalg af madboder, hvor man kan købe de lækreste snacks, og det var ved en af ​​de boder, jeg fik smagt min første koreanske hotdog.

Koreanske hotdogs serveres på pind, og de ser ud som amerikanske corn dogs, men den friturestegte dej, der dækker pølsen, er ikke lavet med majsmel, men med hvedemel.

Man kan finde alle mulige ting på pinden inde i hotdoggen, men normalt vil det være en pølse og noget ost. Man spiser hotdoggen drysset med sukker og oversprøjtet med ketchup og sennep. Det smager lidt som en pølse indbagt i en kæmpe donut, og det er et ret mættende måltid.

Vi fik også Iced Ginseng Latte, som smagte virkelig godt og forfriskende i varmen. Ginseng har en ret karakteristisk smag, som nogle mennesker slet ikke bryder sig om, men som jeg personligt rigtig godt kan lide.

Her er en video fra rastepladsen uden for Busan, hvor vi spiste koreanske hotdogs:

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Jeonju: Lækker Bibimbap på Hankook Jib i Jeonju, Korea blog, Mitzie Mee

I Jeonju spiste vi aftensmad på Hankook Jib, som er en restaurant, der er berømt for sin bibimbap. Bibimbap er en koreansk ret med ris og forskellige slags toppings i form af grøntsager og gochujang (stærk koreansk chilipasta), samt nogle gange råt kød og rå æggeblomme.

Det hele skal blandes godt sammen, inden man spiser det, så farve og smag bliver jævnt fordelt, og mine koreanske venner plejer altid at påpege, at jeg ikke mixer min bibimbap godt nok. På restauranten så tjeneren skeptisk til, da jeg forsøgte mig med at røre lidt rundt i skålen, og som den eneste ved bordet blev jeg tilbudt et forklæde, så jeg ikke skulle spilde gochujang ud over det hele i kampens hede. Til sidst lod jeg Ella overtage arbejdet med bibimbappen, og så tog jeg en lille video i stedet, som I kan se længere nede.

I Korea får man altid en masse sideretter (banchan) serveret, når man er på traditionel koreansk restaurant, og ifølge Ella, var de Banchan vi fik på Hankook Jib virkelig gode. Tjeneren gav os også en ret med noget gelé af en art, som smagte rigtig godt, men som vi næsten ikke kunne spise op. Jeg kan ikke huske hvad den hed, men der er et billede af den nedenfor (det er retten med gule geléstænger og agurkestrimler).

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap) - Opskrift

I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et flot rød-lilla skær og en let nøddeagtig, sødlig smag fra bønnerne. Pat Bap er ikke svært at lave, men det kræver lidt ekstra planlægning end når man koger almindelige, da bønnerne helst skal stå i blød natten over.

Det kan være svært at finde koreanske ris i Danmark, men så længe det er hvide ris af den kort-kornede type, betyder det ikke så meget hvor de er fra. De fleste velassorterede asiatiske supermarkeder har kort-kornede hvide ris, og ellers kan japanske sushiris (eller danske grødris) også bruges.

Noter: Mange opskrifter online nævner, at man skal koge risene sammen med vandet som bønnerne har kogt i. Det vil jeg dog ikke anbefale, da jeg synes at bønnevandet giver risene en bitter smag.


Opskrift og noter fra Ella @cookiestorykim. Jeg besøgte Ella i Masan, Sydkorea, og vi tilbragte en lille uge med at lave lækker koreansk mad sammen med Ellas mor.

Opskrift: Koreanske ris med røde bønner (Pat Bap)

Recipe by Ella @cookiestorykim
Course: TilbehørCuisine: Koreansk
Portioner

4

portioner

I Korea, er ris en central del i hvert måltid, og til særlige lejligheder bliver der serveret Pat Bap, som er hvide ris kogt med røde bønner. Risene får et flot rød-lilla skær og en let nøddeagtig, sødlig smag fra bønnerne. Pat Bap er ikke svært at lave, men det kræver lidt ekstra planlægning end når man koger almindelige, da bønnerne helst skal stå i blød natten over.

Ingredienser

  • 5 dl hvide kort-kornede ris

  • 1 1/4 dl røde bønner (azuki bønner)

  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Bønnerne sættes i blød i vand over natten.
  • Vask og rens bønnerne
  • 3 timer inden risene koges, skal de vaskes grundigt og også sættes i blød (i 3 timer)
  • Bønnerne hældes i en gryde med 7-8dl vand og bringes i kog. Bønnerne skal simre i ca. 20-30 minutter indtil de er al dente. Man kan klemme bønnerne mellem to fingre og mærke, hvornår de begynder at blive bløde.
  • Hæld vandet fra bønnerne og risen, og kom bønner, ris og salt i en tykbundet gryde (man kan også anvende en riskoger). Tilsæt vand (mængde fremgår af instruktionerne på rispakken, ca. 6,5 dl) og bring det hele i kog. Lad ris og bønner simre i ca. 20 minutter.
  • Risene og bønnerne fluffes med en grydeske eller en paletkniv. Så er din Pat Bap klar til at blive serveret!
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
The Butcher's Daughter, West Village, New York

Min veninde AM er stewardesse, og det viste sig, at hun havde et layover i New York samme tid, som jeg var der. Vi har ikke set hinanden i lang tid, så vi blev enige om, at vi selvfølgelig måtte mødes til brunch.

Jeg fik lov til at vælge sted, så det blev The Butcher’s Daughter i West Village. Jeg plejer ellers at spise på den på Kenmare Street, men de minder meget om hinanden og menuerne er ens.

Jeg fik rismelspandekager med kokos- og bærsauce og AM fik en Cashew Ricotta Toast. Begge retterne var ok, men ikke med helt så meget wow-effekt, som jeg synes at maden på Butcher’s Daughter plejer at have. Jeg har mest spist deres bowls tidligere, og det er nok dem jeg vil anbefale, at man bestiller, hvis man tager på Butcher’s Daughter.

Kaffen på Butcher’s Daughter er altid god, så den kan jeg godt anbefale. En anden ting jeg plejer at bestille, er deres Brass Monkey smoothie med banan og peanut/mandelsmør. Den smager ligesom flydende snickers, og er næsten et helt måltid i sig selv.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr