Koreansk Hudpleje: Double Cleansing - Hvorfor det?

Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det i Korea mest almindeligt, at rensningen foregår i to trin, og man anvender både en oliebaseret cleanser og en vandbaseret cleanser.

Under første trin bruger man en oliebaseret cleanser som fx. en cleansing oil eller en cleansing balm til at fjerne makeup og opløse snavs, der har samlet sig på hudens overflade i løbet af dagen. Dette trin er essentielt, da det gør det meste af grovarbejdet, så huden er klar til det andet rensningstrin.

Under andet trin bruger man en vandbaseret cleanser som fx. en cleansing gel eller en foaming cleanser til at fjerne resterende snavs og makeup. De vandbaserede cleansers er typisk kendetegnet ved, at de danner skum, når de masseres ind i huden. De renser desuden lidt mere i dybden, så huden efterlades frisk, ren og hydreret.

En af hovedårsagerne til, at double cleansing er så populært i Korea, er fordi processen med to gange rens anses for at være en både effektiv og skånsom måde at rense huden. Hvis huden er dækket med snavs og makeup, er det sværere for serum og cremer at trænge ned i huden. Ved at rense huden ordentligt sikrer man, at alle de nærende og plejende ingredienser får mulighed for at komme ordentligt ned i dybden, hvor de gør mest gavn.

Oliebaserede cleansers er oftest de mest effektive til at fjerne makeup, mens vandbaserede produkter sørger for rensning og opfriskning af huden. Hudens pH er lidt lavere end neutral, og de mest skånsomme produkter har derfor også ofte lidt lavere pH, som ikke rykker hudens naturlige pH-balance.

Antioxidant Foaming CleanserSchwanen Garten – Effektiv hudpleje fra KoreaShop

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Phnom Penh: Wau - Malaysisk halal-restaurant

Er du på udkig efter en autentisk malaysisk restaurant i centrum af Phnom Penh? Så skal du helt sikkert besøge Wau! Restauranten ligger på en stille gade ved Norodom Boulevard og har det lækreste udvalg af halal-retter.

Selvom der er indendørs siddepladser, anbefaler vi at vælge et udendørs bord, især om aftenen, hvor atmosfæren er dejlig afslappet. Personalet på Wau kommer fra Malaysia, og på menuen finder man et bredt udvalg af retter, i samme stil som på casual restauranter i Malaysia. Der er også en buffet, hvor man får rigtig meget for pengene. Hovedretterne koster omkring 5$.

Wau serverer ikke alkohol, men de har lækker malaysisk te og Milo, som er en populær chokolade-malt drik produceret af Nestlé. For de mere modige har Wau også durian cream candy på menuen. Det er bestemt ikke for alle smagsløg, men kan man lide durian, skal det helt sikkert prøves.

Wau er et rigtig godt sted til en afslappet frokost eller middag, og så er der også rigtig hyggeligt om morgenen. Har du lyst til lækker malaysisk morgenmad kan vi anbefale, at du kommer mellem 7-8, når restauranten er stille, og byen først er ved at vågne op. Bestil en gang velsmagende og autentiske roti canai, som er en slags fladt brød og som serveres sammen med en lækker curry.

Vil du vide mere om Wau? Så kan du se Chic Critiques’ video nedenfor:


Wau, House #3, Street 208, Phnom Penh, Tel: 099322512

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Little Seoul - Hyggelig koreansk restaurant i Passage de Choiseul, Paris

Jeg havde egentlig planlagt at spise lækker fransk bistromad til aften på min første dag i Paris, men de steder, som jeg havde kig på, åbnede ikke før kl. 19, og jeg var sulten som en ulv. Jeg endte derfor med at spise tidlig aftensmad på en hyggelig koreansk restaurant, Little Seoul, som jeg fandt inde i Passage de Choiseul.

Restauranten var ved at lukke, men jeg tror den ældre koreanske kvinde, der arbejdede der, kunne se, hvor meget jeg trængte til en skål varm kimchi-jjigae, for hun gjorde tegn til, at jeg bare kunne komme ind og sætte mig.

Kimchi-jjigae er en typisk koreansk suppe med kimchi, tofu, og svinekød. Det er en skøn og mættende ret, specielt på koldere dage, og det var lige, hvad jeg havde lyst til. Det tog ikke lang tid før den sydende varme suppe kom på bordet sammen med en skål ris og 3 små sideretter, og jeg var så sulten, at jeg spiste det hele.

Selvom jeg kom lige inden lukketid, var der flere andre gæster i restauranten, og der kom også løbende folk forbi for at hente take-away. Et rigtig hyggeligt lille sted at spise autentisk koreansk mad i dagtimerne, som bestemt kan anbefales, hvis du er i området.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Louis Vuitton, Champs Elysées Paris

Jeg er i Paris en uges tid for at repræsentere det koreanske hudplejemærke Schwanen Garten ved nogle modeshows her under Paris Fashion Week. Dog har jeg også en del fritid, så jeg kan komme rundt og se mig lidt omkring.

Jeg startede med at gå en tur ned langs Champs Elysées og måtte selvfølgelig stoppe og beundre de flotte butiksfacader hos Dior og Louis Vuitton. De to mærker har sine flagship stores lige ved siden af hinanden på Champs Elysées, og man skulle tro, at de har en intern kamp om, hvem der kan lave den flotteste facade, for de var begge to virkelig imponerende.

Dior-butikken så ud som en eventyrslot (et meget stiligt et af slagsen), og Louis Vuitton er dekoreret med en kæmpe figur forestillende den japanske kunstner Yayoi Kusama igang med at tegne sine kulørte polka-prikker, der er en del af samarbejdet mellem Louis Vuitton og kunstneren her i 2023. Hos Louis Vuittons er der stort set altid en lang kø udenfor, men jeg så, at der blev serveret kaffe, når folk var cirka halvvejs, hvilket må siges at være en fin gestus.

Jeg har været i Paris så mange gange, at jeg efterhånden fået set alle byens største seværdigheder, så nu kan jeg bare spankulere rundt og opleve byen, uden at have nogle specielle planer. Det giver en helt anden frihed når al sightseeing er overstået, og man bare kan nyde byen i sit eget tempo, og jeg tror også, det er derfor, at jeg nu endelig begynder at få øjnene op for, hvor fantastisk en by Paris faktisk er. Misforstå mig ikke, jeg har altid godt kunne lide Paris, men derfra, og så til at føle, at byen på en eller anden måde er kommet ind under huden af mig, der er altså et godt stykke vej. Det er der, jeg føler, at jeg er nu, og jeg glæder mig til rigtigt at opleve byen.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Hårsløjfer og hårbøjler i Silke

Vores nye hårspænder ser næsten ud som slik, synes I ikke? Sløjferne er lavet af Peace Silk som er silke fremstillet uden at dræbe silkelarverne. Vi anvender råsilke, som har en grovere tekstur og en mere diskret glans end silkesatin, og sløjferne findes i 3 neutrale farver der passer til det meste. Perfekt til de dage, hvor en scrunchie måske er lidt for casual, men man stadigvæk gerne vil have håret oppe, uden alt for meget arbejde.

Vi har lavet to designs: En sød klassisk sløjfe samt en mere minimalistisk flad sløjfe, inspireret af moderne koreansk hårpynt. Sløjferne findes desuden i to forskellige størrelser, så man kan vælge den store sløjfe, hvis man vil have alt håret samlet i en hestehale, og vælge den lille sløjfe, hvis man vil have en opsætning hvor alt håret ikke er med.

Vi har også lavet nogle virkelig elegante hårbøjler i silke, i de samme tre farver som sløjferne, så man kan kombinere hvis man vil.

Det er Yary og Sokheang fra CWSG (Cambodia Women’s Support Group) som har syet sløjferne, og stik mod hvad man skulle tro, så er det faktisk den minimalistiske sløjfe, som krævede både mest arbejde og mest materiale at fremstille. Årsagen er, at man for at lave sløjfen bruger et langt stykke stof, som skal foldes flere gange og syes i begge sider.

Selve metalspændet køber vi i Frankrig fra en virksomhed, som hedder Delsol. I har sikkert ikke hørt om dem, men det var dem, som i 1920 opfandt denne type hårspænde. De er i dag den eneste producent af den slags spænder i Europa, og deres spænder er af meget høj kvalitet. Vi har lavet nogle af de store sløjfer med et specialfremstillet spænde til tyndt/fint hår, så husk at bestille sløjfen med den slags spænde, som passer til din hårtype.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Chiang Mai: Farverig Frokost på Meena Rice Based Cuisine

Inden pandemien var jeg i Chiang Mai, men det er ikke meget jeg har fået blogget derfra, og det er faktisk synd, for jeg havde nogle rigtig gode oplevelser deroppe. På madfronten var rejsen højdepunkt Meena Rice Based Cuisine, som er en moderne thailandsk restaurant med fokus på sund mad og ris. Det var Sylvia fra Chimmuwa, som havde anbefalet mig at prøve Meena, da hun vidste, at jeg er meget interesseret i mad og helt vild med restauranter, som skiller sig positivt ud på den ene eller den anden måde.

Meena ligger i et traditionelt thailandsk hus ned til en lille sø, omgivet af masser af træer og natur. Der var godt fyldt, da jeg var der, men efter lidt ventetid fik jeg et bord udenfor. Alt på menuen lød superlækkert, så jeg spurgte personalet, hvad de kunne anbefale, og endte med at bestille det meste af det, de foreslog, hvilket viste sig at være alt for meget for en person.

Jeg fik en lækker spicy dip med grøntsagsstave, og blå fried rice, der blev serveret sammen med en lotus, som jeg først troede bare var til pynt, indtil personalet forklarede mig hvordan man kan pille kernerne ud og spise dem. Jeg fik også fisk med lemongrass-salat på personalets anbefaling, og ønskede, at jeg havde haft mere appetit, for det var en virkelig lækker ret. Til dessert bestilte jeg mango sticky rice med Meenas berømte 5-farvede ris og masser af frisk og lækker mango, og så nåede jeg også lige at drikke to flotte drinks fra menuen: En blå drink med butterfly pea-blomster og en frisk sodavandsdrink med jordbær, så jeg ikke fordampede helt i varmen.

Jeg så at Meena har fået en Bib Gourmand i Michelinguiden for Thailand 2023, og hvis maden er bare halvt så god, som da jeg var der, er det helt sikkert fortjent. Et rigtig godt sted, hvis man har lyst til sund og moderne thailandsk mad i skønne omgivelser.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr