Opskrift: Iced Matcha Latte

Om sommeren drikker jeg rigtig meget iced matcha latte. Jeg kan bedst lide når min matcha latte ikke er for sød, så jeg foretrækker for det meste at lave min egen, så smagen bliver lige præcis som jeg vil have den. Det er en lækker, forfriskende sommerdrik, og så er det et rigtigt flot syn, når den grønne matcha blander sig med den hvide mælk.

Matcha indeholder mindre koffein end kaffe, så er man følsom over for koffein som jeg er, så er matcha et godt valg lidt længere oppe af dagen. Jeg drikker normalt ikke kaffe efter klokken 13, men jeg har opdaget, at jeg godt kan tåle en iced matcha latte om eftermiddagen uden at det forstyrrer min nattesøvn.

Noter

Sukkerlage (sukkersirup: I denne opskrift bruger jeg sukkerlage som sødemiddel. Det er virkelig nemt at lave sukkerlage, og det er godt at have i køleskabet, når der skal mixes sommerdrinks. Opvarm lige dele sukker og vand i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad sukkerlagen køle af, og opbevar den i en lukket beholder.

Matcha: Til iced matcha latte laver jeg normalt matchaen lidt tykkere og mere koncentreret, end hvis jeg bare skal have mig en kop almindelig matcha. Jeg bruger 2 teskefulde matcha-pulver til 50 ml vand, men hvis du vil have en mindre koncentreret smag, kan du selvfølge justere efter dine præferencer.

Opskrift: Iced Matcha Latte

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Drikke
Portioner

1

glas

Om sommeren drikker jeg rigtig meget iced matcha latte. Jeg kan bedst lide når min matcha latte ikke er for sød, så jeg foretrækker for det meste at lave min egen, så smagen bliver lige præcis som jeg vil have den. Det er en lækker, forfriskende sommerdrik, og så er det et rigtigt flot syn, når den grønne matcha blander sig med den hvide mælk.

Ingredienser

  • 2 tsk matcha-pulver

  • ½ dl varmt vand, ca. 80ºC

  • 2 ½ dl mælk

  • 1-2 tsk sukkerlage (sukkersirup)

  • Isterninger

Sådan gør du

  • Tilsæt matcha-pulver i en lille skål. Du kan evt. sigte matcha-pulveret for at fjerne klumper.
  • Tilsæt det varme vand til matcha-pulveret. Pisk matchaen og det varme vand sammen med et bambuspiskeris (chasen) eller et almindeligt lille piskeris indtil matcha-pulveret er helt opløst. Sæt til side.
  • Fyld et stort glas med isterninger.
  • Hæld mælken over isterningerne i glasset.
  • Tilsæt sukkerlage og rør rundt.
  • Hæld forsigtigt matcha over mælkeblandingen og rør rundt for at blande de forskellige lag. Server med det samme.
Reklame
TEANAGOO Japanskt Matcha-set (7 delar)
557,00 kr

Hvis du gerne vil i gang med matcha derhjemme, er et matcha-sæt en nem måde at komme godt fra start. Det behøver ikke være fancy, men det er en klar fordel at vælge et sæt, der inkluderer en si – det gør en stor forskel for konsistensen og smagen.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
07/13/2025 04:00 pm GMT
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: L'artusi - Moderne italiensk restaurant i West Village


Tina og jeg havde meget at fejre sidste sommer, men vi havde begge masser af andet at se til, så det blev først i slutningen af august, at vi endelig kom af sted i byen.

Vi besluttede os for at spise middag på L’Artusi, som er en moderne italiensk restaurant lige overfor det sted, hvor jeg tilbragte en stor del af min sommer. Jeg havde haft et godt øje til bordene udenfor i flere uger, men er som bekendt ikke så god til det der med at bestille bord i forvejen. Vi gav det en chance og gik derhen uden reservation og fik at vide, at vi kunne forvente en ventetid på en time. Det var ok med os, for så kunne vi smutte hen forbi Wilfie & Nell i nærheden og tage en drink mens vi ventede.

Timingen viste sig at være perfekt, for vi havde lige nået bunden af vores cocktails, da der tikkede en sms ind fra L’Artusi om, at vores bord var klart.

På L’Artusi fik vi plads i baren med fuldt udsyn til aktiviteterne i køkkenet. Jeg er altid imponeret over, hvor glat og fejlfrit alting ser ud til at køre, og jeg undrer mig nogle gange over, om de åbne køkkener kun er skuespil, og om der er et rigtigt køkken med kaos, tabte ting og råbende personale gemt et eller andet sted ude af syne 🙂

Maden på L’Artusi var virkelig god. Tinas favorit var den grillede ferskensalat, mens min var kammuslinger med majspuré. Vi fik også en rigtig god pastaret, og en ostetallerken, som var okay. Osten var god, men kiksene smagte en smule brændte på en måde, jeg ikke brød mig om sammen med osten. Hvad angår ostetallerkener generelt, så er det en af de ting jeg ofte plejer at fortryde at jeg bestiller, når jeg spiser ude. Der er ikke ret meget arbejde i at lave en ostetallerken, og ostene er ofte betydeligt dyrere på restauranter sammenlignet med hvis man køber dem hos en af de fremragende ostehandlere i New York.

Alt i alt synes jeg dog L’Artusi er et rigtig godt sted for italiensk mad, og et fantastisk sted at starte en aften i byen. Perfekt for dem, der ønsker at spise på en trendy restaurant med lækker mad, i et trendy nabolag.

L’Artusi, 228 W 10th St, West Village, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Gammeldags koldskål

Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje.

Mange vil nok mene, at koldskål er en dessert, men spørger man min far, så er koldskål også aftensmad (han spiser gerne 3 portioner ad gangen), og har man godt med kammerjunkere og jordbær ovenpå, så mætter koldskål faktisk ganske godt.

Hvis I har mod på at bage jeres egne kammerjunkere, så finder I min opskrift her:

Opskrift på kammerjunkere til koldskål >>

Opskrift: Gammeldags koldskål med tykmælk

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dessert, OpskrifterCuisine: Danmark
Portioner

4

portioner

Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer

  • 4 spsk sukker

  • 1 vaniljestang

  • 2 tsk citronsaft (~ ½ citron)

  • ½ l tykmælk

  • ½ l kærnemælk

Sådan gør du

  • Vaniljesukker: Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og brug en bredbladet kniv eller bagsiden af en ske til at blande vaniljekorn og sukker.
  • Pisk æggeblommer og vaniljesukker godt sammen. Sørg for at sukkeret er helt opløst.
  • Tilsæt citronsaft.
  • Tilsæt tykmælk og kærnemælk og pisk det hele godt sammen.
  • Lad koldskålen køle af en times tid eller mere i køleskabet.
  • Servér med kammerjunkere og jordbær.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: A-roll - Grillspyd og kinesisk streetfood

Jeg var inviteret af A-Roll og betalte ikke selv for mad og drikke.

A-Roll er en kinesisk kæde, der for nylig åbnede sin første filial på Manhattan i New York. Restaurantens fokus er på grillspyd og forskellige slags kinesisk streetfood, og menuen er autentisk uden alt for meget hensynstagen til vestlige ganer.

Der er rigtig mange forskellige grillspyd at vælge mellem, så jeg bad personalet om deres anbefalinger. De fortalte mig, at kyllingefødderne er den mest populære ret på menuen, så selvom jeg har prøvet kyllingefødder før, og de ikke lige var noget for mig, vandt nysgerrigheden og jeg besluttede mig for at give dem et nyt forsøg.

Kyllingefødderne var ikke så slemme, som jeg huskede. Den klistrede marinade og krydderierne smagte rigtig godt, og der var nogle bløde, ret fede bidder mellem tæerne, som smagte helt ok. Ville jeg bestille dem igen? Måske…

Grisetæerne var en anden anbefaling fra personalet. De var også dækket med et tykt lag marinade og krydderier, der smagte rigtig godt, og der var mere kød på dem end på kyllingefødderne. Jeg kunne forestille mig, at de ville være rigtig gode sammen med en kold øl, da de var ret salte, men jeg drak ikke øl den aften, og den kinesisk urtedrik jeg havde bestilt, var ikke det bedste match til tæerne.

Spyddene med grillet blæksprutte var rigtig gode, og de stegte nudler var præcis lige så lækre, som man forventer sig de er på en kinesisk restaurant. Til dessert fik jeg fried milk, som er en traditionel kantonesisk dessert, der også er blevet rigtig populær på det seneste på kinesiske restauranter udenfor Kina. Fried Milk er små stykker mælkebudding, der vendes i grov rasp og frituresteges indtil de er gyldne og sprøde udenpå. Hvis du ikke har prøvet fried milk, så er det en af de retter du helt sikkert skal bestille hos A-Roll.

Selvom A-Roll er en restaurant, føles det mere som en bar. Musikken er høj, der er neonlys og festlig indretning, og der er specieltilbud på fadøl. Jeg var der tidligt på en hverdagsaften, så det var ikke så travlt, som jeg kunne forestille mig, det ville være på en fredag eller lørdag aften, men jeg vil tro, at omkring halvdelen af bordene var besat, da jeg gik, hvilket ikke er dårligt for et nyt sted i New York på en hverdagsaften. Et godt sted til en afslappet aften i byen og en rigtig god mulighed for at prøve noget overraskende autentisk kinesisk mad.

A-roll, 5 St Marks Pl, New York, NY 10003

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Serendipity 3 og Frrrozen Hot Chocolate

Serendipity er en legendarisk restaurant på Upper East Side, og ja, det er den fra filmen af samme navn. Restauranten er kendt for sin eventyrlige indretning og atmosfære, og den er populær blandt både lokale og turister som tit står i en lang kø udenfor. Menuen er omfattende og byder på alt fra lækre retter og desserter til deres signaturdrik; den berømte Frrrozen Hot Chocolate.

Jeg havde længe gerne ville prøve deres Frrrozen Hot Chocolate for at se hvad hypen handlede om, men jeg var ikke helt overbevist Er det ikke bare en chokolademilkshake? Her bagefter kan jeg sige, at selvom der er visse ligheder, så er der tale om to meget forskellige ting. Det jeg især godt kunne lide ved Frrrozen Hot Chocolate, var, at den ikke var for sød, men smagte meget af gammeldags varm chokolade. Den blev serveret med masser af flødeskum på toppen af den slags min mormor ville lave, med rigtig piskefløde og uden sukker, i modsætning til det søde sjask på dåse, man tit får serveret andre steder. Frrrozen Hot Chocolate, er dog mere en dessert end en drik, og portionen er enorm, så jeg droppede min oprindelige planen om at bestille en hovedret bagefter. Frrrozen Hot Chocolate koster $19,95, men når man tænker på, hvor mættende den er, er prisen nok okay. Desuden er det en oplevelse i sig selv at besøge et sted, der har eksisteret så længe og har en så fantastisk historie og klientel. Det er nok det, der gør Serendipity til noget helt særligt og grunden til, at du skal kigge forbi, hvis du er i nabolaget.

Serendipity 3, 225 E 60th St, New York, NY 10022

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New Jersey: Frokost på Boschetto i Montclair

Forleden var Tina og jeg taget ud for at spise frokost i Montclair. Vi havde egentlig sat kurs mod Faubourg, som er en gammel favorit, men så fik vi øje på Boschetto og besluttede os for at prøve den restaurant i stedet. Tina fortalte, at hun tidligere havde kørt forbi Boschetto flere gange, men de var aldrig åbne, når hun var der, og nu var hun blevet rigtig nysgerrig.

Vi gik op til disken for at bestille mad, og efter lidt debatteren frem og tilbage bestemte vi os for en Insalata Pomodoro med marinerede tomater, stracciatella og chili. Tomaterne smagte virkelig godt, som om de havde fået lov til at modne i eget tempo i solen, og tomat-til-stracciatella-ratioen var helt perfekt. Det var også skønt at kunne sidde udenfor igen og selv få lov at modne lidt i solen.

Tomatsalaten var en skøn ret og det var en stor portion, som egentlig ville have været nok som frokost for os begge to, men det vidste vi ikke da vi bestilte, sa der røg også lige en omgang Pasta Amatriciana med. Den kunne vi godt have undværet, for vi var allerede mætte fra tomatsalaten og pastaen havde desuden fået lidt for meget. I bagklogskabens klare lys skulle vi nok have skippet pastaen og i stedet have gemt lidt appetit til pistacie-gelato.

Boschetto, 111 Grove St, Montclair, NJ 07042, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr