Tender Bar, Ginza, Tokyo

Det var en lun aften i juli sidste år, og jeg vandrede gennem Ginzas gader på vej tilbage til hotellet. Det var den sommer, hvor ramen for alvor havde vundet indpas i min madrotation, så mon ikke det var en skål dampende nudelsuppe, jeg havde rundet aftenen af med. Men lige den aften trængte jeg til noget andet. Noget med lidt mere alkohol og lidt mindre bouillon.

Jeg havde hørt om et sted, der hed Tender Bar (eller Bar Tender, eller 銀座 テンダー – alt efter hvem man spørger), og besluttede mig for at tage et smut forbi. Hvis du har været i Tokyo, så ved du, at langt de fleste restauranter og barer ikke ligger i gadeplan, men gemmer sig i etagerne over og under byen. Tender Bar er ingen undtagelse.

Selv med Google Maps og internet på mobilen gik jeg forbi den rigtige opgang flere gange, før jeg endelig spottede det lille, diskrete skilt, der afslørede, at jeg var på rette spor. Jeg tog elevatoren op til 5. sal – og trådte ind i en verden af dæmpet belysning, cigarrøg og tidløs elegance.

Tender Bar er Kazuo Uyedas domæne – en levende legende i bartenderverdenen og manden bag den ikoniske Hard Shake, som er en teknik, hvor drinken rystes med rullende bevægelser i stedet for de hårde slag, der ellers er normen. Det skulle give en bedre smag og den helt rette mængde luft i drinken. Og det lyder måske lidt som noget pjat, men jeg lover dig – det virker.

Jeg bestilte en Shungyo, en cocktail baseret på vodka og sake. En af assistenterne linede ingredienserne op og trådte derefter diskret tilbage, så Uyeda selv kunne tage over. Han målte ikke af med jiggers eller skeer – han hældte bare, med en præcision, der virkede som ren intuition. Og så kom The Hard Shake. Det lignede et danse-move. Et eller andet sted mellem disciplineret teknik og ren showmanship. Hvis Elvis havde været bartender, er jeg ret sikker på, han ville have rystet sådan her.

Shungyoen var melankolsk og elegant – som et haikudigt i flydende form. Jeg kunne nemt have drukket den i én mundfuld, men tvang mig selv til at nippe langsomt og smage efter. Det var en drink, der krævede respekt.

Jeg blev kun hængende til den ene drink den aften, men jeg var fuldstændig solgt, og da jeg besøgte Tokyo igen tidligere i år, måtte jeg tilbage. Denne gang fik jeg to cocktails og samlede mod til at spørge Uyeda-san, om jeg måtte tage et billede. Han nikkede venligt, og jeg fik mit souvenir fra en af de mest imponerende baroplevelser, jeg har haft.

Der er nogle små borde, man kan sidde ved, men den bedste oplevelse får man i baren. Jeg sad ved siden af en mand, som bestilte en japansk whisky on the rocks, og den perfekte, håndskårne isklump i hans glas er stadig noget af det mest fuldendte, jeg har set.

Tender Bar er ikke et sted, man går hen for at drikke sig i hegnet. Drinksene er små, de tager tid at lave, og det koster en god slat – men det er en helt særlig oplevelse. Et sted, hvor cocktailhåndværket hæves til kunst, og hvor man som gæst får lov at se en mester i arbejde.


Der er små borde man kan sidde ved, men den bedste oplevelse får man i baren. Jeg sad ved siden af en fyr i baren, som bestilte en japansk whisky on the rocks, og den gigantiske, runde isklump i hans glas, er nok noget af det mest fuldendte, jeg nogensinde har set.

Drinks er ret dyre og små i forhold til i Danmark, og de tager tid at lave, så Tender Bar er nok ikke lige stedet at drikke sig i hegnet. Derimod er det en glimrende mulighed for at beundre cocktail-perfektion på nært hold, samt iagttage en af Japans absolut bedste bartendere i aktion.

Tender Bar kan være ret svær at finde, men hvis du går ned af Sotobori Dori og kigger efter indgangen, som du ser på et af billederne længere nede på denne side, så burde det ikke være helt umuligt.

De fleste drinks koster 1500-1700JPY og man betaler derudover 1700JPY i entré + 10% i afgifter, så regn med at bruge i hvert fald omkring 6000JPY på en aften på Tender.

Man kan ikke bestille bord på Tender Bar. Rygning er tilladt.

Dresscoden er smart casual.

Tender Bar, Nogakudo Bldg. 5F, 6-5-15 Ginza, Chuo-ku, Tokyo, Tlf: 03-3571-8343, Åbningstider: Man-lør 17:00-1:00, lukket om søndagen, Adresse på Japansk: 銀座 テンダー, 東京都 中央区 銀座 6-5-15 銀座能楽堂ビル 5F

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York Bar, Park Hyatt, Tokyo

På 52. etage i det elegante Park Hyatt hotel, højt over Tokyos travle gader, finder man New York Bar. Her kan man drikke Bellinis og lytte til levende jazzmusik med den mest fantastiske udsigt over byen i baggrunden.

Man skal ikke lade sig skræmme af de eksklusive omgivelser, for alle er velkomne, så længe man klæder sig pænt på og er villig til at betale de 2200¥, det koster i entré, og som automatisk lægges til regningen efter kl. 20:00 (kl. 19: 00 om søndagen).

New York Bar er kendt fra filmen Lost in translation, hvor den danner rammerne om mange af Bill Murray og Scarlett Johansons møder, men også før (og specielt efter filmen) har New York Bar været meget populært blandt Tokyos in-crowd.

Hvis du spørger mig, så er New York Bar ikke blot en af Tokyos bedste barer, men en af de bedste barer i verden, og jeg er sjældent i Tokyo uden at slå et sving omkring Park Hyatt. Jeg synes, det er hyggeligst at sidde ved det lange fællesbord ved baren, men hvis du foretrækker dit eget bord, så kan det anbefales at ringe i forvejen og reservere, da der visse aftener kan være godt fyldt.

Udover drikkevarer, kan man også bestille et lettere måltid eller en snack fra barmenuen. Hvis man er ude efter noget mere mættende, kan man kigge forbi New York Grill, som ligger lidt længere inde i samme lokale.

Der er live-jazz hver aften, og om søndagen er der UNPLUGGED, som er et jazzevent med lokale kunstnere. Drinks på New York Bar koster omkring 1800JPY + et obligatorisk servicetillæg på 10% + entré. Dyrt? Ja, men uden tvivl pengene værd.

• Dresscode: Bortset fra flipflops og sportstøj er der ingen restriktioner, men de fleste klæder sig ret pænt, hvilket de imponerende omgivelser også fortjener.

• New York Bar beder folk respektere andre gæster mht. fotografering. Man skal huske, at de fleste faktisk kommer for at høre god jazz og drikke lækre cocktails, -ikke for at blive blitzet i hovedet af ignorante turister, der ikke kan styre deres selfie-sticks.


New York Bar, Park Hyatt Tokyo, 3-7-1-2 Nishi Shinjuku, Shinjuku, Tokyo, Tlf.: +81(0)3-5323-3458

Adresse på japansk:
〒163-1055 東京都新宿区西新宿3-7-1 2 パーク ハイアット 東京 52F

1 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Motown - Tokyo

Motown er en af de ældste og mest velkendte barer i Tokyos berømte og berygtede partydistrikt Roppongi. Baren ligger en trappe op i den ellers ret anonym bygning på den travle vej, Gaien-higashi-dōri, og er et af de få steder i den del af byen, der altid er fyldt godt op i weekenden.

Mit første bekendtskab med Motown ligger helt tilbage i 2003, og da jeg på efterfølgende Tokyo-ture pligtskyldigt har besøgt baren hver gang, kan jeg med sikkerhed fastslå, at der ikke er meget, der har ændret sig de sidste 10 år. Motown minder faktisk lidt om en tidskapsel, der med garanti tager dig tilbage til de sene 90’ere og de tidlige 00’ere, så forvent at høre en masse Bon Jovi og Britney Spears i løbet af en aften på denne efterhånden legendariske bar. Dansegulvet er ikke meget større end et frimærke, og omkring midnat, når Chumbawamba’s Tubthumping spilles for 117. gang, plejer det at være så crowded at man knapt nok kan nikke med hovedet i takt til musikken.

Motown var i mange år kendt for at være lidt af en jagtmark for byens prostituerede, men de seneste gange jeg har været der, har det virket som om, de har fået luget lidt ud i klientellet. Nattelivet i denne del af Roppongi i almindelighed og steder som Motown i særdeleshed, har et lidt blakket rygte blandt almindelige Japanere, så stamgæsterne på Motown er derfor ofte en broget forsamling af forretningsmænd (mest expats), engelsklærere og prostituerede, og de fleste er et sted i 30erne/40erne/50erne.

I hverdagene kan Motown godt være ret tomt, og senere på aftenen er klientellet ofte begrænset til nogle få, vildfarne turister og ældre mandlige expats, der burde være gået hjem for længe siden samt en håndfuld prostituerede. Det lyder værre end det egentlig er, for Motown er faktisk et rigtig sjovt sted og kommer du med et åbent sind en fredag eller lørdag aften, er jeg sikker på at du vil få en uforglemmelig aften.

• Nogle af jer vil garanteret hade stedet, som nok mest af alt kan beskrives som Tokyo’s pendant til alle barerne inde omkring Rådhuspladsen i København.

• Man ønsker sange ved at udfylde et lille stykke papir som man afleverer til Dj’en sammen med et par yen.

• Motown er ikke et fancy sted, og folk kommer som de er og ofte direkte fra jobbet.

• Drinks koster fra 800JPY og op.


Motown, Com Roppongi 2F, 3-11-5 Roppongi, Minato-ku, Tokyo, Åbningstider: Alle dage:18:00-5:00, Tlf: +81(0)3-5474-4605, Adresse på japansk: 東京都港区六本木 3-12-6

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Karaokekan - Tokyo

Det ville være synd at tage til Tokyo uden at synge karaoke, og Karaoke Kan ligger lige til højrebenet hvis man er i Roppongi, da Roppongi-filialen af den populære japanske karaokekæde ligger lige midt på hovedgaden. Man betaler omkring 3000JPY per person for en time inklusive drikkevarer, så Karaoke Kan er et oplagt sted at forfeste, før man begiver sig ud i Roppongis natteliv.

Karaokekan har et stort udvalg af engelske sange, og personalet er søde til at forklare, hvordan anlægget virker. Hvis man behøver teknisk assistance eller vil bestille mere at drikke, løfter man bare telefonrøret og kobles automatisk til en medarbejder. Der er flere forskellige rum at vælge mellem, og nogle af dem er ret kitschet indrettet.

• Karaokekan er en stor karaokekæde, og der er flere andre klubber i Tokyo. Kig efter de røde bogstaver ”カラオケ館”

Karaoke Kan i Roppongi, 5-1-6 Roppongi, Minato-ku, Tokyo, Tel: 03-5786-9400, Adresse på japansk:
カラオケ館 六本木本店 〒106-0032 東京都港区六本木5-1-6 六本木B&Vビル

Besøg Karaoke Kan’s website

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Goodbeer Faucets - Tokyo

Sådan nogle barer med specialøl kan hurtigt blive ret ”man-cave”-agtige, men det er heldigvis ikke tilfældet for Goodbeer Faucets. Den stilfulde indretning og placeringen midt i hippe Shibuya betyder nemlig, at det ikke kun er ølnørder, der finder vej op ad trappen og ind i dette øltempel, hvor god smag i alle henseender er i højsædet.

Klientellet er et mix af unge japanere, øl-entusiaster og det sædvanlige expat-slæng, som dog er mere velklædt og mindre larmende, end dem man finder i Roppongi. Selvom Love Hotel Hill ligger lige ovre på den anden side af gaden, er Goodbeer Faucets langt fra sleazy, men derimod et perfekt sted at mødes med veninderne over en øl eller ti. Musikken aldrig mere end behageligt høj, og man kan sagtens føre en samtale uden at måtte råbe til hinanden.

Med 40 forskellige fadøl og omkring 50 flaskeøl fra hele verden, kan selv kræsne øl-entusiaster nok finde noget, der lokker. Øl på fad kommer i tre forskellige størrelser:  ½ pint, 1 pint og en kande, og de fleste pints koster  800-900¥.

• Der er Happy Hour mandag-torsdag 17:00-20:00 og søndag 16:00-19:00. I disse tidsrum får man 200¥ rabat på alle pints.

• Man kan også  bestille forskellige internationale snacks og småretter fra menuen.

• Der er røgfrit på Goodbeer Faucets, hvilket jeg virkelig sætter pris på, da det langt fra er standard i Tokyo.


Goodbeer Faucets, Shibuya Crossroad Building 2F, 1-29-1 Shoto, Shibuya-ku, Shibuya, Tokyo, Tlf: +81(0)3-3770-5544

Adresse på japansk: グッドビアファウセッツ, 東京都 渋谷区 松濤1-29-1 クロスロードビル 2F

> Besøg Goodbeer Faucets’ website

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Ginza Lion, Japan's oldest beer hall

Ginza Lion er en kæde af ølhaller drevet af Sapporo-bryggeriet, og en af de mest populære ligger i hjertet af Ginza. Ginza Lion åbnede helt tilbage i 1934 og er efter sigende den ældste ølhal i Japan. Siden åbningen har Ginza Lion sørget for, at travle forretningsmænd og andet godtfolk kunne koble af over en velfortjent fyraftensbajer. Der er højt til loftet i det store lokale, som er indrettet som en tro kopi af de ølhaller, man finder i Sydtyskland.

Ginza Lion spænder over flere etager, men det er i det store lokale i gadeplan, at der drikkes øl. Man kan selvfølgelig bestille en pølse med sauerkraut til sin øl, samt flere andre, tyskinspirerede, kalorieintensive retter.
Der er ikke noget som helst upscale eller trendy over Ginza Lion, men stemningen er altid i top, og snakken går højlydt blandt bordene.

Ginza-området er ellers kendt for at være ret så fancy-schmancy, men Ginza Lion er et af de steder, hvor det er helt ok, bare at droppe ind direkte fra gaden med fladt hår og sneakers, og det kan jeg rigtig godt lide. Dog kommer de fleste direkte fra arbejdet, så der er mange skjorter og jakkesæt.

•Der er næsten altid godt fyldt, så specielt i weekenderne eller lige efter fyraften, må man regne med at skulle vente lidt på at få et bord.

• De billigste fadøl koster omkring 620 JPY for et lille glas, og de smager udmærket, men der er også mange spændende specialøl på menuen.

• En wienerpølse koster 850 JPY

Ginza Lion, 7-9-20 Ginza, Chuo-Ku, Tokyo Adresse på japansk: ビヤホールライオン 銀座七丁目店
東京都中央区銀座7-9-20 銀座ライオンビル1F

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr