Nusa Dua Beach, Bali

Nusa Dua er et resortområde på den sydlige del af Bali, og hvis man ser bort fra stranden og hotellerne, er der ikke voldsomt meget at komme efter. Til frokost tog jeg ud til Bali Collection, et stort udendørs shopping mall, der tydeligvis prøver at være alt for alle – desværre med det ret forventelige resultat, at det hele blev lidt udvandet og ligegyldigt.

Jeg tror ikke, jeg så en eneste restaurant, der ikke havde minimum tre forskellige køkkener på menuen. Ét sted proklamerede stolt, at de både serverede italiensk og europæisk mad. Heldig, heldigere, heldigst?

Måske er Bali Collection hyggeligere om aftenen, når lanternerne tændes og temperaturen falder lidt, men midt på dagen var det altså ikke noget, jeg ville anbefale. Efter en middelmådig massage og en kun marginalt bedre frokost, besluttede jeg mig for at takke af.

På vej ud smuttede jeg forbi Starbucks for en Iced Caramel Macchiato og blev tildelt mit hidtil mærkeligste Starbucks-navn: Salom. Hvordan man får Sanne til at blive til Salom, er stadig lidt af et mysterium.

Jeg havde læst om et sted i nærheden, Water Blow, hvor man skulle kunne komme helt tæt på klipperne, hvor bølgerne slår ind. Det lød ret spektakulært, men desværre var området lukket i dag pga. en musikfestival. I stedet gik jeg en tur langs stranden. Det var lavvande, og hvis man var forsigtig, kunne man balancere ud på stenene, der stak op fra bunden, og komme helt ud til klippeformationerne uden at få våde fødder. Jeg er normalt lidt klodset, men på en eller anden måde lykkedes det mig at komme hele vejen ud med både iPhone og kamera i god behold. Det var faktisk virkelig smukt derude.

I aften flyver jeg videre til Ubud, som ligger inde i landet og skulle være lidt af et samlingspunkt for kunstnere, yogatyper og kreative sjæle. Jeg har læst, at det er turistet – men ikke helt Kuta-turistet – og jeg glæder mig til at se de smukke rismarker omkring byen. Ubud har også masser af yogacentre, hvor man kan prøve forskellige former for yoga og meditation. Det er ikke noget, jeg normalt dyrker, men jeg håber, de næste fem dage kan give mig blod på tanden.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Westin Nusa Dua på Bali

Jeg er taget til Bali og bor lige nu på det skønneste Westin resort i Nusa Dua. Jeg ankom sent i går aftes, så det blev kun til en hurtig mocktail i baren, før jeg smuttede op på værelset og faldt omkuld.

Det var egentlig aftensmadstid i DK da jeg ankom, så jeg var lidt småsulten. Alle hotellets restauranter var dog lukket – klokken var omkring midnat – men heldigvis har de roomservice døgnet rundt. Jeg endte med at bestille en klassisk club sandwich, og 20 minutter senere stod den på hotelbakke og ventede. Det er sjovt, som club sandwiches på hoteller verden over næsten altid smager ens – og altid helt rigtigt, når man er træt og lidt ude af tidszonen.

Jetlag var en bitch, men jeg tvang mig selv op i nogenlunde fornuftig tid, og klokken 9 sad jeg klar ved morgenmadsbuffeten. Jeg spottede en sjov, orange frugt, jeg ikke havde set før – det viste sig at være en markisa, den indonesiske version af passionsfrugt. Lidt sødere end den lilla slags, vi kender hjemmefra, og virkelig god.

Jeg sad ved et bord ud til et lille bassin med karper, og mens jeg spiste, stod en hejre-lignende fugl og kiggede længselsfuldt på fiskene. De var dog næsten dobbelt så store som den selv, så den nøjedes med at drømme om karpesushi og gjorde ikke mere ved sagen.

Efter morgenmaden gik jeg ned på stranden og dasede i en liggestol et par timer. På hotellets opslagstavle stod der, at der ville være poolgymnastik kl. 11, og det tænkte jeg, kunne være meget sjovt. Jeg mødte op – men efter 10 minutters venten, uden hverken instruktør eller deltagere, opgav jeg og listede tilbage til min plads i solen. Det var trods alt ferie.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Balthazar New York

Sidst jeg var i New York passede det lige med at to af mine gamle venner, Natascha og Magnus også var i byen, så vi besluttede derfor at mødes alle fire til middag på Balthazar i SoHo. Magnus er pilot i SAS og Natascha er stewardesse på et privatfly i USA, så der var lagt op til en aften med masser af flyversnak.

Jeg elsker østers, så jeg var let at lokke, da jeg opdagede at de var på menuen. De blev serveret med traditionelt tilbehør i form af en rød sauce, eddike og citron og de smagte fortrinligt.

Til hovedretten blev jeg i samme boldgade og bestilte moules frites mens resten af selskabet fik steak frites (steak med pommes frites). Ligesom med østersene er moules frites sjældent noget man går galt i byen med, for er råvarerne i orden er begge dele stort set umulige at fucke up. 

Balthazar har længe været lidt af et it-sted i SoHo, og selvom sådan nogle steder hurtigt kan blive lidt for selvfede, så synes jeg faktisk ikke at dette var tilfældet for Balthazar. Der var stadigvæk masser af fransk charme at give af, og tjenerne virkede veloplagte og kompetente. Det eneste der ikke var så charmerende var priserne, for med tanke på at maden var helt almindelig fransk bistromad uden krummelurer, så er Balthazar bestemt til den dyre side. De hyggelige omgivelser og det gode selskab gjorde dog, at jeg trods alt synes, det var pengene værd, men desserten besluttede vi os for at tage på Big Gay Ice Cream i stedet.

Balthazar, 80 Spring St, SoHo, New York

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Cocktails på Riva Arun i Bangkok

//Sponsoreret indlæg – I samarbejde med Riva Arun//

Efter at jeg var checket ind på Riva Arun mødtes jeg med Joi fra hotellet oppe på Above Riva, som er hotellets rooftop bar og restaurant. Vi vadede lige midt ind i et photoshoot af deres nye cocktail menu, som blandt andet inkluderer nogle gigantiske cocktails på størrelse med akvarier. Personalet forklarede, at de var til at dele mellem venner. Nogle meget tørstige af slagsen, antager jeg.

Til at holde drikkene kolde blev der brugt frosne vingummier, hvilket helt sikkert er noget, der skal implementeres hjemme hos mig ved førstkommende lejlighed.

Efter at de var færdige med at fotografere blev jeg tilbudt at smage på sagerne, og det siger man jo ikke nej til. Det var skønt med de iskolde frugtdrikke i varmen, så jeg sugede og sugede. Jeg havde regnet med, at de havde lavet dem uden alkohol, da det bare var til fotografering, men da jeg efter at have bællet en halv gral med vingummibamser alligevel tænkte, at jeg hellere måtte spørge, kunne personalet oplyse mig om at jo, der var skam alkohol i. Så blev eftermiddagen lige pludselig meget sjovere, og da jeg drog af sted til Chinatown lidt senere, var jeg vist en smule snalret. Skål! Og velkommen til Bangkok!

> Læs mit blogindlæg om Riva Arun

Above Riva at Riva Arun Hotel, 92/25-26 Maharaj Road, Phra Nakhon, Bangkok, nærmeste BTS: Saphan Taksin

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr