
Af de forskellige wineries vi besøgte i Sonoma, var Gundlach Bundschu uden tvivl min favorit. Vingården blev grundlagt i 1858 af den tyske immigrant Jacob Gundlach og har siden været i familiens eje gennem seks generationer hvilket gør Gundlach Bundschu til Californiens ældste kontinuerligt familieejede vingård.
Vi købte en picnic-kurv i baren sammen med et glas Sauvignon Blanc og et glas Pinot Noir og tog det hele med op til det lille picnicområde der lå oppe på en bakke med udsigt over vinmarkerne og en lille sø. I kurven var der ostekiks, en stang honning, burrata, nogle virkelig gode oliven, et par skiver salami og så en Purple Haze-ost fra Cypress Grove. Purple Haze er en gedeost med lavendel, som jeg ikke havde smagt før, men som var dejlig frisk og lækker, og helt perfekt til vores lille picnic. At sidde der i solen med vin og lækker mad var præcis sådan en oplevelse, jeg havde håbet på i Sonoma.
Man kan også booke mere klassiske tastings, hvis man vil gå mere i dybden med vinene. Gundlach Bundschu er især kendt for deres Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay, men de laver også noglerigtig gode Pinot Noir-vine. Vinene er elegante og afbalancerede, og nogle vil nok mene de minder mere om europæiske vine og adskiller sig lidt fra den mere kraftfulde stil man ofte finder i Napa og Sonoma.





