
En god grilled cheese sandwich er comfort food i sin reneste form og fungerer både alene og som tilbehør til fx. tomatsuppe. Jeg plejer at lave grilled cheese sandwich med gruyère eller cheddar, men for billederne til denne opskrift foreslog min far at jeg jeg brugte et par skiver af hans ekstralagrede Danbo, som allerede lå og lugtede i mine forældres køleskab. Den smeltede fint, men smagen var alt for stærk for mig. I USA er American cheese eller cheddar nok den mest klassiske ost at bruge i en grilled cheese, men Monterey Jack, Provolone eller Gruyère er også gode valg. Hvis du vil være lidt kreativ, kan du blande to forskellige oste, for eksempel cheddar og Monterey Jack, for både smag og cremethed.
Jeg bruger surdejsbrød, fordi det holder sig sprødt og har lidt tyggemodstand samt en lille smule syrlighed som passer godt til både ost og sennep. Et tyndt lag dijonsennep giver varme og dybde, men grovkornet sennep kan også bruges, hvis du vil have mere tekstur og en mildere smag. Sandwichen steges i smør og jeg lægger låg på panden, så osten smelter ordentligt, uden at brødet bliver for mørkt før midten er klar.



