Når man rejser med sine foodie-venner har mad og restauranter første prioristet, så allerede inden vi ankom til San Francisco havde vi en grov skitse over hvad vi skulle spise, og hvor vi skulle spise det henne.
Et af punkterne på listen var brunch på Plow, som er en populær morgenmads/brunch-restaurant med en menu, der ikke var til at stå for.
Plow lå ret langt fra vores hotel, men vi var tidligt oppe pga. jetlag og klar på lidt morgenmotion. Man kan ikke bestille bord på Plow, og allerede på afstand kunne vi se, at der var mennesker, der ventede udenfor. Vi gik hen og skrev os på listen og fik at vide, at ventetiden nok var omkring 1 times tid. Der er jo ikke noget værre end at vente, når man er sulten, men der var ikke mange andre ligeværdige alternativer i området, så vi fandt et sted vi kunne købe en kop kaffe, og satte os ned for at vente.
Folk må have spist hurtigere den dag, for der var allerede et bord klar til os efter en halv times tid, sa vi tog kaffen fra det andet sted med os ind. Det var heldigt, for Plow serverer nemlig kun almindelig sort kaffe og ikke nogle fancy varianter, som de cappuccinos og den latte, som vi havde med.
Jeg kan ikke huske, om det var Tina eller Rebecca, der bestilte The Plow, som er et bjerg af en brunch med æg, lemon ricotta pancakes og de berømte Plow potatoes, serveret med pork sausage patties, bacon, eller chicken apple sausage. Tror det var Rebecca, og tror Tina bestilte Prosciutto + Gruyere toast som blev serveret med et spejlæg stegt i chili og hvidløg på toppen.
Jeg kunne ikke beslutte mig for om jeg havde mest lyst til Custard French Toast med karamelliseret æble og mascarpone, eller Lemon Ricotta Pancakes, så jeg endte med at bestille begge dele, efter at Tina og Rebecca havde forsikret mig om, at de nok skulle hjælpe mig med at spise. op.
Det var en god solid brunch og alt var veltilberedt og smagte rigtig godt. Vi bestilte også lige en Buttermilk Biscuit med i sidste øjeblik, da vi allesammen var nysgerrige efter at finde ud af hvad Honey Butter mon var. Buttermilk Biscuits bliver bagt frisk hver dag hos Plow, og når der ikke er flere tilbage, er det bare ærgerligt. Det der honey butter er jeg stadigvæk ikke helt sikker på hvad var, men ud fra navnet at dømme er det nok honning rørt med smør?
Det smagte i hvert fald virkelig godt på den vare biscuit, og for de uindviede kan jeg fortælle, at biscuits i USA er en slags scone med en ret tør, let smuldrende konsistens. Nogle gange får man dem serveret med en tyk sovs (biscuits & gravy) eller med smør og marmelade.
En rigtig god brunch i rigtigt hyggelige omgivelser. Plow er en hundevenlig restaurant, så mange af dem, der sad ved bordene udenfor, havde deres 4-benede venner med. Det er meget normalt i USA og superhyggeligt, hvis I spørger mig.
Godt at vide
Plow er for alle os der elsker en god brunch og ikke har noget imod at vente på et bord.
Regn med at det koster $25-$35 + drikkepenge.
Der er både noget for den søde tand og den salte tand på Plow, men ved du ikke hvor du skal starte, vil jeg anbefale en af retterne med æg. Har du kun lyst til noget sødt, så er deres french toast fantastisk. Kaffen er lidt kedelig, så se om du kan smugle din egen latte eller cappuccino med ind, som vi gjorde.
Plow, 1299 18th St, San Francisco