På vores sidste dag med lejebil, kørte vi til La Lajita, som er en landsby nede ved havet på østsiden af øen. Her fandt vi den hyggeligste lille restaurant, Restaurante Ramón, som havde borde helt nede ved stranden, så man havde fuld udsigt til havet, mens man spiste.
Både landsbyen og restauranten virkede meget lokal, og maden var enkel, men velsmagende, og blev serveret af det sødeste personale, som havde tid til at snakke, og høre, hvor på øen vi var kommet fra.
Når man dykkede ned under overfladen, var min fiskesuppe fyldt med masser af spændende sager. Der var både fisk, muslinger og en lille blæksprutte i suppen, som ellers havde en mild base med tomat, som rigtig lod de friske ingredienser fra havet træde frem. Det hele smagte, som om det lige var blevet hevet op af havet, og Søster T sagde, at hendes gambas al ajillo (rejer i hvidløgsolie) også smagte virkelig frisk og godt, så spiser I på Ramón, skal I helt sikkert bestille fisk eller skaldyr.
Jeg er for øvrigt blevet totalt papas arrugadas-fantast hernede, for de små kartofler, der er kogt i saltvand, og serveres med mojo rojo (en lokal sauce med chili og masser af hvidløg), smager simpelthen fantastisk. Jeg ved ikke om det er vulkanjorden hernede, der gør det, men det er nogle af de bedste kartofler, jeg nogensinde har smagt.
Min Fuerteventura Blog – Mad og restauranter – Hvad skal man se på Fuerteventura?
Nedenfor er der en lille video fra min engelske YouTube kanal.
I finder min danske YouTubekanal her >>
Restaurante Ramón, Av. Fragata, 35627, La Lajita