Tina: Jeg har for nyligt været til madlavningskursus hos Mama Le (alias min mor). Hun har lært sig selv at tilberede vietnamesiske retter ved at huske tilbage på de vidunderlige retter, som hun spiste da hun boede i Vietnam for 34 år siden.
Vietnamesisk mad tager en masse forberedelse og alt er skåret til perfektion. Pho (udtales “fouh”) er en traditionel klar nuddel suppe fra Vietnam. Suppen er traditionelt kogt på enten kylling eller oksekød knogler og serveret med kød, ris, nudler, bønner spirer og urter.
Den fremtrædende smag i pho fonden kommer fra stjerne anis, cassia bark (asiatisk kanel) og fiske sauce, men den ekstra dybde i smagen kommer fra de grillede løg, ingefær og hvidløg. Denne metode tilføjer et strejf af røgelse til din pho.
Min mor fortalte mig, at fonden smager endnu bedre hvis du lader fonden trække i til næste dag i køleskabet. Fedtet vil stige til toppen af fonden og hærde. Jeg foretrækker at fjerne det værste fedtlag af fonden, men det er et spørgsmål om præference.
Denne opskrift er fra 2hungrybirds.com som er en opskriftblog på engelsk, som jeg driver sammen med min veninde Tina.