Opskrift: Miyeok Guk – Koreansk tangsuppe (fødselsdagssuppe)

Opskrift: Miyeok Guk – Koreansk tangsuppe (fødselsdagssuppe)

Miyeok Guk (미역국) er en traditionel koreansk suppe lavet med spiselig tang. Suppen er både nærende og mild og bliver ofte spist efter fødsler, fordi man i Korea mener at den fremmer sundhed og restitution. Med tiden er Miyeok Guk også blevet en suppe man spiser på sin fødselsdag, og derfor kaldes den ofte bare for “fødselsdagssuppe”. Men Miyeok Guk er ikke kun for nybagte mødre og fødselsdage. Det er en ret der jævnligt dukker op på middagsbordet i koreanske familier, og den findes også på menukortet i mange restauranter.

Suppen laves typisk med en særlig slags tang, der på koreansk kaldes miyeok (Undaria pinnatifida, på engelsk “sea mustard”, på japansk “wakame”) samt oksekød. I kystområderne kan man dog også finde versioner med fisk eller skaldyr.

Opskrift og noter er fra min koreanske veninde Ella (@cookiestorykim):

Tang (miyeok): Kan købes online eller i asiatiske supermarkeder i større byer. Den tørrede tang svulmer op i vand, så husk at bruge rigeligt med vand til udblødningen. Vær sikker på, at du køber miyeok og ikke de små wakame-flager, man bruger til misosuppe, da de ikke giver den rigtige konsistens og smag. Undgå også kelp (dashima/konbu), som bruges til fond, ikke til Miyeok Guk. Vælg i stedet de store, bladagtige stykker tørret miyeok, der får den helt rigtige havsfriske smag og bløde konsistens.

Sesamolie (cham-gi-reum 참기름): En god sesamolie er en nøgleingrediens i koreansk madlavning. Vil man have en ordentlig kvalitet lavet på ristede sesamfrø koster det lidt mere, men her skal man ikke spare, så lov mig at du køber en god olie fra et koreansk mærke. Vestlige sesamolier typisk er lavet på uristede sesamfrø og har derfor ikke den rigtige nøddeagtige, ristede smag.

Oksekød: Bryst eller andre udskæringer, der egner sig til supper og simreretter.

Opskrift: Miyeok Guk – Koreansk tangsuppe (fødselsdagssuppe)

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

4

portioner

Ingredienser

  • 16 g tørret miyeok-tang

  • 2 spsk koreansk sesamolie

  • 230 g oksebryst eller andet suppekød

  • 16,5 dl vand

  • 1 tsk finthakket hvidløg

  • salt

Sådan gør du

  • Læg tangen i blød i rigeligt vand efter anvisningen på pakken. Det tager normalt 20–30 minutter, før den er helt udblødt. Skyl derefter i rent vand. Er stykkerne meget store, kan de klippes eller skæres i mindre bidder.
  • Skær kødet i mundrette stykker, skyl det under rindende vand, og dup det tørt.
  • Varm sesamolien op i en gryde (3–4 liter) og svits kødet ved middelhøj varme i 1–2 minutter, til det er brunet på overfladen. Du kan tilsætte en smule salt for at give ekstra smag.
  • Kom den udblødte tang i gryden, og svits den sammen med kødet i 4–5 minutter.
  • Hæld vand i gryden, bring suppen i kog, og fjern eventuelle urenheder fra overfladen.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Ninja CREAMi Deluxe Ismaskine
254,99 €

Ninja CREAMi Deluxe er for dig, der elsker hjemmelavede desserter. Med 11 programmer kan du lave alt fra cremet is og sorbet til milkshakes, slushies og italiensk is. De nye XL-beholdere rummer 50 % mere end den oprindelige model, så der er rigeligt til hele familien. Du kan også lave to forskellige smagsvarianter i samme beholder, så alle får det, de helst vil have. Tilføj dine yndlings-mix-ins som chokolade, frugt eller nødder og lav den lækreste hjemmelavede is.


Disclaimer: Dette er et affiliate-link. Hvis du køber via mit link, tjener jeg en lille kommission – uden ekstra omkostning for dig.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
10/02/2025 06:00 pm GMT

Opskrifter