
Miyeok Guk (미역국) er en traditionel koreansk suppe lavet med spiselig tang. Suppen er både nærende og mild og bliver ofte spist efter fødsler, fordi man i Korea mener at den fremmer sundhed og restitution. Med tiden er Miyeok Guk også blevet en suppe man spiser på sin fødselsdag, og derfor kaldes den ofte bare for “fødselsdagssuppe”. Men Miyeok Guk er ikke kun for nybagte mødre og fødselsdage. Det er en ret der jævnligt dukker op på middagsbordet i koreanske familier, og den findes også på menukortet i mange restauranter.
Suppen laves typisk med en særlig slags tang, der på koreansk kaldes miyeok (Undaria pinnatifida, på engelsk “sea mustard”, på japansk “wakame”) samt oksekød. I kystområderne kan man dog også finde versioner med fisk eller skaldyr.
Opskrift og noter er fra min koreanske veninde Ella (@cookiestorykim):
Tang (miyeok): Kan købes online eller i asiatiske supermarkeder i større byer. Den tørrede tang svulmer op i vand, så husk at bruge rigeligt med vand til udblødningen. Vær sikker på, at du køber miyeok og ikke de små wakame-flager, man bruger til misosuppe, da de ikke giver den rigtige konsistens og smag. Undgå også kelp (dashima/konbu), som bruges til fond, ikke til Miyeok Guk. Vælg i stedet de store, bladagtige stykker tørret miyeok, der får den helt rigtige havsfriske smag og bløde konsistens.
Sesamolie (cham-gi-reum 참기름): En god sesamolie er en nøgleingrediens i koreansk madlavning. Vil man have en ordentlig kvalitet lavet på ristede sesamfrø koster det lidt mere, men her skal man ikke spare, så lov mig at du køber en god olie fra et koreansk mærke. Vestlige sesamolier typisk er lavet på uristede sesamfrø og har derfor ikke den rigtige nøddeagtige, ristede smag.
Oksekød: Bryst eller andre udskæringer, der egner sig til supper og simreretter.





