Jeg er i gang med at flytte min side. Alle nye indlæg vil blive lagt på mitziemee.com

besøg mitziemee.com >>

New York: Joe's Shanghai - Soup dumplings i Chinatown

Inden Din Tai Fung kom til byen, var Joe’s Shanghai stedet, man tog hen, når trangen til soup dumplings meldte sig. Restauranten lå oprindeligt på Pell Street men i slutningen af 2019 flyttede de ind i nye, større lokaler på Bowery, og selvom restauranten nu er lysere og mere rummelig, synes jeg, de har formået at bibeholde stemningen fra den gamle adresse. Man sidder tæt, der er liv i lokalet, og man fornemmer hurtigt, at folk kommer her for maden.

Det er hovedsageligt xiao long bao, som trækker, og Joe’s version af de suppefyldte dumplings er noget større end dem hos Din Tai Fung. Hvor DTF serverer 10 små dumplings for 22 $, får man 8 stk. hos Joe’s for 14,95 $, og de er så store, at jeg personligt synes, de mætter mere. Ligesom hos DTF er variationen med krabbe og svinekød den bedste.

Noget af det, jeg godt kan lide ved Joe’s, er, at de ikke har gjort oplevelsen for poleret. Bevares, den nye restaurant er både pænere og renere end den gamle, men det er stadig Chinatown med alt, hvad det indebærer.

Jeg var nok en af dem, der havde glædet sig allermest til, at DTF åbnede i New York, så jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det, men når det kommer til xiao long bao i New York, foretrækker jeg faktisk Joe’s Shanghai. Deres soup dumplings smager dejligt, og de uprætentiøse omgivelser uden lounge-musik og forsøg på også lige at sælge en cocktail gør, at det er Joe’s, jeg vender tilbage til, når jeg har lyst til XLB i NYC.

Læs mit meget gamle blogindlæg om mit første besøg hos Joe’s Shanghai tilbage i 2014 >>

Joe’s Shanghai, 46 Bowery, New York, NY 10013

Joes Shanghai
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Opskrift: Grilled cheese sandwich med sennep

En god grilled cheese sandwich er comfort food i sin reneste form og fungerer både alene og som tilbehør til fx. tomatsuppe. Jeg plejer at lave grilled cheese sandwich med gruyère eller cheddar, men for billederne til denne opskrift foreslog min far at jeg jeg brugte et par skiver af hans ekstralagrede Danbo, som allerede lå og lugtede i mine forældres køleskab. Den smeltede fint, men smagen var alt for stærk for mig. I USA er American cheese eller cheddar nok den mest klassiske ost at bruge i en grilled cheese, men Monterey Jack, Provolone eller Gruyère er også gode valg. Hvis du vil være lidt kreativ, kan du blande to forskellige oste, for eksempel cheddar og Monterey Jack, for både smag og cremethed.

Jeg bruger surdejsbrød, fordi det holder sig sprødt og har lidt tyggemodstand samt en lille smule syrlighed som passer godt til både ost og sennep. Et tyndt lag dijonsennep giver varme og dybde, men grovkornet sennep kan også bruges, hvis du vil have mere tekstur og en mildere smag. Sandwichen steges i smør og jeg lægger låg på panden, så osten smelter ordentligt, uden at brødet bliver for mørkt før midten er klar.

Opskrift: Grilled cheese sandwich med sennep

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Opskrifter, Småretter u0026amp; Snacks
Portioner

1

sandwich

Ingredienser

  • 2 skiver surdejsbrød

  • 1-2 spsk dijonsennep (eller grovkornet sennep)

  • 2-3 skiver ost (cheddar, emmentaler, Havarti, Monterey Jack, Provolone eller Gruyère)

  • smør

Sådan gør du

  • Smør den ene side af hver brødskive med et tyndt lag smør.
  • Vend den ene skive om og smør den anden side (den, der vender indad) med sennep.
  • Læg osten ovenpå og slut af med den anden brødskive, så smørsiden vender udad.
  • Steg sandwichen et par minutter på hver side, til brødet er gyldent og sprødt, og osten er helt smeltet. Læg evt. et låg over panden, så varmen fordeler sig og osten smelter hurtigere.
  • Lad sandwichen hvile et minut på skærebrættet, før du skærer den over på midten.
Le Creuset Signature støbejernspande
133,00 €

Jeg er stor fan af Le Creuset, og deres Signature stegepande i emaljeret støbejern er bare superflot. Panden er lavet i Frankrig og kombinerer den klassiske støbejerns robusthed med en smuk emalje, der både er nem at rengøre og utrolig holdbar. Den holder længe på varmen og fordeler den jævnt, så du får perfekte resultater, uanset om du steger, småsimrer eller bager i ovnen. Det praktiske hjælpehåndtag gør den nem at løfte, selv når den er fyldt. Med 30 års garanti er det en investering, der holder, og så er farven Caribien en smuk detalje, der lyser op i køkkenet.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
11/25/2025 07:01 am GMT
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Seattle: Citronagurker (lemon cucumber) frisk fra markedet

Da vi besøgte University District Farmers Market kom vi forbi en bod, der solgte lemon cucumbers, og efter at have luret lidt på den underlige grøntsag tog nysgerrigheden over og vi besluttede vi os for at købe et par stykker med hjem for at smage. Sælgeren fortalte at de smager som almindelige agurker, og det gjorde de. Sprøde, saftige og ret milde uden den lidt bitre eftersmag som nogle agurker kan have. Jeg spiste dem rå, skåret i skiver med et lille drys salt, og de smagte rigtig godt. Jeg kunne også forestille mig at de ville være gode i en enkel salat med tomat og dild, eller hurtigt vendt i en marinade med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

På dansk kaldes lemon cucumber vist nok citronagurk, men jeg synes mere de ser ud som små græskar. Det er en rund, gul agurkesort, og navnet handler om farve og form, ikke om smag. De skal helst være lysegule og ikke alt for store, så skallen er tynd og agurkekødet er mest delikat. Bliver de meget mørkegule, kan de efter sigende blive lidt seje.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Opskrift: Frozen Custard med bagte ferskner

Frozen custard er en amerikansk klassiker, som minder om almindelig flødeis, men laves typisk med æggeblommer som giver en fyldigere og mere cremet konsistens.

Lige nu er ferskner i sæson, og når de karamelliseres let i airfryeren, får de en intens sødme, som smager fantastisk sammen med den kolde custard. Har du ikke en airfryer, kan fersknerne også bages i ovnen. Jeg bruger Ninja Creami til at lave custarden, men den kan også køres i andre ismaskiner eller fryses i et bæger, hvis man husker at røre undervejs.

Tips

Til frozen custard skal æggeblommer og sukker ikke piskes helt luftigt som til en kage. Du skal kun piske dem, til de er godt blandet, og sukkeret begynder at opløse sig. Konsistensen skal være lidt lysere og tykkere, men ikke skummende.

Opskrift: Frozen Custard med bagte ferskner

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

4

portioner (ca. 0,5 liter)

Ingredienser

  • Frozen Custard
  • 3 æggeblommer

  • 80 g sukker

  • 1,2 dl sødmælk

  • 2 dl piskefløde

  • korn fra en halv vaniljestang eller 1tsk vaniljesukker

  • 1 knivspids salt

  • Bagte ferskner
  • 2 modne ferskner

  • 1 spsk brun farin

  • 1 spsk sukker

  • 1 spsk smør (smeltet)

  • ½ tsk kanel

  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Frozen Custard
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
  • Varm mælk, vanilje og salt i en lille gryde, til den er varm men ikke koger.
  • Hæld lidt af den varme mælk i æggene under piskning for at temperere. Tilsæt resten i en tynd stråle.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring, til den lige tykner (skal kunne dække bagsiden af en ske).
  • Tag gryden af varmen og rør fløden i.
  • Afkøl helt, hæld i Creami-beholderen og frys minimum 24 timer.
  • Når du kører den i maskinen: Start med Ice Cream-indstillingen. Hvis den virker for fast, tryk på Re-Spin for at gøre den silkeblød.
  • Bagte ferskner
  • Skær fersknerne i både eller mindre stykker, og kom dem i en skål.
  • Bland smeltet smør, sukker, brun farin, kanel og salt i en lille skål. Vend stykkerne i sukkerblandingen.
  • Læg ferskenstykkerne i airfryeren i ét lag.
  • Tilbered ved 180°C i 6-7 minutter, til de er karamelliserede og bløde men stadig holder formen.
  • Servering
  • Serveres med det samme. Anret de lune ferskner på en tallerken ved siden af en kugle frozen custard.
Ninja CREAMi Deluxe Ismaskine
204,00 €

Ninja CREAMi Deluxe er for dig, der elsker hjemmelavede desserter. Med 11 programmer kan du lave alt fra cremet is og sorbet til milkshakes, slushies og italiensk is. De nye XL-beholdere rummer 50 % mere end den oprindelige model, så der er rigeligt til hele familien. Du kan også lave to forskellige smagsvarianter i samme beholder, så alle får det, de helst vil have. Tilføj dine yndlings-mix-ins som chokolade, frugt eller nødder og lav den lækreste hjemmelavede is.


Disclaimer: Dette er et affiliate-link. Hvis du køber via mit link, tjener jeg en lille kommission – uden ekstra omkostning for dig.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
11/25/2025 03:02 am GMT
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Norge: Dagsudflugt til Hidra og frokost på Isbua

Det var søndag og solskin og sidst i august da April og jeg besluttede os for at tage på dagsudflugt til Hidra som er en ø lige uden for Flekkefjord. Målet med udflugten var Isbua, som er en rigtig hyggelig restaurant, som jeg længe har villet prøve. Vi kunne ikke have valgt en bedre dag for et besøg. Solen skinnede, det var varmt i luften, og vi fik et bord helt ud til vandet.

Hidra er kendt for fisk og skaldyr, og det er også temaet for menuen på Isbua. Selve bygningen er et gammelt ishus, hvor man tidligere opbevarede is til at køle fiskene ned, inden fangsten blev sendt videre. Udenfor ligger terrassen direkte ud mod vandet og den lille bådebro.

Vi bestilte lidt godt og blandet. Moules frites, friterede rejer, og de lækreste kammuslinger serveret med græskarpuré. Alt var supergodt og smagte som om det lige var hevet op fra havet, hvilket nok også sagtens kunne være tilfældet.

Man kommer til Hidra med færgen fra Kvellandstrand til Launes. Færgen sejler med jævne mellemrum døgnet rundt. Overfarten tager omkring syv minutter, og den er gratis. Fra Launes er der kun få minutters kørsel til Kirkehamn, hvor Isbua ligger helt nede ved vandet.

Isbua, Reinferdalsveien 35, 4432 Hidrasund, Norge

Isbua
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Flekkefjord: Skolekjeks - en lokal specialitet
Skolekjeks fra Tollboden Bakeri i Flekkefjord

Skolekjeks er en rigtig Flekkefjord-specialitet. Mange udenfor byen har aldrig hørt om dem, men i Flekkefjord er de næsten umulige at komme udenom. De store, lyse kager har været en del af byens bagetradition i generationer, og man finder dem hos de fleste af byens bagerier.

Dejen er enkel og gammeldags: hvedemel, sukker, smør, kulturmelk (norsk surmælksprodukt) eller kefir og hjortetakssalt. Resultatet er flade runde kager med en mild, let sød smag. Det er ikke nogen prangende kage, men netop det enkle er måske hemmeligheden bag populariteten.

Der er forskellige måder at spise skolekjeks på. Nogle spiser dem med smør og ost, næsten som en sød, flad bolle, mens andre spiser dem, som de er. Selv foretrækker jeg dem uden noget, eller med et ganske tyndt lag smør og helst sammen med en kop kaffe.

Navnet kunne antyde at de tidligere blev sendt med i skoletasken, men jeg har ikke kunnet få verificeret den del af historien. I dag er de mere et hyggeligt indslag til kaffen, men stadig en kage, som mange flekkefjæringer (ja, det hedder indbyggerne i Flekkefjord) har et nært og nostalgisk forhold til.

Jeg blev aldrig fuldstændig forelsket i skolekjeks under min tid i Flekkefjord, men jeg lærte at sætte pris på dem. Der er noget fint ved det enkle og noget særligt ved lokale specialiteter der har overlevet gennem flere generationer. Helt sikkert noget du skal prøve, hvis du besøger Flekkefjord.

De skolekjeks jeg har med på billederne i dette indlæg er fra Tollboden Bakeri (lidt mørkere i farevn) og Presterud (de lysere skolekjeks).

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr