Seattle: Pizza på Lupo

Efter vi havde været og drukket cocktails på Inside Passage, gik vi videre til Lupo for at spise sen aftensmad. Jeg var helt smadret af jetlag og sad mest og hang men heldigvis var maden virkelig god.

Vi startede med en lille skål marinerede oliven, som var virkelig gode. En fin lille detalje var at de kom med en lille skål ved siden af, hvor man kunne lægge kernerne.

Vi bestilte også deres Hearth Baked Bread, som blev serveret med smør med havsalt. Jeg synes ellers det kan være lidt irriterende at skulle betale ekstra for brød og smør, men brødet på Lupo var så godt, at det faktisk var de 8$ værd. Og faktisk, når jeg tænker over det, vil jeg langt hellere betale et par ekstra dollars for en gang virkelig godt brød end få en gratis brødkurv med kedeligt, langtidsholdbart toastbrød, som man kun spiser, fordi det alligevel er der, og man er sulten. Vi bestilte også ekstra kryddersmør til brødet. Jeg tror, det var med black garlic, men er ikke helt sikker. Det smagte i hvert fald virkelig godt.

Steve fik en Sausage pizza med hot sausage, provolone og grønne oliven. Jeg bestilte en Mushroom pizza, som var en hvid pizza med østershatte og ristet hvidløg. Sylvan og kæresten bestilte en Fancy Pepperoni og en Margherita. Der blev udvekslet pizza slices på kryds og på tværs, men min favorit var helt klart den med svampe, som jeg selv havde bestilt.

Lupo ligger i Fremont og er en af de mest populære pizzarestauranter i Seattle. Pizzabunden laves med surdej og lækre, lokale råvarer. Stemningen er afslappet og lidt hip, uden at det bliver for meget. Man sidder tæt, der er dæmpet lys og der snakkes livligt ved bordene. Ifølge Sylvan kan det være ret svært at få bord, så hvis man vil spise pizza på Lupo, er det en god idé at reservere i forvejen.

Vi gik derfra trætte og mætte, og selvom jeg stadig var lidt i zombie-mode, var det en virkelig god afslutning på dagen. Pizza og jetlag fungerer overraskende godt sammen.

Lupo, 4303 Fremont Ave N, Seattle, WA 98103, United States

Lupo Seattle

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Svævebanen til Roosevelt Island

Jeg har tænkt jeg skulle tage svævebanen til Roosevelt Island i årevis, men det var først denne sommer, det lykkedes mig at komme afsted. Der plejer nemlig næsten altid at være en lang kø, og så opgiver jeg på forhånd. Men en dag da Steve og jeg var ude at gå en tur, kom vi forbi stationen ved 59th Street og så, at der stort set ingen kø var. Vi besluttede os derfor for en spontan lille udflugt til Roosevelt Island.

Turen over East River tager kun omkring 3-4 minutter. Man svæver højt over bilerne på Ed Koch Queensboro Bridge og har frit udsyn til både Manhattan og Roosevelt Island hele vejen.

Svævebanen, eller Roosevelt Island Tramway, åbnede i 1976 som en midlertidig løsning, fordi øen endnu ikke var forbundet med subwaynettet. Den blev dog så populær, at den i dag er blevet en fast del af byens transportsystem. I 1989 åbnede F-subwaytogets station på Roosevelt Island, så der nu er to offentlige transportmuligheder – men svævebanen er stadig den mest ikoniske af de to.

For nylig skrev New York Times om de mange turister, der tager turen med svævebanen, og hvor frustrerende det kan være for de lokale, som faktisk skal bruge den som pendlertransport. Og det forstår jeg godt, især hvis man bor på Roosevelt Island og skal stå i kø bag et halvt TikTok-hold og en gruppe selfieglade turister. Men på den anden side, så er Roosevelt Island stadig et af de steder, der let bliver overset, og svævebanen er med til at gøre det nemmere (og sjovere) at komme derover. Hvis ikke den havde været der, tror jeg ikke, at øen ville være på ret manges radar.

Så hvis du har lidt tid til overs i New York, og vejret er godt, så kan jeg virkelig anbefale en tur med svævebanen. Det er mere sightseeing end transport , og så er det (næsten) gratis.

På Roosevelt Island er tempoet markant anderledes end på Manhattan. Her er stille gader, grønne områder og fin udsigt til byen fra øens østlige og vestlige sider. Man kan tage en gåtur helt ned til Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park i den sydlige ende, som er en minimalistisk og virkelig smuk hyldest til den tidligere præsident. Hvis man har god tid, kan man også tage øens lille røde bus, der gratis kører i sløjfe rundt på øen.

Min Guide til Gratis Oplevelser i New York >>

En billet til svævebanen koster det samme som en almindelig tur med subway ($2.90, 2025) og den kører mellem Manhattan (59th Street & 2nd Avenue) og Roosevelt Island cirka hvert 7.-15. minut afhængigt af tidspunktet på dagen.

Søndag til torsdag: kl. 6.00 – 2.00

Fredag og lørdag: kl. 6.00 – 3.30

Roosevelt Island Tramway, 254 E 60th St, New York, NY 10022, United States

Roosevelt Island Tram
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Hvis du er lige så stor fan af Sex and the City som jeg er, så ved du at New York spiller en lige så vigtig rolle som Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha. Byen er hele tiden med i baggrunden for serien er fyldt med besøg på restauranter og barer, og mange af stederne findes stadigvæk. Så hvis du har lyst til at tage på en lille SATC foodie tour i New York, så har jeg lavet en liste med nogle af de restauranter fra serien som du stadig kan besøge.

Magnolia Bakery

Sæson 3, afsnit 5 – “No Ifs, Ands or Butts”
Carrie og Miranda sidder udenfor butikken på Bleecker Street og spiser cupcakes, mens Carrie siger den berømte replik: “Big wasn’t a crush, he was a crash.” Det er en kort scene, men den var nok til at gøre Magnolia til et globalt cupcakefænomen. Deres Cupcakes er udmærket, men de fleste kommer nok for nostalgien.

Læs mit blogindlæg om Magnolia Bakery >>

The Modern

Sex and the City: The Movie (2008)
Det er på The Modern at Carrie fortæller veninderne, at hun skal giftes med Big. Den elegante restaurant ligger inde i MoMA og fra the Dining Room har man udsigt til museets Sculpture Garden. The Modern har 2 Michelinstjerner (2025), så det er ikke billigt at spise der, men det er en fantastisk restaurant, selv hvis man ikke er SATC fan.

Læs mit blogindlæg om The Modern (2010) >>

Læs mit blogindlæg om The Modern (2012) >>

Pastis

Sæson 6, afsnit 17 – “The Cold War”
Carrie og Petrovsky sidder ved et af de bedste borde i lokalet og nyder et glas champagne og et fad med østers, med den karakteristiske Pastis-summen i baggrunden. Den oprindelige restaurant lukkede i 2014, men genåbnede i 2019 lige om hjørnet fra den oprindelige restaurant, og med samme interiør og franske bistrostemning som den oprindelige restaurant.

Læs mit blogindlæg om Pastis >>

Buddakan

Sex and the City: The Movie (2008)
Buddakan er den asiatiske restaurant hvor Carrie og Big holder deres rehearsal dinner. Restauranten ligger i Chelsea og er stor og natklubagtig med mørk belysning og lange fællesborde.

Onieal’s

Sæson 3 og 4
I serien hedder baren Scout og ejes af Aidan og Steve, men i virkeligheden er det Onieal’s på Grand Street. Mørkt træ, og dæmpet belysning, et hyggeligt sted at tage en drink.

The Loeb Boathouse

Sæson 3, afsnit 18 – “Cock a Doodle Do!”
Carrie og Big er midt i endnu en dramatisk samtale, da de begge ender i søen. The Loeb Boathouse ligger midt i Central Park, og det er lige så charmerende i virkeligheden. Her er robåde, brunch og den der klassiske New York-stemning. Du behøver ikke falde i vandet for at få hele oplevelsen med.

Il Cantinori

Sæson 4, afsnit 1 – “The Agony and the ‘Ex’-tacy”
Carrie fylder 35 og har inviteret veninderne til middag på Il Cantinori men ingen dukker op. Il Cantinori ligger i Greenwich Village og er et hyggeligt sted for italiensk mad med hvide duge, stearinlys og en klassisk italiensk menu.

Russian Samovar

Sæson 6, afsnit 12 – “One”
Russian Samovar er den restaurant hvor Carrie og Petrovsky er på deres første rigtige date. Den russiske restaurant ligger på 52nd Street og serverer stadig borsjtj, pelmeni og infused vodka.

Da Marino

Sæson 2, afsnit 8 – “The Man, the Myth, the Viagra”
Det er her, Big for første gang kalder Carrie sin kæreste, og senere rejser sig op og synger “It Was a Very Good Year”. Da Marino ligger i Theatre District og eksisterer stadig. Restauranten har også fortsat levende musik og masser af hygge. Den er hverken moderne eller trendy, men et udmærket sted for italiensk mad hvis man er i nabolaget.

Min Guide til Mad og Restauranter i New York >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Patbingsu - Koreansk dessert med shaved ice og røde bønner

Da Ella og jeg besøgte Jeonju Hanok Village fandt vi en lille café midt i landsbyen. Det var en rigtig varm dag, så vi bestilte patbingsu for at køle lidt ned. Patbingsu er den traditionelle udgave af den koreanske dessert bingsu, som kort fortalt er shaved ice, – helt fintrevet is serveret med forskellige toppings. Pat er de søde røde bønner på toppen af desserten. Jeg har ikke altid været fan af de røde bønner, som man også finder i mange traditionelle japanske desserter, men jeg har med tiden fået smag for dem og vil gå som langt som til at sige, at jeg faktisk synes rigtig godt om dem den dag i dag. De har en let nøddeagtig smag og en konsistens, der minder lidt om marcipan.

Traditionelt var bingsu bare klar, revet is, men de moderne versioner er typisk blandet med kondenseret mælk, som giver en mere cremet konsistens, der minder om flødeis. Isen man bruger til bingsu, er så fintrevet, at det føles som at spise fluffy puddersne. Vi fik vores bingsu serveret i en metalskål, hvilket ifølge Ella er for at holde desserten kold længere. Vores patbingsu havde også injeolmi (koreanske mochi) på toppen og smagte superlækkert.

Det var en rigtig hyggelig cafe, og bingsuen var lige hvad vi trængte til i den koreanske sommervarme. Ejeren af caféen kom også hen og snakkede med os. Da han hørte, jeg var fra Danmark, blev han vildt begejstret og insisterede på at vi skulle tage en selfie.

Cafe Dal, South Korea, Jeonbuk State, Jeonju-si, Wansan-gu, Pungnam-dong 3(sam)-ga, KR 47=3 카페달

Cafe Dal
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Med bus til Fort Lee over George Washington Bridge

Når jeg skal til Fort Lee for at mødes med Ale, tager jeg næsten altid den lille bus fra George Washington Bridge Bus Terminal. Ale kalder den The Mexican Bus, og det gør de fleste andre også. Hun er selv fra Mexico, men hvorfor den hedder sådan, ved hun heller ikke. Det er bare det, folk kalder den.

Bussen afgår fra den yderste del af terminalen, helt bagerst mod venstre, hvis man kommer op med rulletrappen. Den ligner ikke en klassisk bus og kører ikke efter nogen synlig køreplan. Der står ikke nogen officielle ruter eller tider, og man betaler kontant direkte til chaufføren, som godt kan sukke dybt og rulle lidt med øjnene hvis man ikke har det præcis beløb. Jeg tror den officielle pris er 3$ (2025), men nogle gange har jeg kun skulle betale 2$ så jeg er lidt usikker på hvad den faktiske pris egentlig er.

Turen starter ved terminalen som ligger ved 179th Street og Fort Washington Avenue i Washington Heights på Manhattan. Jeg plejer at tage subwayen fra Columbus Circle til 175th Street, og derfra er der kun et par minutters gang til busterminalen. Bussen kører direkte fra terminalen over George Washington Bridge, og første stop lige ovre på den anden side i Fort Lee er dér, hvor jeg som regel står af. Ale plejer at hente mig der, men hvis man ikke bliver hentet og gerne vil længere ind, kan man bare blive siddende. Bussen fortsætter videre gennem Fort Lee med flere stop undervejs, helt ind til centrum omkring Main Street, hvor der ligger caféer, restauranter og butikker.

Det er en hurtig tur. Selve køreturen over broen tager kun få minutter, og hvis man starter i Midtown Manhattan, er det en af de nemmeste og billigste måder at komme til Fort Lee på. NJ Transit har også busser, men de koster lidt mere og kører ikke nødvendigvis oftere. The Mexican Bus kører løbende hele dagen, og i dagtimerne kommer der typisk en bus hvert 10.-15. minut. Det er bare at stille sig i kø og hoppe på, når den næste bus dukker op.

Teoretisk set har man en ret god udsigt fra broen, men jeg har altid enten siddet i den forkerte side eller været omgivet af biler og lastbiler, så det eneste jeg har kunnet se, er stålhegn, trafik og måske et enkelt glimt af Manhattan i det fjerne.

Min guide til New York >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Hvis der er én ting, du ikke må gå glip af i Kansas City, så er det barbecue. Kansas City barbecue adskiller sig fra andre steder i USA ved både tilberedning og smag. Kødet bliver langsomt røget over træ, ofte hickory, indtil det er helt mørt. Det kan være ribs, brisket, pulled pork, kalkun eller pølser – og så selvfølgelig burnt ends, som er en ægte Kansas City-specialitet.

Burnt ends er de karamelliserede endestykker af brisket, og selvom de engang blev betragtet som en slags rest, er de i dag en af byens mest ikoniske retter. De små tern af røget oksekød har sprøde, mørke kanter og en saftig midte, og de serveres ofte med barbecue sauce og klassiske sides. Mange steder bliver de udsolgt tidligt på dagen, og det forstår man godt – de smager helt fantastisk.

Saucen er en stor del af barbecue-oplevelsen her. I Kansas City er den tyk, sød og tomatbaseret, typisk med brun farin og eddike, og et strejf af varme fra chili eller sort peber. I modsætning til steder som Texas, hvor kødet ofte serveres uden sauce, er saucen i Kansas City både på og ved siden af – og nogle gange også i retten, som i en pulled pork sandwich.

Barbecue i Kansas City er ikke bare noget, man prøver én gang og så er videre. Det er noget, man husker og har lyst til at vende tilbage til. Det er fedtede fingre, sød sauce og røg i tøjet, og det smager bare bedre her end nogen andre steder. Så uanset om du er til klassiske ribs, saftige burnt ends eller bare gerne vil have en god undskyldning for at spise mac and cheese til frokost, så må du ikke forlade byen uden at have smagt ægte Kansas City barbecue.

Der er masser af steder i Kansas City, hvor man kan få rigtig god barbecue. Her er nogle af favoritterne:

Joe’s Kansas City Bar-B-Que
Joe’s ligger i en gammel tankstation og er en institution i byen. Kødet er mørt og perfekt røget, og deres Z-Man sandwich med brisket, ost og løgringe er noget, man vender tilbage efter. Deres burnt ends er også virkelig gode – hvis de ikke allerede er udsolgt.

Q39
Et lidt mere moderne bud på klassisk barbecue. Q39 serverer smukt præsenterede retter uden at gå på kompromis med smagen. Deres ribs og burnt ends er blandt byens bedste.

Arthur Bryant’s Barbeque
Mere rustikt og autentisk bliver det ikke. Arthur Bryant’s har været en del af Kansas Citys madscene i årtier, og selvom lokalet er lidt slidt, er smagen stadig i top. Deres sauce er mere eddikebaseret end de fleste andres, og det deler vandene – jeg synes den fungerer rigtig godt som kontrast til det fede kød.

Slap’s BBQ
Et lokalt favoritsted, som gør alt fra bunden. Maden smager hjemmelavet på den bedst mulige måde, og deres ribs og baked beans er helt i særklasse.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr