New York: Morgenmad på Pastis

Pastis plejede at være en af mine absolutte favoritter for morgenmad i New York, men så lukkede de, og jeg troede at det var slutningen på den historie. Så i 2019 åbner de igen efter at have været lukket i 5 år. Den nye Pastis er lige om hjørnet fra den oprindelige Pastis, men jeg nåede aldrig derhen, før covid-19 lukkede det hele ned, og jeg havde faktisk glemt alt om Pastis, indtil forleden, hvor Jessica spurgte mig hvor jeg ville mødes til morgenmad.

Jessica er en veninde og tidligere kollega fra dengang jeg var cabin crew, og hun havde et layover i New York. Når jeg mødes med mine gamle stewardessevenner i New York, ender vi næsten altid med at mødes i Meatpacking District, da det er i gangafstand til det hotel de bor på nu for tiden, og det var da jeg kiggede efter morgenmadssteder i Meatpacking, at jeg huskede Pastis. Jeg var virkelig nysgerrig efter at se den nye Pastis, så jeg spurgte ikke engang Jessica, om hun ville derhen, jeg sendte bare tid og adresse🙂

Den gamle Pastis var kendt for fantastisk morgenmad og brunch, og heldigvis var alt som det plejede at være på den front. Nye Pastis har endda genbrugt meget af interiøret fra gamle Pastis, så atmosfæren er præcis den samme. Hvis jeg ikke havde vidst, at de var flyttet, kunne jeg let have troet, at det var den gamle Pastis, jeg trådte ind ad døren til. Pastis laver perfekt fransk brasserie-mad med en touch af New York, og alt hvad der kommer ud af det køkken smager bare enormt godt.

Jeg bestilte Eggs Norwegian som er Eggs Benedict med røget laks i stedet for skinke. Jeg kan rigtig godt lide at man i hverdagene kan vælge om man vil have et eller to æg. 2 æg med hollandaisesauce sender mig direkte i food coma, så jeg synes det er fantastisk at man kan nøjes med et æg. Dog tror jeg kun det er i hverdagene, at der er mulighed for at downsize portionen, ikke i weekenden til brunch.

Jeg havde ikke planlagt at bestille blåbærscones, men så bestilte Jessica en, og den så så god ud, at jeg også blev nødt til at bestille en. Perfekt smuldrende uden at være tør, og fyldt med bær, superlækkert. Det var også rigtig godt at se Jessica igen, og dejligt at vi kunne mødes over morgenmad i New York af alle steder:)

Pastis, 52 Gansevoort St, New York, NY 10014, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Kin Ramen i Midtown

Kin Ramen dukkede op på min radar, da jeg søgte på Google Maps efter et godt sted for ramen en fredag aften. I New York kan man typisk ikke bestille bord på ramenrestauranterne, men jeg ville ikke risikere at skulle stå i kø udenfor i timevis, så jeg ringede ind og spurgte, hvor lang ventetiden normalt ville være på en fredag aften. Damen i telefonen fortalte mig, at fredage var travle, men at hun ville blive overrasket, hvis ventetiden var mere end 20 minutter, hvilket var fint med mig.

Det viste sig, at vi kunne gå direkte ind, da vi ankom, og vi fik et fint bord tæt på baren i restauranten, som under tiden vi var der blev helt fyldt op. Kin Ramen er kendt for deres sideretter og småretter, og man finder både de sædvanlige småretter som bao (hvide boller med fyld), japansk fried chicken og takoyaki (blækspruttekugler), men også moderne klassikere som Sweet Corn Cheese, som er majs med smeltet mozzarellaost serveret rygende varm i et lille fad. Corn Cheese startede som en amerikansk-koreansk fusionsret på Korean BBQ-restauranter i USA, men nu til dags finder man retten på mange asiatiske restauranter.

Vi bestilte også agedashi tofu, som blev serveret med bonitoflager, der dansede på toppen. Det er altid et fascinerende syn, synes I ikke? (se videoen nedenfor). Min veninde AC synes, det er super creepy. Selve tofuen var dog lidt skuffende. Ternene var for store for min smag, og tofu’en lidt for fast i konsistensen, så det var ikke det store hit, selvom saucen smagte godt.

I sidste øjeblik besluttede vi os for en gang Crispy Squid, som blev serveret med spicy mayonnaise og var dejlig sprød. Jeg er glad for at vi bestilte Crispy Squid til deling, for det var en stor portion som næsten ville være nok som hovedret til en person.

Til hovedret bestilte jeg en portion Kin Ramen med hjemmelavet spicy oil+paste, og det var en rigtig fin skål ramen med en lækker suppe lavet på en base af svinekød. Når det kommer til ramen, er jeg lidt af en æggesnob, så jeg kunne ikke lade være med at notere at ægget i min skål var ret grimt. Ret ærgerligt, da jeg mener jeg betalte ekstra for mit æg til ramen på Kin. Nudlerne var dejligt bouncy og perfekt kogte, og der var rigeligt af dem. Kin Ramen tilbyder også Kaedama (en ekstra portion nudler) for et par dollars ekstra, hvilket jeg synes er rigtig god service, da jeg nogle gange løber tør for nudler, mens jeg stadig har masser af suppe tilbage. Dog kunne jeg ikke engang spise den første portion færdig hos Kin, så jeg gjorde ikke brug af den mulighed. Kin er et rigtig godt sted til en afslappet aften ud at spise. Cocktailmenuen så også fristende ud, men jeg var ikke i humør til drinks, da vi var der.

Kin Ramen, 129 W 56th St, New York, NY 10019, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York Restauranter - Hvor skal man spise i New York?

Jeg bliver tit spurgt om hvilke restauranter jeg synes man skal prøve i New York, så jeg har lavet en liste med nogle af mine yndlingsrestauranter i New York lige nu. Jeg har prøvet at finde restauranter i alle prisklasser, men da jeg har lagt vægt på at restauranterne på listen er steder, hvor man kan sidde ned og hygge sig, så er helt billige steder med pizza slices og lignende uden ordentlige borde at sidde ved, ikke med.

Listen opdateres løbende og inkluderer de steder jeg godt kan lide. Lige nu er der en del koreanske restauranter på listen, men over sommeren vil I nok se flere restauranter hvor man kan sidde udenfor og nyde det gode vejr.

Jeg forsøger at holde listen så opdateret som muligt, men ser I noget der ikke stemmer, må I meget gerne sige til. Hvis I prøver nogle af restauranterne på listen må I også gerne skrive og sige hvad I syntes om mad og service.

P.J. Clarke’s

$$$, burgere, amerikansk

Klassisk bar/bistro som er kendt for deres burger som nok er en af de bedste i New York. Der er ofte godt fyldt op, og specielt i weekenden bør du bestille bord i forvejen.

Læs mit blogindlæg om P.J. Clarke’s >>

P.J. Clarke’s, 915 3rd Ave, New York, NY 10022, United States

Her Name is Han

$$ Koreansk

Koreansk restaurant i Koreatown med fokus på traditionel koreansk mad i trendy omgivelser. Husk at bestille bord i forvejen, for der er stort set altid kø.

Læs mit blogindlæg om Her Name is Han >>

Her Name is Han, 17 E 31st St, New York, NY 10016, United States

Nonna Dora’s

$$$ Italiensk

Nonna Dora’s beskriver sig selv som en italiensk pastabar, men der er også meget andet end pasta på menuen. Derudover er de kendt for et imponerende udvalg af Negronis. Husk også at gemme plads til dessert.

Nonna Dora’s, 606 2nd Ave, New York, NY 10016, United States

Lamia’s Fish Market

$$$$ fisk & skaldyr

Moderne fiskerestaurant/bar. Har en velbesøgt happy hour i hverdagene med gode priser på drinks og småretter.

Læs mit blogindlæg om Lamia’s Fish Market >>

Lamia’s Fish Market, 47 Avenue B, New York, NY 10009, United States

Nubiani

$$$ Korean BBQ

Et af de bedste steder for Korean BBQ lige nu. Trendy, industriel indretning og rigtig godt kød. Derudover er deres banchan (gratis småretter) rigtigt gode.

Nubiani, 315 5th Ave #3FL, New York, NY 10016, United States

ROKC

$$ Ramen

Virkelig godt sted for ramen og cocktails i Harlem. ROKC har rigtig meget speakeasy vibe, og man kan ikke bestille bord i forvejen.

Læs mit blogindlæg om ROKC >>

Rokc, 3452 Broadway, New York, NY 10031, United States

La Grande Boucherie

$$$$ Fransk

Fransk bistro i hyggelige omgivelser tilsat New York vibe. Klassisk bistromad.

La Grande Boucherie, 145 W 53rd St, New York, NY 10019, United States

Dinosaur Bar-B-Que

$$ Amerikansk BBQ

Virkelig hyggeligt sted for Bar-B-Que. Der er 2 filialer i New York, men den jeg plejer at gå på er den i Brooklyn.

Dinosaur Bar-B-Que, 604 Union St, Brooklyn, NY 11215, United States

Smith & Wollensky

$$$$$ Steak restaurant

Klassisk amerikansk steak-restaurant i Midtown. Virkelig dygtige tjenere som ved hvad de taler om og enormt lækkert kød.

Smith & Wollensky, 49th Street &, 3rd Ave, New York, 10022, United States

Beauty & Essex

$$$, moderne amerikansk

Trendy restaurant/speakeasy med trendy mad og et trendy klientel. hvor man kan fortsætte festen i baren. En af de første restauranter med speakeasy-koncept, og også en af de eneste der er tilbage. Tænker det er fordi maden faktisk er ret god, selvom det er et gå-i-byen-sted.

Læs mit blogindlæg om Beauty & Essex >>

Beauty & Essex, 146 Essex St, New York, NY 10002, United States

L’Artusi

$$$$ Italiensk

Trendy italiensk restaurant i hjertet af West Village. Reservation er nødvendig, uanset hvornår på ugen du kommer. Et godt sted at starte en aften i byen.

L’Artusi, 228 W 10th St, New York, NY 10014, United States

Atoboy

$$$$ Koreansk

Trendy koreansk restaurant med tastingmenu til $75inklusive drikkepenge, hvilket er en rigtig god pris for New York.

Læs mit blogindlæg om Atoboy >>

Atoboy, 43 E 28th St, New York, NY 10016, United States

Fish Cheeks

$$$ Thai

Rigtig god thai-restaurant. Maden smager autentisk, og står der spicy i menuen, så mener de det. Jeg havde den hele, bagte fisk, da Leah og jeg var der, og den smagte fantastisk.

Fish Cheeks, 55 Bond St, New York, NY 10012, United States

Pig and Khao

$$ Filippinsk/Thai

Fillipinsk/thai-restaurant med rigtig god mad og fornuftige priser. De fleste af retterne er small plates, så man bestiller nogle stykker som bordet kan dele.

Pig and Khao, 68 Clinton St, New York, NY 10002, United States

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Salatblade med and

Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse på højt niveau, men samtidig en ret, der er superenkel at lave. Får du gæster til middag kan du sagtens lave salatbladene nogle timer i forvejen og stille dem i køleskabet indtil de skal serveres.

Noter

Andeleverpâté: Jeg bruger andeleverpâté fra FoieGood, som er et brand, der går op i dyrevelfærd. Ænderne har det godt, med masser af plads til at bevæge sig på og adgang til åbent vand, og de har fået en naturlig kost, der er rig på korn. Det betyder, at leveren er blevet fed uden brug af tvangsfodring. Jeg vil på det stærkeste anbefale at du undgår traditionel foie gras. Tvangsfodring er forfærdeligt og unødvendigt, så hvis du ikke kan finde et dyrevenligt alternativ, så spring andeleverpâtéen over og brug i stedet lidt ekstra marmelade eller hoisinsauce.

Om marmeladen: I videoen til denne opskrift bruger jeg en Balsamico Fig-marmelade fra 3 Little Figs som er et amerikansk mærke, men de fleste marmelader fungerer, så længe de ikke er alt for søde.

Opskrift: Salatblade med andebryst

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Småretter, Snacks
Portioner

6-8

salatblade

Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse på højt niveau, men samtidig en ret, der er superenkel at lave. Får du gæster til middag kan du sagtens lave salatbladene nogle timer i forvejen og stille dem i køleskabet indtil de skal serveres.

Ingredienser

  • 200 g andebryst

  • Salt og peber

  • lidt olie til at stege andebrystet i

  • 2-3 spsk andeleverpâté

  • 6-8 hjertesalat-blade

  • 2-3 spsk marmelade (figen, kirsebær eller appelsin af den mindre søde slags er allesammen gode sammen med and)

Sådan gør du

  • Andebryst
  • Start med at krydre andebrystet med salt og peber på begge sider.
  • Steg andebrystet i lidt olie med skindet nedad i cirka 5 minutter, indtil det får en gylden farve. Vend derefter andebrystet og steg det i yderligere 4-5 minutter, indtil det er præcis, som du kan lide det. Jeg foretrækker som regel medium-rare, hvilket er perfekt saftigt og mørt.
  • Efter stegning skal andebrystet hvile på et skærebræt i et par minutter så det kan absorbere lidt af saften igen. Skær derefter andebrystet ud i halvtykke skiver som passer salatbladene.
  • Salatblade
  • Læg en skive andebryst i hvert salatblad.
  • Tilsæt en klat andeleverpâté ovenpå anden.
  • Afslut med lidt marmelade på toppen.
  • Klart! Spises med det samme eller sættes i køleskabet til senere.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Deviled eggs med ansjoser og tapenade

Efter at have været gemt og glemt i årtier er deviled eggs igen gået hen og blevet super trendy. Det synes jeg er rigtig godt, for deviled eggs er en af de ting, som jeg nok aldrig bliver træt af. Æggene er perfekte at have med til sammenskudsgilde, men de er også alle tiders som forret eller snack før middagen.

Min opskrift på deviled eggs er med ansjoser og oliventapenade. Jeg elsker ansjoser, og jeg er helt vild med måden de forstærker smagen af oliventapenade, men hvis ansjoser ikke lige er dig, kan du sagtens lave opskriften uden. Dog kan æggene i så fald godt behøve et lille drys salt og et par dråber citronsaft for at balancere smagen.

Tips & Tricks:

For at undgå de grå-grønne ringe der nogle gange opstår rund om æggeblommen er det vigtigt at du ikke koger æggene for længe samt at du køler æggene hurtigt ned efter at have kogt dem.

Server med grove kiks eller tyndt knækbrød.

Man kan spise æggene umiddelbart efter servering, men de overlever også fint en dag eller to i køleskabet, hvis de er dækket ordentligt til.

Opskrift: Deviled eggs med ansjoser og tapenade

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: småretter
Portioner

8

halve æg

Min opskrift på deviled eggs er med ansjoser og oliventapenade. Jeg elsker ansjoser, og jeg er helt vild med måden de forstærker smagen af oliventapenade, men hvis ansjoser ikke lige er dig, kan du sagtens lave opskriften uden. Dog kan æggene i så fald godt behøve et lille drys salt og et par dråber citronsaft for at balancere smagen.

Ingredienser

  • 4 hårdkogte æg

  • 8  ansjoser (finthakkede). 4 til æggeblommeblandingen, 4 ansjoser (skåret i halve/tredjedele) til dekoration

  • 4 spsk mayonnaise

  • 3 spsk god oliventapenade. (2 spsk til fyldet, + 1 spsk til dekoration)

Sådan gør du

  • Efter at æggene er kogt skal de køles af i koldt vand (gør dem lettere at pille)
  • Pil æggene og skær dem i halve på langs.
  • Fjern æggeblommerne forsigtigt og læg dem i en skål.
  • Mos æggeblommerne med en gaffel til du har en finkornet masse.
  • Tilsæt tapenade, mayonnaise og finthakkede ansjoser.
  • Nu skal æggeblommeblandingen tilbage i æggehviderne. Dette gøres lettest med en teske.
  • Æggene dekoreres med en lille klat tapenade og et ansjosstykke.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Morgenmadstip: Græsk Yoghurt med Marmelade

Det kan godt være svært at få tid til at lave ordentlig morgenmad i en travl hverdag, men for sådan nogle som mig, som først kommer ud af grumpy-mode, når jeg har fået noget at spise, er et godt morgenmåltid alfa og omega for at få en god start på dagen.

Frugtyoghurt som man køber i supermarkedet er ofte for sødt for mig, men jeg har fundet ud af, at man kan lave sin helt egen frugtyoghurt, som er perfekt sødet, hvis man blander græsk naturel-yoghurt med syltetøj. Det smager fantastisk og skal nok få dig ud af fjererne om morgenen.

Jeg bruger græsk naturel-yoghurt, for jeg kan godt lide den tykke, cremede konsistens, men du kan bruge hvilken som helst yoghurt du godt kan lide. Prøv dog at holde dig til naturel-yoghurter, så du har et blankt, usødet kanvas at starte med og selv kan kontrollere hvor meget sukker der skal i.

Hvad angår syltetøj eller marmelade, så prøv at gå efter dem med højt frugtindhold og uden alt for meget tilsat sukker. Marmelade af god kvalitet har en ret koncentreret smag af frugt, så man behøver sjældent mere end en teskefuld eller to for at yoghurten skal få en fin farve og smag.

Tips

Tilsæt frisk frugt og bær efter din smag.

Du kan også drysse lidt granola og nødder over yoghurten for at gøre den mære mættende.

Yoghurt er ikke kun morgenmad. Man kan lave en flot dessert med græsk yoghurt og marmelade i skiftende lag, serveret i et glas og dekoreret med friske bær og nødder på toppen.

Hvis du vil lave din egen marmelade får du lige min opskrift på brombærmarmelade med vanilje og rom >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr