Leder du efter bloggen? Den finder du nu ovre på mitziemee.com hvor jeg blogger om mad og opskrifter, rejser og livsstil.

besøg mitziemee.com >>

Cabbages & Condoms, Bangkok
Poo Lon er en slags krabbedip med kokosmælk. Smager fantastisk!

Cabbages & Condoms er en sjov restaurant, en kort gåtur nede ad Sukhumvit Soi 12. Jeg spiste der første gang tilbage i 2009, og jeg prøver at kigge forbi, hver gang jeg er i Bangkok. Synes du Cabbages & Condoms lyder som et underligt navn? Lad mig forklare lidt nærmere..

Cabbages & Condoms blev startet for at støtte organisationen Population and Community Development Association (PDA), som blandt andet oplyser befolkningen om prævention og driver forskellige projekter, som fx forebyggelse af HIV/AIDS. Kort sagt betyder det, at hver gang man spiser på Cabbages & Condoms, så støtter man en god sag.

Det var første gang AC var i Bangkok, så jeg ville gerne introducere hende til gedigen, autentisk Thaimad, men uden at brænde hendes smagsløg helt af. Cabbages & Condoms var derfor det perfekte valg, da de er kendt for at være forsigtige med chilien, og maden på Cabbages & Condoms er sjældent stærkere, end at selv de mest sarte, skandinaviske ganer kan være med.

Langs indgangen til restauranten er der opstillet forskellige kondom-figurer, og vores favorit var en kondom-julemand lavet af farvede kondomer. Jeg tog et billede af AC sammen med ham, som jeg rigtigt gerne ville vise jer, men som jeg har lovet hende ikke at lægge op. Jeg går ud fra at billeder med kondomjulemænd ikke harmonerer så godt med en seriøs Linked-In profil og beskyttelse af sit online varemærke:)

Man kan enten sidde indenfor i restauranten eller udenfor i den smukke have, hvor de mest populære borde er. Vi havde en fornemmelse af, at det ville begynde at regne, så vi bad om et af bordene en trappe op, på den overdækkede terrasse. Det var heldigt, for vores indbyggede vejrradar viste sig at have ret, og kun få minutter efter, at vi havde sat os til bords, åbnede himlen sig og det tordnede og stod ned i stænger.

Fordi personalet skulle evakuere alle bordene ude i haven, tog det lidt tid, før vi kunne få lov at bestille vores mad, men det var ok, for menuen var så omfangsrig, at det også tog sin tid at bladre igennem alle siderne med indbydende billeder af de forskellige retter.

I Thailand bestiller man typisk en curry, en salat, en suppe og måske noget stegt fisk, som hele bordet derefter deler, og retterne serveres efterhånden, som de bliver færdige. Vi var kun to personer, men vi  endte med bestille mad nok til en større thailandsk familie. AC blev ret knyttet til skålen med Green Curry, men jeg fik hende overtalt til også at prøve Miang Kham, som er en traditionel, thailandsk forret bestående af hakket ingefær, peanuts, revet kokos og løg, som man pakker i friske betelblad, og dypper i en lækker, lidt fiskeagtig sauce, før det hele ryger ind i munden. Miang Kham er en sand smagseksplosion og en af de retter, der definerer smagen af Thailand allerbedst, hvis du spørger mig. Tallerkner med lækker mad blev sat på vores bord i en lind strøm, men vi var sultne, og så støttede vi jo en god sag. Intet kunne derfor stoppe os fra også lige at bestille en sticky rice med mango oveni hatten til dessert. Velkommen til Bangkok AC!

Min blog om Bangkok

Cabbages & Condoms, Sukhumvit Soi 12, Klong Toey, Bangkok, Tlf: +66 (0) 2 229 4610, Åbningstider: Alle dage 11:00-22:00

> Besøg Cabbages & Condom’s website

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Som Tam Nua i Bangkok

Kan I huske den lille, godt skjulte restaurant, Som Tam Nua i Bangkok, som jeg har fablet om lige siden mit første besøg tilbage i 2011? Det viser sig, at den slet ikke er så skjult længere, da man har revet den labyrint af små butikker, der plejede at omgive restauranten, ned. Nu vender facaden derfor ud mod en stor, åben plads på Siam Square, og Som Tam Nua er blevet meget lettere at få øje på.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Ganso i Brooklyn

Update: Ganso er desværre lukket, men har du lyst til ramen i New York, så er ROKC i Harlem og Hide-Chan i Midtown også rigtig gode.

Da jeg var i New York sidste måned mødtes jeg med min veninde Tina i Brooklyn, og vi besluttede os for at spise frokost på ramen-restauranten Ganso. Vi har før været på Ganso, men de har lige fået en ny menu, så jeg var ret spændt på at se, hvad de havde fundet på. Ramen spiller stadigvæk hovedrollen på menukortet, men nu er der også mange forskellige fristende småretter at vælge mellem.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Bangkok: Baan Kuay Tiew Ruathong og Boat Noodle Alley

Gennem årene har jeg udsat min veninde og rejsekammerat AC for en del. Senest fik jeg hende til at spise griseblod i Bangkok, og jeg er endnu ikke sikker på, om hun har tilgivet mig, eller om hun stadigvæk pønser på hævn. Faktisk var det ikke så slemt som det lyder. Jeg fik hende bare lokket til at spise Kuai Tiao Ruea, Thai Boat Noodles.
Vi tog Skytrain til Victory Monument og var fremme ved Boat Noodle Alley ved frokosttid. Gaden sydede a liv, så det sædvanlige råd om at vælge restaurant baseret på, hvor der er mest travlt, kunne man ikke bruge til så meget, da alle de små spisesteder var fyldt til bristepunktet. Vi valgte derfor den af restauranterne, som havde de flotteste billeder på det laminerede menukort, Ruathong Noodle.

Nudlerne blev serveret i små skåle til 10THB pr. stk., og man kunne vælge, om man ville have nudlerne med eller uden suppe. På bordene var der spisepinde samt forskellige ting at krydre suppen med. Nudler er faktisk noget af det eneste, man spiser med pinde i Thailand, hvor spiseredskaberne ellers består af en gaffel og en ske.

Drysser man lidt chili og sukker på toppen af nudlerne sammen med et par dråber fiskesauce, har man noget af det lækreste Thai Street Food, som det går at opdrive i Bangkok.

Og ja, der er griseblod i suppen, men det er altså ikke særligt meget, og hvis man ikke ved, at det er der, vil man sikkert heller ikke opdage det, men blot undre sig over, hvad det er, der giver suppen den intense, superlækre smag. Min fejltagelse bestod i at fortælle AC at der var blod i suppen, før hun havde smagt den.

AC kæmpede bravt og det lykkedes hende næsten at spise en hel skål med nudler og suppe, før hun måtte give op. Dog er der ingen grund til at pine sig selv, hvis man har lidt svært for de blodige ingredienser, for der er mange andre varianter at vælge mellem.

Derudover er jeg ret sikker på, at nudlerne uden suppe heller ikke var tilsat blod, for de lignede de almindelige Thainudler, som man finder på fx Rung Reung til forveksling. Desuden havde de fleste restauranter på Boat Noodle Alley også et udmærket udvalg af retter helt uden hverken nudler, blod eller suppe.

Baan Kuay Tiew Ruathong

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr