Som Tam Nua, Bangkok

Jeg sprang morgenmaden over i dag og gik i stedet direkte til frokost på Som Tam Nua henne på Siam Square. Som Tam Nua plejede at være gemt væk nede i en lille gyde, men efter Siam Square’s make-over ligger restauranten nu ude i det fri. Omkring frokosttid er der for det meste en lang kø udenfor, og i dag var ingen undtagelse. Dog gik det ret hurtigt, og jeg tror ikke, at jeg ventede mere end 10 minutter. Mens jeg ventede tog personalet imod min bestilling, så da jeg endelig blev vist hen til mit bord, var maden klar få minutter efter. 

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Markedet på Graham Street i Hong Kong

Hong Kongs ældste gademarked ligger på Graham Street, som ligger lige rundt om hjørnet for vores hotel. Markedet er et såkaldt Wet Market, som sælger alle mulige slags fisk og kød. Ved første blik så det ret kaotisk ud, men ved nærmere inspektion var det tydeligt, at der var orden i tingene. Markedet var blandt andet inddelt i flere forskellige sektioner, så kødboder og grøntsager var adskilt.

På de traditionelle wet markets var det almindeligt at fjerkræ blev solgt levende, så kunderne kunne se dyrets tilstand, før det blev slået ihjel for øjnene af dem. Efter SARS er dette dog ikke længere tilladt.

Markedet på Graham Street tiltrækker en hel del turister, men selvom vi ikke var de eneste med et kamera om halsen den dag, så var der alligevel masser af business i gang. Markedet var tydeligvis ikke kun til for turisterne, men også et sted, hvor folk i nabolaget rent faktisk gik hen for at handle ingredienserne til aftenens middag, fx i form af friske hønsefødder og andetunger.

Jeg sætter selv stor pris på en god bøf, men jeg er ikke så glad for at blive mindet om, at kødet kommer fra en død ko. Det er sjældent et problem i supermarkederne, hvor man kun ser anonymiserede dele af dyret i køledisken, men på markeder som tage en vegetarburger til middag:)

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Classified, Hong Kong
Yoghurt og frisk frugt

Det var tidligt om morgenen, da vi ankom til Hong Kong, og vores hotelværelse var derfor endnu ikke klart, så vi gik ud for at se os lidt omkring i området. Sheung Wan er et fascinerende mix af travle, trafikkerede veje og små smalle gader.

Der er ikke så mange seværdigheder i området, men derimod har man alletiders mulighed for at få et indblik i byens befolknings travle hverdag. Der er også masser af gode spisesteder i området, så uanset om man er på jagt efter en avocadosandwich eller dim sum, så finder man det her. Vi var ikke specielt sultne, men vi ville gerne sidde ned, så AC forslog at vi tog på Classified, som er en af hendes gamle favoritter. Der er flere Classified-caféer i området, og kæden er specielt populær blandt Hong Kongs store expat-befolkning.

Ifølge AC er caféen på Hollywood Road stort set altid fuld, men vi var heldige og fik det sidste ledige bord ude på den lille udendørs terrasse. Jeg fik en skål med yoghurt og frisk frugt (45HKD) og AC fik en mad med avocado (53HKD). Som I kan se på billederne så maden rigtig indbydende ud, og det smagte også fortrinligt. Derudover var det heller ikke alt for dyrt efter Hong Kong-standarder, så det var et dejligt sted at ”lande” efter en udmattende natflyvning.


Classified Sheung Wan, 108 Hollywood Road,  Åbningstider: Alle dage 8:00-24:00 (sidste bestilling 22:30), Tlf: +852 2525 3454

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Winterdom - Julemarked i Hamburg

// Min rejse til Hamburg var sponsoreret af Hamburg Tourism, men det var min egen idé at besøge Winterdom og dette er ikke et sponsoreret indlæg //

Tyskland omkring juletid er ensbetydende med julemarkeder, og Hamburg er ingen undtagelse. Jeg havde håbet på at kunne besøge det store julemarked inde i centrum, men det åbner først i slutningen af november, så jeg måtte tage til takke med Winterdom i St. Pauli i stedet.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Fiskemarkedet i Hamburg

// Min tur til hamburg var sponsoreret af Hamburg Tourism. Det var dog min egen idé at besøge Fiskemarkedet, så dette er ikke et sponsoreret indlæg:) //

Søndag morgen sidste uge stod jeg meget tidligt op for at besøge Fischmarkt, fiskemarkedet i Hamburg. Det var en våd og råkold morgen, så jeg havde ikke forventet at markedet ville være særligt velbesøgt, for hvem gider at stå op kl. 7 en søndag morgen, for at købe fisk?

Nu skal jeg være ærlig og fortælle jer, at jeg ikke havde researchet særligt meget inden mit besøg, for hvis jeg havde gjort det, så havde jeg sikkert fundet ud af, at Hamburg Fiskemarked slet ikke drejer sig særlig meget om fisk.

I stedet brugte jeg den første times tid på at vandre rundt og undre mig over, hvor fiskeauktionerne mon fandt sted, samt hvor jeg kunne købe den der sushi-morgenmad, jeg havde lovet mine rumlende morgensure mave, for at stå så tidligt op. Mine forventninger steg, da jeg så en stor rød murstensbygning, der lignede et auktionshus, men da jeg trådte indenfor, var alt jeg fandt rækker af borde med glade, øldrikkende tyskere.

Blandt boderne udenfor var der dog et par fiskehandlere, men de fleste solgte andre ting såsom frisk frugt og grønt samt slik og bagværk. Der var også flere steder, som kørte et mere loppemarkedsagtigt tema og solgte alt det, man lige står og mangler, samt en hel del, man aldrig kommer til at mangle, men som man køber alligevel, fordi klokken er 7 om morgenen, og man har festet hele natten på Reeperbahn (Hamburgs fest-/red-light-distrikt.

Reeperbahn-crowden udgjorde faktisk en ret stor andel af de besøgende, og et slag på tasken ville være at op mod 50% af dem, der besøgte markedet den søndag, egentlig var der, for at afslutte en aften, der nu var blevet til morgen, i byen.

På trods af, at der ikke var meget fisk over fiskemarkedet, så var det stadigvæk et rigtig hyggeligt sted, med en skøn og venlig atmosfære, og bare det faktum, at man kan få sig en fiskesandwich og en fadøl klokken 7 søndag morgen, er vel egentlig nok til at elske Hamburg Fiskemarked?

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr