Joypolis i Tokyo

I shoppingcentret Decks hvor 1-Chome Playland ligger, finder man også den indendørs forlystelsespark Joypolis. Jeg har aldrig tidligere besøgt Joypolis, for parken er ikke særlig stor, og det er ret dyrt at komme ind. Denne gang besluttede jeg mig dog for at kigge indenfor, da jeg havde ikke noget bedre at tage mig til, og der desuden var 50% rabat på entrébilletten.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Jeg havde læst om en restaurant, Diporto, som skulle ligge i en kælder ved grøntsagsmarkedet i Athen. Jeg var dog ikke sikker på den præcise placering, så jeg spurgte en af de flinke grønthandlere, som pegede mig i den rigtige retning.

Der var ingen skilte udenfor, og det så meget mørkt ud dernede, men jeg listede ned af trapperne og så, at der stod en mand bag en masse gryder henne i et hjørne. Det viste sig, at det var kokken (og også ejeren?), og han talte ikke et ord engelsk. Heldigvis var der en anden mand i restauranten, som kunne oversætte for mig. Han forklarede mig, at der ikke var nogen menu, men at jeg kunne gå op og se, hvad der var i gryderne, og så vælge det, jeg havde lyst til. Jeg besluttede mig for en gryderet med grøntsager samt en græsk salat, der blev serveret ved bordet kort tid efter. Jeg fik også et stort glas vin, som de fortalte kom fra familiens vinmarker. Smagen var så skarp, at jeg først troede at det var ouzo. Jeg følte dog, at det ville være uhøfligt, ikke at drikke vinen, og heldigvis smagte den bedre for hver tår jeg drak.

Hvad angår maden, så kom jeg helt uden forventninger. Den primære grund til, at jeg ville besøge restauranten var, at jeg syntes, at det var interessant med placeringen. Til min store overraskelse viste maden sig at være rigtig god, og jeg kan oplyse jer om, at det altså var noget, jeg kom frem til, inden at jeg drak det store glas vin:) Gryderetten havde rigtig fået lov til at koge ind, og smagen var koncentreret men silkeblød. Tomaterne i den græske salat smagte af åbne marker og masser af solskin, og det var en af de bedste græske salater, jeg længe har fået. Dette udsøgte måltid kostede kun 10EUR.

Hvis I besøger Athen, så kan jeg varmt anbefale at besøge Diporto! Her er en video fra mit besøg:

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Markedet i Athen

Jeg elsker markeder, og på min seneste tur til Athen var der heldigvis tid til et besøg på det centrale marked i Athen. Markedet er inddelt i forskellige sektioner: Øst for Athinas Street finder man kød og fisk, og vest for Athinas Street er frugt- og grøntafdelingen. Sammenlignet med andre, mere velfriserede markeder, jeg har besøgt rundt omkring i Europa, så virkede Athens Central Market meget autentisk og ægte.

Jeg startede med at gå igennem kødsektionen, hvor man kunne købe alle mulige udskæringer af primært okse og lam. Jeg ved godt det lyder lidt skørt, men efter at mine forældre har fået Bølle (verdens sødeste hund), så har jeg fuldstændigt mistet lysten til at spise lammekød, og kød fra andre dyr af samme størrelse som Bølle. Hvis jeg ser noget, der kunne være et Bølle-ben eller et Bølle ribben kan jeg næsten få det helt dårligt. Ret underligt, men der er ikke så meget at gøre ved det.

På grønsagsmarkedet købte jeg friske abrikoser og tomater. Jeg fik også lov til at prøvesmage flere forskellige oliven, og jeg endte med at købe et halvt kilo af en meget mild slags. Spiselige souvenirs er de bedste!

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr