Opskrift på feta-dip

Denne fetadip er supernem at lave og tager højst 10 minutter, før den er klar til at komme på bordet. Den er perfekt som snack inden middagen eller som en del af et tapasbord med andre småretter. Jeg plejer at tilsætte soltørrede tomater eller grillet rød peber, da det giver en rigtig lækker smag – men du kan også røre oliven eller friske krydderurter i dippen, hvis du har lyst.
Server den med chips eller friske grøntsagsstænger.

Noter

Brug en gaffel til a mose fetaosten sammen med oliveolien. Tilsæt lidt finthakket grillet rød peber eller soltørrede tomater (de bedste er dem i olie). Det giver dippen en fin rød farve og lidt ekstra smag. Tilsæt cayennepeber efter smag, men pas på, for det kan hurtigt blive for hot and spicy. Salt behøves ikke, da fetaosten er meget salt i sig selv.

Man kan også blande alle ingredienserne i en food processor, men jeg kan godt lide den lidt grove konsistens, som dippen får, når man bruger en gaffel i stedet. Derudover ser den også mere hjemmelavet ud, så ingen vil mistænke dig for at have købt den nede i supermarkedet.

Alt afhængig af hvilken slags ost man bruger, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere olivenolie, for at få dippen cremet og lækker. Vil man have en lidt lettere dip, kan man tilsætte lidt græsk yoghurt.

Med hensyn til fetaosten, så får man det bedste resultat, hvis man bruger en ost lavet på fåremælk. Fetaost lavet på komælk (som egentlig ikke er fetaost) har ikke den samme cremede konsistens og skarpe smag, som rigtig feta har.

Opskrift: Superlækker fetadip som alle kan lide

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dip, SnacksCuisine: Middelhavet
Portioner

1

skål

Denne fetadip er superlet at lave, og det tager ikke mere end 10 minutter, før den er klar til at blive stillet på bordet. Fetadippen er perfekt som snack inden maden, eller som tapas sammen med andre småretter. Jeg plejer at tilsætte soltørrede tomater eller grillet rød peber, da jeg synes, at det giver dippen en rigtig god smag, men man kan også blande fx. oliven eller friske krydderurter i dippen.

Ingredienser

  • 250 g fetaost

  • 4 spsk olivenolie

  • 2 spsk citronsaft

  • Grillet rød peberfrugt eller soltørrede tomater (dem i olivenolie er bedst)

  • 2 fed hvidløg

  • Cayennepeber

Sådan gør du

  • Mos fetaosten med en gaffel og rør den sammen med olivenolien i en skål.
  • Tilsæt grillet rød peber og hvidløg.
  • Tilsæt lidt cayennepeber (½–1 tsk, alt efter hvor stærk du vil have den). Du behøver ikke tilsætte salt, da fetaosten allerede er ret salt i sig selv.
  • Server med chips eller grøntsagsstave.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: French toast med bacon


French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med sprød bacon, sirup og smør, og ja, det smager lige så godt, som det lyder. Kombinationen af det søde og det salte er helt uimodståelig og passer perfekt til brunch i weekenden, eller en hvilken som helst morgen hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra.

Stadig skeptisk til konceptet med bacon og French toast? Lov mig, at du i det mindste prøver det, for det er en overraskende lækker kombination. Hvis det viser sig at det mod forventningen ikke lige er dig, kan du i stedet servere dine French toasts med flormelis og friske bær, det fungerer også rigtig godt.

Tips

Jeg har forsøgt at holde opskriften så enkel som muligt med ingredienser, de fleste allerede har i køkkenet. Men hvis du vil skrue lidt op for luksussen, så brug briochebrød, tilsæt lidt ægte vanilje, og drys evt. en smule muskatnød og kardemomme i æggeblandingen.

Du kan bruge alt fra almindeligt toastbrød til lækker brioche – så længe det er hvidt brød, og gerne en anelse tørt. Dagsgammelt brød suger æggeblandingen bedre og bliver ikke så hurtigt smattet. Gå efter skiver, der er ca. 2,5 cm tykke.

Denne opskrift er ikke lige så sød som mange andre. Der er nok sukker til at give lidt karamellisering under stegningen, men uden at det bliver for dessertagtigt. Hvis du er til den sødere version, så tilsæt en ekstra spiseskefuld sukker til æggeblandingen og drys evt. med lidt flormelis.

Opskrift: French Toast med Bacon

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Opskrifter
Portioner

4

French toasts

French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med sprød bacon, sirup og smør, og ja, det smager lige så godt, som det lyder. Kombinationen af det søde og det salte er helt uimodståelig og passer perfekt til brunch i weekenden, eller en hvilken som helst morgen hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra.

Ingredienser

  • 8 skiver bacon

  • 4 tykke skiver hvidt brød (gerne lidt tørt)

  • 3 æg

  • 1 spsk sukker

  • 1 drys salt

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk stødt kanel

  • 2 ½ dl sødmælk

  • smør til stegning og servering

  • sirup til servering

Sådan gør du

  • Steg baconen
  • Varm en pande op ved middel varme. Steg baconen, til den er sprød. Vend baconen undervejs, og læg den derefter på en tallerken med køkkenrulle, så det overskydende fedt kan dryppe af. Sæt til side.
  • Lav æggeblandingen
  • Pisk æg, sukker, salt, kanel og vaniljesukker/vaniljeekstrakt sammen i en stor skål. Tilsæt mælken, og pisk det hele godt sammen.
  • Dyp brødet og steg dine French toasts
  • Læg brødskiverne ned i æggeblandingen, og lad dem trække, til de er godt gennemvædede.
    Varm en stor pande op ved middel varme, og smelt lidt smør på den. Fordel det, så hele panden er dækket.
  • Steg brødskiverne i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Justér varmen, hvis de for hurtigt bliver brune. De skal være gyldne, men ikke brændte og steges længe nok til at æggeblandingen ikke længere er rå.
  • Servering
  • Serveres varme med smør, sprød bacon og sirup.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Tapioca - brasilianske pandekager

Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden plejede hun at lave tapiocas, som er en slags tynde brasilianske pandekager med tapioca-mel som eneste ingrediens. Ana plejede at lave tapioca med scrambled eggs og smeltet ost og det smagte fantastisk, men man kan selv bestemme fyldet, og kun fantasien sætter grænser. Min favorit er tapioca med røget laks, avocado og scrambled eggs, som både smager fantastisk og også er ret mættende. Selve tapiocaen er der dog ikke meget smag i, så husk at tilsætte rigeligt med krydderi til fyldet.

Ana har også lært mig at lave crepiocas, som er en lidt tykkere, mere mættende, brasiliansk pandekage.

Opskrift: Crepioca – Tykke brasilianske pandekager >>

Noter

Da Ana så min video nedenfor for første gang var hendes umiddelbare kommentar “Sanne, du bruger alt for meget tapioca-mel”, så husk at bruge lidt mindre mel end jeg gør i videoen:)

Man kan købe hydreret tapioca-mel i brasilianske specialbutikker, men hvis du ikke lige har sådan en henne om hjørnet, så kan du selv hydrere tapioca-melet. Der er forskellige måder at gøre det på, så mit forslag er bare et ud af mange derude:


Tilsæt vand lidt efter lidt til melet under konstant omrøring. Melet skal bare fugtes og det skal ikke blive til en flydende dej. Der vil typisk være behov for at du tilsætter vand svarende til lidt under halvdelen af tapioca-melets volumen. Hvis du fx. har 2 kopper tapioca-mel kan du starte med at tilsætte cirka ½ – 1 kop vand. Nogle gange får du ikke brug for alt vandet, og nogle gange er der brug for lidt mere, så tilsæt det langsomt. Fortsæt med at blande, indtil blandingen af tapioca-mel og vand har en smuldrende konsistens.

Lad det fugtede mel hvile i cirka 2 timer. Denne hvileperiode gør, at vandet absorberet helt. Efter hviletiden vil tapioca-blandingen nok have dannet nogle klumper på grund af hydreringsprocessen. Brug en fin si til at sigte det hydrerede tapioca-mel over i en anden skål. Dette vil skille klumperne ad og give dig en fin konsistens, der minder om groft sand. Større klumper der ikke kan smuldres mindre kan du smide ud.

Opskrift: Tapioca – brasilianske pandekager

Recipe by Ana
Course: morgenmad, brunch

Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden lavede hun tapioca. som er en slags tynde brasilianske pandekager med tapioca-mel. Ana plejede at lave tapioca med scrambled eggs og smeltet ost og det smagte fantastisk, men man kan selv bestemme fyldet, og kun fantasien sætter grænser. Min favorit er tapioca med røget laks, avocado og scrambled eggs, som både smager fantastisk og også er ret mættende. Selve tapiocaen er der dog ikke meget smag i, så husk at tilsætte rigeligt med krydderi til fyldet.

Ingredienser

  • Hydreret tapioca-mel

  • Røget laks

  • Scrambled eggs

  • Avocado

Sådan gør du

  • Fordel tapioca-melet i et tyndt, jævnt lag på en stegepande på medium-høj varme.
  • Efter et par minutter begynder de små tapioca-korn at klistre sammen, og vips, så har man en pandekage.
  • Check med en paletkniv at pandekagen er færdig (den skulle gerne hænge sammen over det hele), før du tilsætter fyld. Flip den ene halvdel over den anden, og så er tapiocaen klar til at blive spist.
Reklame
Hydreret Tapioca Mel Terrinha 2x 500 g Da Terrinha Pack Tapioca Da Terrinha 2x 500g
6,91 €

For at lave tapiokapandekager behøver du hydreret tapiocamel, og orker du ikke give dig i kast med at lave det selv, kan du købe det online, færdigt og klart til brug, direkte fra posen.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
09/05/2025 01:02 pm GMT
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Tokyo Guide: Purikura - De fantastiske japanske fotoautomater

Purikura er de små søde fotoautomater, som man finder i de større spillehaller i Tokyo. De har flere avancerede funktioner, som sørger for, at man komme til at se ud som skønhedsidealet i Japan med store øjne, lys hud og lille næse. Jeg går altid forbi en purikura-automat, når jeg er i Tokyo, for det er faktisk rigtig sjovt, og billederne er en cool souvenir at tage med hjem.

Purikura – hvordan gør man?

De fleste steder har flere purikura-automater at vælge mellem, hver med forskellige temaer og funktioner. Jeg har endda set, at nogle af de nyeste maskiner også giver en muligheden for at tage billeder, der forstærker mere maskuline ansigtstræk. En god idé at vælge en af disse, hvis man prøver purikura med en af hankøn.

Når man har udvalgt sig en purikuraautomat, betaler man med mønter i møntindkastet (det koster for det meste 300¥-500¥) og går derefter ind i båsen. Der er nogle gange mulighed for at vælge engelsk som sprog, men instruktionerne på engelsk er begrænset. Dog er purikura-automaterne for det meste ret anvendervenlige, og ellers er der personale man kan spørge til råds.

Først skal man bestemme sig for en baggrund, og derefter er der for det meste mulighed for at vælge hvilken type øjne man vil have, samt hvor lys man vil være i huden. Derefter begynder fotograferingen. På skærmen bliver der talt ned før blitzen bliver affyret. Husk at kigge ind i linsen, som er placeret over skærmen.

Bagefter skal billederne dekoreres. Nogle steder er dekorationsområdet bare en touch screen uden for automaten, mens der andre steder er en separat bås specielt til formålet. Der er masser af forskellige digitale ting at dekorere sine billeder med, og man kan også tilføje tekst.

Til sidst vælger man størrelsen og antallet af billeder man vil have udskrevet på arket. Hvis man har en japansk telefon, kan man også vælge et billede, som man kan få sendt til sin mobil.

Når man er færdig bliver billederne udskrevet fra en lille luge på siden af automaten.
Purikura-automaterne har ofte sin egen etage inde i de store spillehaller som man bl.a. finder flere steder i Akihabara, Shibuya og Shinjuku.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Bangkok Guide: Boat Noodle Alley

Kun et par minutters gang fra den travle rundkørsel ved Victory Monument finder man et af Bangkoks bedste steder for nudler: Boat Noodle Alley. Langs kanalen ligger de små restauranter side om side, og her handler det hele om kuai tiao ruea – thailandske boat noodles. Nogle steder føles mere old-school, mens andre er lidt mere tilpasset turister. Jeg har været forbi de fleste, og de har alle været gode, men hvis jeg skulle anbefale ét sted, ville det nok være Baan Kuay Tiew Ruathong. Hvis du er til street food, skal Boat Noodle Alley helt sikkert på din liste, og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Hvad er boat noodles?

Boat noodles blev oprindeligt serveret direkte fra små både i Bangkoks kanaler. Fordi det krævede både balance, multitasking og en rolig hånd at lave mad, padle og servere samtidig, blev portionerne små. Den tradition har hængt ved, og i dag serveres boat noodles stadigvæk i små skåle.

Suppen er mørk og fyldig og typisk lavet med sojasauce, krydderier og en smule svine- eller okseblod (!), som giver ekstra dybde til smagen. Hvis man ikke var klar over at der er blod i suppen, ville man nok ikke opdage det, men hvis man helst spiser sine nudler uden blod, kan man bestille haeng som er den tørre version af nudlerne uden suppe og sauce.

Hvad skal man bestille?
Portionerne er bittesmå og der er typisk kun to-tre mundfulde pr. skål, så ideen er, at man bestiller flere. Mange når nemt op på 10–15 skåle, og selv plejer jeg at bestille 5-6 skåle til at starte med. Hvis det er første gang du prøver boat noodles, så anbefaler jeg at du som minimum prøver alle de forskellige nudeltyper. Derudover anbefaler jeg at du både smager den klassiske suppeversion og den tørre variant (haeng), som minder mere om en nudelsalat med lidt sauce. De fleste restauranter i Boat Noodle Alley har også forskellige småretter som friterede wontons, kødboller på spyd og flæskesvær som man kan bestille ved siden af.

Mange af restauranterne har også pink noodle soup Yen Ta Fo på menuen. Suppen har en kraftig lyserød farve men indeholder som regel ikke blod. Den lyserøde farve kommer fra fermenteret sojabønnepasta (spørg mig ikke hvorfor den bliver pink).

På bordene finder du de fire klassiske thailandske tilbehør: chiliflager, sukker, eddike og fiskesauce. Prøv dig frem og justér smagen efter dine præferencer. Nudlerne er gode, som de er, men med det rigtige mix af krydderier og saucer bliver de endnu bedre, så jeg plejer at komme lidt af det hele på.

Og en lille bonusinfo: De fleste retter i Thailand spiser man med gaffel og ske, men nudler er en undtagelse; dem spiser man altid med pinde.

Læs mit indlæg om da AC prøvede boat noodles for første gang på Ruathong, Boat Noodle Alley >>

Baan Kuay Tiew Ruathong

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Paris:  Bistrot d'Henri - Klassisk bistrostemning og chokolademousse

Første aften i Paris spiste vi på en hyggelig lille bistro, Bistrot d’Henri. Vi havde ikke booket bord og da vi trådte indenfor var der næsten helt fyldt op i restauranten, men vi var heldige og fik et af de sidste ledige borde. Bistrot d’Henri er en traditionel fransk bistro hvor man sidder så tæt, at det er umuligt ikke at falde i snak med nabobordene. Vores naboer den aften var et amerikansk par, som besøgte deres søn som studerede i Paris og så havde de selvfølgelig også været en tur omkring Skandinavien på deres rejse.

Personalet var superflinke og det virkede som om de hyggede sig og nød at tage sig af gæsterne. Menuen bød på klassisk fransk bistromad og i tillæg til menukortet var der også en tavle med en håndskrevet liste med dagens specialiteter.

Steve var jet-lagged og jeg var ikke særlig sulten, så vi havde egentlig bare tænkt vi kunne dele nogle forretter, men der var alt for meget på menuen som lokkede, så det blev alligevel til et større måltid. Her er retterne vi bestilte:

Salade de Chèvre Chaud au miel (salat med varm gedeost og honning): Varm gedeost er jo altid lækkert, og der var 4 skiver baguette med varm gedeost, så det passede fint som en let forret for to personer.

Tartare de boeuf med pommes sautées (oksetatar med stegte kartofler): Min hovedret. Smagte virkelig lækkert, men det var en stor portion. Jeg ville ønske der fandtes en mindre version, som man kunne bestille som forret.

Entrecôte sauce poivre gratin Dauphinois (Entrecôte med pebersauce og gratinerede kartofler): Steve’s hovedret. Tror mest han bestilte den for kartoffelgratinen men hans steak var også rigtig god, så jeg hjalp ham med at spise begge dele:)

Mousse au chocolat (chokolademousse): Vi var egentlig mere end mætte, men da tjeneren spurgte, om vi ville se dessertkortet, kunne vi ikke få os selv til at sige nej. Vi endte med at dele en chokolademousse, som var tung og intens uden pynt og uden dikkedarer, bare en rigtig god chokolademousse i sin reneste form. Perfekt sammen med et glas calvados.

Bistrot d’Henri er ikke en af de dér skjulte perler man falder over ved et tilfælde. Det er en ret kendt bistro som tiltrækker mange turister, og det med god grund. Klassisk stemning, venligt personale og virkelig god fransk bistromad. Hvis du er i området og har lyst til en afslappet, men lækker, fransk middag i hyggelige omgivelser, kan jeg helt sikkert anbefale Bistrot d’Henri.

Bistrot d’Henri, 16 Rue Princesse, 75006 Paris, France

Bistrot dHenri
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr