
I sidste måned var vi til bryllup i San Rafael, som er en lille hyggelig by, ca. 30 min. nord for San Francisco. I San Rafael boede vi på AC Hotel, som ligger lige midt i byen, i gangafstand til det meste. Efter en god nats søvn gik vi lørdag morgen ud for at finde et sted at spise morgenmad. Planen var egentlig at prøve TuTu Lounge, som havde rigtig gode anmeldelser online, men lige om hjørnet fra hotellet lå den mexicanske restaurant Taqueria Bahia og fristede med Chilaquiles og andet godt, så vi endte med at spise der i stedet.
Chilaquiles er en klassisk mexicansk morgenmad, hvor sprøde tortilla chips vendes i en rød eller grøn sauce, ofte toppet med æg, ost og lidt kød. Retten er både spicy og fyldig, og en af de der morgenmadsretter, der virkelig lægger en solid bund for resten af dagen.
Vi bestilte Chilaquiles med svinekød og frijoles refritos. Frijoles refritos betyder direkte oversat stegte bønner. Det er en klassisk mexicansk ret, hvor kogte pintobønner (eller nogle gange sorte bønner) først moses og derefter steges langsomt på panden i fedt. Traditionelt steges de i svinefedt (manteca), men mange steder bruges der i dag olie eller smør i stedet. Resultatet er en cremet, fyldig bønnepuré med masser af smag, som ofte serveres som tilbehør til tacos eller morgenmad, som her, sammen med Chilaquiles.
Vi delte også to tacos, en med lengua (oksetunge) og en med grillet kylling. Lengua plejer at være en klar favorit for mig, når det gælder tacos, men på Taqueria Bahia synes jeg faktisk kyllingen var bedre. På den lille bar ved siden af disken stod der forskellige slags salsa af forskellig styrke samt andre slags tilbehør, så vi forsynede os med 2 forskellige slags, en rød og en grøn, som begge var rigtig gode. Et udmærket sted for solid mexicansk morgenmad og gode tacos.
Taqueria Bahia, 1013 B St #2905, San Rafael, CA 94901





