
Steve og jeg havde egentlig tænkt, at vi ville spise på Hangawi, men det var restaurant week, og vi havde ikke bestilt bord. Personalet fortalte at der var omkring 45 minutters ventetid, så vi besluttede os for at prøve DubuHaus som ligger lige ved siden af. DubuHaus er kendt for soondubu (eller soondobu) jjigae, som er en koreansk gryderet med silkeblød tofu i en rygende varm, krydret suppe. Normalt når jeg har lyst til soondubu går jeg direkte til BCD Tofu House. Jeg elsker deres soondubu og har aldrig følt behov for at prøve andre steder. BCD Tofu House har dog også altid kø, og vi var sultne, så det var ikke et alternativ.
Inden måltidet fik vi serveret et lille glas tofudrik på huset. Det var ikke lige Steve, men jeg synes, det smagte fint. Jeg bestilte Cod Roe Soondubu (soondubu med torskerogn), som blev serveret rygende varm. Rognen havde stadigvæk hinden omkring hvilket ikke var det mest appetitlige at se på, men det smagte rigtig godt. Steve bestilte Dubu Vegetable Bibimbap, som blev serveret som en salat med ris ved siden af, så man selv kunne justere forholdet mellem ris og andre ingredienser.
Jeg havde opgraderet mine ris til Nutritious Kettle Pot Rice med ginkgo, edamame og shiitake. Det var en virkelig god beslutning, kan helt sikkert anbefales.
Efter maden kom der endnu en overraskelse på bordet i form af et lille bæger med tofu softice. Blød, cremet og med en mild smag, som ikke var for sød, og et næsten ligeværdigt alternativ til rigtig softice. En perfekt dessert hvis man er laktoseintolerant.
Jeg er rigtig glad for, at vi gav DubuHaus en chance, for de gør det virkelig godt. Lokalet er lyst og enkelt indrettet, servicen er venlig og effektiv, deres banchan er gode, og skal jeg være ærlig, så er deres soondubu er helt på niveau med BCD.
DubuHaus, 6 E 32nd St, New York, NY 10016




