
Steve og jeg var på en lille udflugt til Coney Island, og på vejen fra subwaystationen ned mod stranden og forlystelserne kom vi forbi den oprindelige Nathan’s, som ligger på hjørnet af Surf og Stillwell Avenue og tænkte, at den måtte vi jo hellere prøve.
Nathan’s åbnede tilbage i 1916 og er i dag blevet lidt af en institution. Nathan’s er kendt for New York-style hotdogs, og man finde deres pølsevogne flere steder i byen. Ellers er Nathan’s måske mest kendt for deres årlige hotdogkonkurrence der afholdes d. 4. juli, hvor deltagerne har 10 minutter til at spise så mange hotdogs som muligt.
Da Steve og jeg var der nøjes vi med at dele en enkelt af deres klassiske hotdog, og den var faktisk rigtig god. Pølsen er lavet af oksekød og havde en fin smag og godt knæk i skindet, som vi kender det fra Danmark. Det kan godt være det var den fine solskinsdag og det gode selskab, men jeg synes den smagte noget bedre end de Nathan’s hotdogs jeg har fået inde i byen. Der var et lille bord hvor man kunne forsyne sig med ketchup og sennep, og selvom jeg tog lidt ketchup ved siden af, så endte vi med kun at komme sennep og sauerkraut på. Det er også sådan, man typisk spiser en New York-hotdog, kun sennep, aldrig ketchup.
Vi var også nysgerrige på nogle af de andre ting på menuen, så vi bestilte en portion rå clams (en slags hjertemuslinger) som blev serveret med peberrod, cocktailsauce, citron, og oyster crackers, som er de små kiks man også får serveret til chowder. Og apropos chowder, så delte vi også en Red chowder, som på Nathan’s hedder Coney Island chowder, men som også kaldes Manhattan chowder, og som er en tomatbaseret muslingesuppe. Lidt lettere og friskere end den cremede New England-version. Det hele smagte rigtig godt, og specielt chowderen var en positiv overraskelse. Det var en stor portion og vi endte med at tømme hele skålen.
Der var rigtig mange ting på menuen, nogle mere oplagte end andre. Ud over hotdogs kunne man bl.a. få forskellige slags sandwich og burgere og sågar frølår (!). Vi var begge to enige om at springe frølårene over denne gang, men måske noget at prøve, hvis vi kommer forbi igen.
Der er borde med parasoller uden for restauranten hvor man kan sidde og spise sin mad. Der var virkelig varmt den dag vi var der, så for en gang skyld var jeg glad for de generøse størrelser på sodavand i USA, for sådan en hede kræver en ordentlig dosis Coke Zero.
Hvis du alligevel er på Coney Island, så smut forbi Nathan’s. Det er en klassiker, som du ikke må gå glip af, og maden er faktisk rigtig god.
Nathan’s Famous, 1310 Surf Ave, Brooklyn, NY 11224, United States







