Opskrift: Mignonettesauce til østers

Jeg synes mignonettesauce passer rigtig godt til østers. Den skarpe syre fra eddiken sammen med den milde smag af skalotteløg og lidt peber giver lige præcis den kontrast, der får østersene til at smage af mere, uden at overdøve dem.

Min opskrift har lidt ekstra skalotteløg i, for det synes jeg smager rigtig godt, men hvis du foretrækker mindre kan du bare justere så det passer til din smag.

Opskrift: Mignonettesauce til østers

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Servings

1

lille skål

Ingredienser

  • 2 tsk finthakket skalotteløg

  • 2 spsk rødvinseddike

  • Friskkværnet sort peber

  • Et lille drys salt

Sådan gør du

  • Rør det hele sammen i en lille skål og lad det trække i mindst 10 minutter, gerne længere.
  • Serveres kold som sauce til østers.
0 FacebookTwitterPinterestEmail
New York: Le Petit Village - Fransk restaurant i West Village
Disclaimer: Jeg var inviteret af Le Petit Village, men som altid er indlægget baseret på min egen oplevelse og ærlige mening.

Le Petit Village er en fransk restaurant i West Village med masser af charme og virkelig god mad. Restauranten ligger i en hyggelig gammel bygning med udendørs borde ud mod gaden, men det var så varmt den aften vi var der, at vi hurtigt besluttede os for at sidde indenfor.

På menuen finder man alle de klassiske franske favoritter som fransk løgsuppe og Moules Marinières, men der var også mere moderne og eksperimenterende retter. Vi startede med fransk løgsuppe, som er en af mine yndlings bistroretter, og da vi var i Paris tidligere på året spiste jeg løgsuppe næsten hver dag. Løgsuppen på Le Petit Village havde masser af bløde løg og en fyldig, dyb smag. Det smagte så godt at vi tømte hele skålen og der var hverken løg eller suppe tilbage, da vi var færdige. Steve var endda ved at tygge på laurbærbladene, så det siger lidt om, hvor godt det var.

Beet Salad (rødbedesalat) var næste ret på bordet. De farverige rodfrugter var smukt anrettet på et lag af pisket gedeost og smagte frisk og med en god balance mellem det søde og det syrlige.

Wagyu Steak Tartare (bøftatar) var en af aftenens helt store højdepunkter. Steve og jeg elsker begge tatar, og den her var virkelig i top. Ofte bliver bøf tatar blandet med en hel masse ting, men her havde de valgt at holde det helt enkelt: oksekød, vagtelæggeblomme, lidt salt og peber, og det var det. Smagen af godt kød fik lov at dominere, og vi var begge helt vilde med det.

Til hovedret fik vi Pappardelle med svampesauce, som også var en rigtig vinder. Jeg bliver altid overrasket over hvor meget umami der er i mange svampe, og pastaretten var både mættende og velsmagende.

Vi havde oprindeligt tænkt os at dele enten en bagt camembert eller en crème brûlée til dessert, men vi var simpelthen så mætte, at vi endte med at springe desserten over og gå en tur gennem de små gader i the Village i stedet, men sikke et dejligt måltid det var. Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage, og næste gang bestiller jeg dessert.

Le Petit Village, 173 7th Ave S, New York, NY 10014, United States

Le Petit Village
0 FacebookTwitterPinterestEmail
New York: Soufflépandekager på Fluffy Fluffy
Jeg var inviteret til at kigge forbi Fluffy Fluffy, men indlægget er som altid baseret på mine egne oplevelser og ærlige mening.

Jeg smagte soufflépandekager for allerførste gang i Tokyo tilbage i 2017. Dengang var det det nyeste nye, og jeg var overbevist om, at de luftige pandekager snart ville tage både USA og Europa med storm. Men selv om de fortsat er populære i Asien er det stadigvæk forbavsende lidt man ser til dem i andre steder i verden, med tanke på hvor super lækre de er. Soufflépandekager er ikke bare en fancy version af almindelige amerikanske pandekager. De piskede æggehvider gør soufflépandekager ultralette i konsistensen, så det føles lidt som at spise en sky, og de smager fantastisk.

Jeg var derfor pænt begejstret da jeg så at Fluffy Fluffy åbnede i New York i sidste måned. Fluffy Fluffy er en kæde, som laver japanske soufflépandekager præcis som dem, man får i Tokyo, og det gør de virkelig godt.

Vi spurgte personalet, hvad deres favoritter var, og der var ret bred enighed om, at Tiramisu Pancakes og Blueberry Cheese Pancakes var de bedste. Vi bestilte begge dele, men kom hurtigt frem til at Blueberry Cheese var den klare vinder. Blåbærsaucen og den kolde is sammen med de luftige pandekager var bare sådan en god kombi, og pandekagerne smagte præcis ligeså godt som de ser ud på billederne.

Steve fik en hazelnut espresso, som havde godt med nøddesmag uden at være for sød. Jeg bestilte en Strawberry Latte, som smagte mere som jordbærmilkshake end kaffe (jeg tror faktisk ikke, der var kaffe i), men den passede egentlig meget godt til pandekagerne.

Et rigtig godt sted hvis du vil smage soufflépandekager i New York.

Fluffy Fluffy, 153 1st Ave, New York, NY 10003

Fluffy Fluffy

0 FacebookTwitterPinterestEmail
SAS: Upgraded - En god start på rejsen

Mit fly fra Stavanger gik allerede kl. 6:25, og da jeg havde bagage, der skulle checkes ind, måtte jeg være i lufthavnen mindst en time før. Hotellets morgenmad åbnede først kl. 5, så der var ikke rigtig tid til andet end et hurtigt blødkogt æg og en lille smoothie i al hast.

Jeg havde egentlig sat næsen op efter morgenmad i loungen, men jeg havde glemt at der kun er loungeadgang for internationale afgange , og jeg skulle jo bare til Oslo. Så ingen lounge, ingen croissanter og ingen ekstra kaffe til mig denne morgen… troede jeg.

Men så skete det. Jeg blev opgraderet! Og som en lille ekstra bonus fik jeg en morgenmadsbox serveret ombord. Ikke noget fancy, bare en sandwich med salami og brie, en yoghurt med granola og endnu en lille smoothie – men det var præcis, hvad jeg havde lyst til.

Så selvom det hele startede lidt for tidligt og lidt for hangry, endte det alligevel med en ret fin begyndelse på dagen og på rejsen.

Der er sikkert nogle af jer som spekulerer på hvordan man mon bliver upgraded, og der er mange tips derude som går på alt fra at klæde sig pænt til at forsøge at bestikke personalet. Min erfaring er dog at det eneste der tæller i upgrade-sammenhæng er din frequent flyer status. Jeg har været KLM Gold i lidt over et år og da SAS nylig er kommet med i Skyteam betyder det, at mine loyalitetspoints hos KLM også tæller lidt hos SAS, når der skal deles upgrades ud.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Seattle: Fantastiske cocktails på Inside Passage

Da Steve og jeg var i Seattle, mødtes vi med min gamle studiekammerat Sylvan og hans kæreste på Inside Passage, som er en cocktailbar, der ligger gemt væk inde i en anden bar, Rumba. Navnet Inside Passage refererer til den berømte sejlrute langs kysten mellem Washington og Alaska. Det er en labyrint af små øer, bugter og farvande, som historisk blev brugt af både fiskere og handelsfolk, og navnet passer ret godt til barens stemning, der føles som en skjult passage ind i en anden mørk, maritim og lidt magisk verden. Der hænger en kæmpe blækspruttefigur ned fra loftet, og stemningen er undervandsagtig på den hyggelige måde og og enormt gennemført.

Baren er ikke særlig stor, og det kan være svært at få bord, især i weekenden. Heldigvis havde Sylvan været snu og booket i forvejen, så vi havde vores egen lille krog. Vi havde egentlig kun planlagt at tage en enkelt drink, men kortet var for fristende, så det blev til to (og tre for nogle af os), før vi gik videre til Lupo, den pizzarestaurant, hvor vi havde bord senere.

Cocktailsene koster omkring $22, og de er alle pengene værd. En af dem kom i noget, der lignede en Amazon-pakke og en anden blev serveret i en riskoger. Et gennemgående tema i de imponerende præsentationer var tøris, LED-lyseffekter og masser af små isterninger. Bag de kreative præsentationer gemmer der sig cocktails, der rent faktisk smager rigtig godt, og som jeg tænker har bidraget til at gøre Inside Passage så populær ikke kun blandt influencers men også blandt mere seriøse cocktail connoisseurs.

Inside Passage, 1108 Pike St, Seattle, WA 98101, United States

Inside Passage
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Farsund: Kammuslinger og hvidvin

Forleden havde AC og Kristian inviteret mig over til hvidvin og kammuslinger, og det er jo ikke noget man siger nej til. De bor helt ned til fjorden, så Kristian hoppede bare i dykkerdragten og svømmede ud og hentede muslingerne. Han havde også fanget en lille pighvar med de bare næver (!), så menuen stod på pasta med kammuslinger, pighvar og rejer.

Jeg så hvordan pighvaren blev fileteret, og hvordan muslingerne blev åbnet og renset, og jeg tror ikke der gik mere end 20 minutter fra de var hevet op af vandet og til de lå på panden. Kristian havde lavet en sabayon-sauce som blev blanDet smagte fantastisk! Den mest rene, friske smag, man kan forestille sig, og vildt at have sådan et spisekammer lige uden for døren.

Min mor samler på muslingeskaller, så det første hun sagde, da jeg sendte hende et billede af fangsten var, at jeg skulle huske at tage skallerne med hjem. Jeg vaskede derofr 6 skaller som blev lagt til tørre ude på terrassen, og så glemte jeg selvfølgelig at tage dem med. Tror jeg bliver nødt til at hilse på AC snart igen:)

Her er opskriften:

Opskrift: Kristians pasta med alt godt fra havet

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr