Opskrift: Pho på 20 minutter - Vietnamesisk nudelsuppe


Jeg elsker pho, men det er sjældent jeg har tid til at stå i køkkenet i flere timer og lave den lækre vietnamesiske nudelsuppe fra bunden, så nogle gange snyder jeg og laver pho-suppen med bouillonterninger. Det tager ikke mere end 20 minutter og med de rigtige toppings og saucer bliver resultatet rigtigt godt.

Jeg plejer at anrette en skål med suppe, nudler og oksekød, og så stiller jeg friske urter, lime, chili og saucer på bordet, så man selv kan smage til og vælge hvad man vil have i.

Tips

Oksekød: Brug tyndtskåret oksekød – fx inderlår, bryst eller flankesteak. Hvis du ikke kan finde færdigskåret kød hos slagteren eller i supermarkedet, kan du selv skære kødet i tynde skiver derhjemme: Læg kødet i fryseren i 30-60 minutter alt efter størrelse og tykkelse. Når kødet er fast, men ikke gennemfrosset, er det meget nemmere at skære det i de ultratynde skiver du behøver til din suppe. Hvis du ikke kan få skiverne tynde nok, eller er bange for at oksekødet ikke bliver ordentligt kogt i skålen kan du lynstege oksekødet i en wok eller på en stegepande inden du tilsætter det.

Saucer og krydderier: De klassiske saucer til pho er hoisin og sriracha, men du vælger helt selv hvad du vil have i. Man kan også drysse med ristede løg, chili crisp, hvidløg og frisk chili.

Risnudler: Pho laves med flade risnudler, som findes i forskellige bredder fra smalle til brede. Jeg foretrækker de lidt bredere nudler, men det er en smagssag. Vælg den type, du bedst kan lide.

Bouillon: Pho-bouillonterninger finder man i de fleste asiatiske supermarkeder. Hvis du ikke kan få fat på pho-terninger og du virkelig VIRKELIG craver pho kan du bruge almindelig oksebouillon. Smagen bliver ikke helt den samme, så tilsæt masser af friske urter, lime og saucer for at kompensere.

Opskrift: Vietnamesisk Pho på 20 minutter

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Opskrifter, SuppeCuisine: Vietnam
Portioner

1

skål + påfyldning

Jeg elsker pho, men det er sjældent jeg har tid til at stå i køkkenet i flere timer og lave den lækre vietnamesiske nudelsuppe fra bunden, så nogle gange snyder jeg og laver pho-suppen med bouillonterninger. Det tager ikke mere end 20 minutter og med de rigtige toppings og saucer bliver resultatet rigtigt godt.

Ingredienser

  • 1 pho-bouillonterning (til ca. 5dl suppe)

  • risnudler til en portion

  • 6-8 tynde skiver oksekød

  • 1 lime

  • ½ almindeligt løg eller skalotteløg

  • ½ thai chili (kan udelades hvis du ikke er til stærk mad)

  • 1 håndfuld bønnespirer

  • Friske urter: koriander, mynte, thai-basilikum

  • Hoisin sauce

  • Sriracha

Sådan gør du

  • Skær lime i både.
  • Skær løget i skiver. Hak chilien fint.
  • Skyl bønnespirerne og de friske urter.
  • Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken – pas på, de ikke bliver overkogte. Bedre at koge dem lidt kortere tid end der står i anvisningerne, for de skal nok blive bløde når de ligger i suppen. Sæt til side.
  • Lav suppen med pho-terningerne efter anvisningen på pakken. Du skal bruge cirka 5 dl per person.
  • Læg de kogte nudler i en suppeskål.
  • Top med det tyndtskårne oksekød.
  • Hæld den rygende varme suppe over – det er vigtigt, at suppen er kogende, så kødet bliver kogt i skålen.
  • Server med friske urter, løg, chili og lime. Smag til med hoisin og sriracha efter behov.
Reklame
Pho - Bouillonterninger 3 x 75 g
5,28 €

Jeg har tit brugt de her pho-terninger, og jeg synes de fungerer rigtig godt, hvis man skal lave en hurtig gang pho. Man opløser dem i kogende vand, og så har man suppebasen til pho klar til brug.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
07/12/2025 07:00 am GMT
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Ess-a-Bagel – Åbningen af den nye FiDi shop

Jeg var inviteret som gæst til åbningen af Ess-a-Bagels nye shop i FiDi. Alle meninger er mine egne (og for dette blogindæg også Steves)

Hvis du nogensinde har overvejet hvordan åbningen af en ny bagelshop i New York mon foregår, så skal du læse med her. Man tager først et lokale fyldt med folk, der spiser bagels med røget laks og cream cheese mens “Macarena” spiller i baggrunden. Tilsæt derefter lidt frugt, rainbow cookies, bobler i plastikkrus og “Eye of the Tiger” oveni, og voilà – så har du åbningen af Ess-a-Bagels nyeste shop i FiDi (Financial District).

Jeg var inviteret til åbningen, men da jeg er i Norge for tiden, sendte jeg Steve i stedet for mig. Han tog opgaven som bagel-korrespondent meget seriøst, og ser man på billederne og de løbende sms-opdateringer, var det noget af en fest han var med på.

Der var buffet med alt fra frugtfade og dessertbakker til små smagsprøver på de forskellige slags Ess-a-Bagel bagels. Steve prøvede først en blueberry cream cheese på en plain bagel, og det var ikke lige ham, da den var lidt for sød og ikke rigtig smagte af noget, men deres everything bagel med laks, cream cheese, kapers, tomat og salat sad lige i skabet. Han prøvede også en plain bagel med laks og cream cheese som også var rigtig god, men det er også sjældent man går galt i byen med en klassisk lox & cream cheese i New York.

Ved eventet præsenterede de også “Ice-a-Bagel”, som er en mini-bagel med is, som kun kan fås på Museum of Ice Cream. Den er jeg lidt nysgerrig på.

Kæmpe tak til Steve for solid dækning (og for at han ikke spiste alle bagels-hapserne før han fik taget billeder), og stort tillykke til Ess-a-Bagel med den nye butik. Jeg glæder mig til at kigge forbi næste gang, jeg er i New York.

Ess-a-Bagel FiDi, 115 Broadway, New York, NY 10006, United States

Ess-a-Bagel

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift på feta-dip

Denne fetadip er supernem at lave og tager højst 10 minutter, før den er klar til at komme på bordet. Den er perfekt som snack inden middagen eller som en del af et tapasbord med andre småretter. Jeg plejer at tilsætte soltørrede tomater eller grillet rød peber, da det giver en rigtig lækker smag – men du kan også røre oliven eller friske krydderurter i dippen, hvis du har lyst.
Server den med chips eller friske grøntsagsstænger.

Noter

Brug en gaffel til a mose fetaosten sammen med oliveolien. Tilsæt lidt finthakket grillet rød peber eller soltørrede tomater (de bedste er dem i olie). Det giver dippen en fin rød farve og lidt ekstra smag. Tilsæt cayennepeber efter smag, men pas på, for det kan hurtigt blive for hot and spicy. Salt behøves ikke, da fetaosten er meget salt i sig selv.

Man kan også blande alle ingredienserne i en food processor, men jeg kan godt lide den lidt grove konsistens, som dippen får, når man bruger en gaffel i stedet. Derudover ser den også mere hjemmelavet ud, så ingen vil mistænke dig for at have købt den nede i supermarkedet.

Alt afhængig af hvilken slags ost man bruger, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere olivenolie, for at få dippen cremet og lækker. Vil man have en lidt lettere dip, kan man tilsætte lidt græsk yoghurt.

Med hensyn til fetaosten, så får man det bedste resultat, hvis man bruger en ost lavet på fåremælk. Fetaost lavet på komælk (som egentlig ikke er fetaost) har ikke den samme cremede konsistens og skarpe smag, som rigtig feta har.

Opskrift: Superlækker fetadip som alle kan lide

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dip, SnacksCuisine: Middelhavet
Portioner

1

skål

Denne fetadip er superlet at lave, og det tager ikke mere end 10 minutter, før den er klar til at blive stillet på bordet. Fetadippen er perfekt som snack inden maden, eller som tapas sammen med andre småretter. Jeg plejer at tilsætte soltørrede tomater eller grillet rød peber, da jeg synes, at det giver dippen en rigtig god smag, men man kan også blande fx. oliven eller friske krydderurter i dippen.

Ingredienser

  • 250 g fetaost

  • 4 spsk olivenolie

  • 2 spsk citronsaft

  • Grillet rød peberfrugt eller soltørrede tomater (dem i olivenolie er bedst)

  • 2 fed hvidløg

  • Cayennepeber

Sådan gør du

  • Mos fetaosten med en gaffel og rør den sammen med olivenolien i en skål.
  • Tilsæt grillet rød peber og hvidløg.
  • Tilsæt lidt cayennepeber (½–1 tsk, alt efter hvor stærk du vil have den). Du behøver ikke tilsætte salt, da fetaosten allerede er ret salt i sig selv.
  • Server med chips eller grøntsagsstave.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: French toast med bacon


French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med sprød bacon, sirup og smør, og ja, det smager lige så godt, som det lyder. Kombinationen af det søde og det salte er helt uimodståelig og passer perfekt til brunch i weekenden, eller en hvilken som helst morgen hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra.

Stadig skeptisk til konceptet med bacon og French toast? Lov mig, at du i det mindste prøver det, for det er en overraskende lækker kombination. Hvis det viser sig at det mod forventningen ikke lige er dig, kan du i stedet servere dine French toasts med flormelis og friske bær, det fungerer også rigtig godt.

Tips

Jeg har forsøgt at holde opskriften så enkel som muligt med ingredienser, de fleste allerede har i køkkenet. Men hvis du vil skrue lidt op for luksussen, så brug briochebrød, tilsæt lidt ægte vanilje, og drys evt. en smule muskatnød og kardemomme i æggeblandingen.

Du kan bruge alt fra almindeligt toastbrød til lækker brioche – så længe det er hvidt brød, og gerne en anelse tørt. Dagsgammelt brød suger æggeblandingen bedre og bliver ikke så hurtigt smattet. Gå efter skiver, der er ca. 2,5 cm tykke.

Denne opskrift er ikke lige så sød som mange andre. Der er nok sukker til at give lidt karamellisering under stegningen, men uden at det bliver for dessertagtigt. Hvis du er til den sødere version, så tilsæt en ekstra spiseskefuld sukker til æggeblandingen og drys evt. med lidt flormelis.

Opskrift: French Toast med Bacon

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Opskrifter
Portioner

4

French toasts

French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med sprød bacon, sirup og smør, og ja, det smager lige så godt, som det lyder. Kombinationen af det søde og det salte er helt uimodståelig og passer perfekt til brunch i weekenden, eller en hvilken som helst morgen hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra.

Ingredienser

  • 8 skiver bacon

  • 4 tykke skiver hvidt brød (gerne lidt tørt)

  • 3 æg

  • 1 spsk sukker

  • 1 drys salt

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk stødt kanel

  • 2 ½ dl sødmælk

  • smør til stegning og servering

  • sirup til servering

Sådan gør du

  • Steg baconen
  • Varm en pande op ved middel varme. Steg baconen, til den er sprød. Vend baconen undervejs, og læg den derefter på en tallerken med køkkenrulle, så det overskydende fedt kan dryppe af. Sæt til side.
  • Lav æggeblandingen
  • Pisk æg, sukker, salt, kanel og vaniljesukker/vaniljeekstrakt sammen i en stor skål. Tilsæt mælken, og pisk det hele godt sammen.
  • Dyp brødet og steg dine French toasts
  • Læg brødskiverne ned i æggeblandingen, og lad dem trække, til de er godt gennemvædede.
    Varm en stor pande op ved middel varme, og smelt lidt smør på den. Fordel det, så hele panden er dækket.
  • Steg brødskiverne i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Justér varmen, hvis de for hurtigt bliver brune. De skal være gyldne, men ikke brændte og steges længe nok til at æggeblandingen ikke længere er rå.
  • Servering
  • Serveres varme med smør, sprød bacon og sirup.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Tapioca - brasilianske pandekager

Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden plejede hun at lave tapiocas, som er en slags tynde brasilianske pandekager med tapioca-mel som eneste ingrediens. Ana plejede at lave tapioca med scrambled eggs og smeltet ost og det smagte fantastisk, men man kan selv bestemme fyldet, og kun fantasien sætter grænser. Min favorit er tapioca med røget laks, avocado og scrambled eggs, som både smager fantastisk og også er ret mættende. Selve tapiocaen er der dog ikke meget smag i, så husk at tilsætte rigeligt med krydderi til fyldet.

Ana har også lært mig at lave crepiocas, som er en lidt tykkere, mere mættende, brasiliansk pandekage.

Opskrift: Crepioca – Tykke brasilianske pandekager >>

Noter

Da Ana så min video nedenfor for første gang var hendes umiddelbare kommentar “Sanne, du bruger alt for meget tapioca-mel”, så husk at bruge lidt mindre mel end jeg gør i videoen:)

Man kan købe hydreret tapioca-mel i brasilianske specialbutikker, men hvis du ikke lige har sådan en henne om hjørnet, så kan du selv hydrere tapioca-melet. Der er forskellige måder at gøre det på, så mit forslag er bare et ud af mange derude:


Tilsæt vand lidt efter lidt til melet under konstant omrøring. Melet skal bare fugtes og det skal ikke blive til en flydende dej. Der vil typisk være behov for at du tilsætter vand svarende til lidt under halvdelen af tapioca-melets volumen. Hvis du fx. har 2 kopper tapioca-mel kan du starte med at tilsætte cirka ½ – 1 kop vand. Nogle gange får du ikke brug for alt vandet, og nogle gange er der brug for lidt mere, så tilsæt det langsomt. Fortsæt med at blande, indtil blandingen af tapioca-mel og vand har en smuldrende konsistens.

Lad det fugtede mel hvile i cirka 2 timer. Denne hvileperiode gør, at vandet absorberet helt. Efter hviletiden vil tapioca-blandingen nok have dannet nogle klumper på grund af hydreringsprocessen. Brug en fin si til at sigte det hydrerede tapioca-mel over i en anden skål. Dette vil skille klumperne ad og give dig en fin konsistens, der minder om groft sand. Større klumper der ikke kan smuldres mindre kan du smide ud.

Opskrift: Tapioca – brasilianske pandekager

Recipe by Ana
Course: morgenmad, brunch

Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden lavede hun tapioca. som er en slags tynde brasilianske pandekager med tapioca-mel. Ana plejede at lave tapioca med scrambled eggs og smeltet ost og det smagte fantastisk, men man kan selv bestemme fyldet, og kun fantasien sætter grænser. Min favorit er tapioca med røget laks, avocado og scrambled eggs, som både smager fantastisk og også er ret mættende. Selve tapiocaen er der dog ikke meget smag i, så husk at tilsætte rigeligt med krydderi til fyldet.

Ingredienser

  • Hydreret tapioca-mel

  • Røget laks

  • Scrambled eggs

  • Avocado

Sådan gør du

  • Fordel tapioca-melet i et tyndt, jævnt lag på en stegepande på medium-høj varme.
  • Efter et par minutter begynder de små tapioca-korn at klistre sammen, og vips, så har man en pandekage.
  • Check med en paletkniv at pandekagen er færdig (den skulle gerne hænge sammen over det hele), før du tilsætter fyld. Flip den ene halvdel over den anden, og så er tapiocaen klar til at blive spist.
Reklame
Hydreret Tapioca Mel Terrinha 2x 500 g Da Terrinha Pack Tapioca Da Terrinha 2x 500g
15,99 €

For at lave tapiokapandekager behøver du hydreret tapiocamel, og orker du ikke give dig i kast med at lave det selv, kan du købe det online, færdigt og klart til brug, direkte fra posen.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
07/12/2025 10:00 am GMT
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Tokyo Guide: Purikura - De fantastiske japanske fotoautomater

Purikura er de små søde fotoautomater, som man finder i de større spillehaller i Tokyo. De har flere avancerede funktioner, som sørger for, at man komme til at se ud som skønhedsidealet i Japan med store øjne, lys hud og lille næse. Jeg går altid forbi en purikura-automat, når jeg er i Tokyo, for det er faktisk rigtig sjovt, og billederne er en cool souvenir at tage med hjem.

Purikura – hvordan gør man?

De fleste steder har flere purikura-automater at vælge mellem, hver med forskellige temaer og funktioner. Jeg har endda set, at nogle af de nyeste maskiner også giver en muligheden for at tage billeder, der forstærker mere maskuline ansigtstræk. En god idé at vælge en af disse, hvis man prøver purikura med en af hankøn.

Når man har udvalgt sig en purikuraautomat, betaler man med mønter i møntindkastet (det koster for det meste 300¥-500¥) og går derefter ind i båsen. Der er nogle gange mulighed for at vælge engelsk som sprog, men instruktionerne på engelsk er begrænset. Dog er purikura-automaterne for det meste ret anvendervenlige, og ellers er der personale man kan spørge til råds.

Først skal man bestemme sig for en baggrund, og derefter er der for det meste mulighed for at vælge hvilken type øjne man vil have, samt hvor lys man vil være i huden. Derefter begynder fotograferingen. På skærmen bliver der talt ned før blitzen bliver affyret. Husk at kigge ind i linsen, som er placeret over skærmen.

Bagefter skal billederne dekoreres. Nogle steder er dekorationsområdet bare en touch screen uden for automaten, mens der andre steder er en separat bås specielt til formålet. Der er masser af forskellige digitale ting at dekorere sine billeder med, og man kan også tilføje tekst.

Til sidst vælger man størrelsen og antallet af billeder man vil have udskrevet på arket. Hvis man har en japansk telefon, kan man også vælge et billede, som man kan få sendt til sin mobil.

Når man er færdig bliver billederne udskrevet fra en lille luge på siden af automaten.
Purikura-automaterne har ofte sin egen etage inde i de store spillehaller som man bl.a. finder flere steder i Akihabara, Shibuya og Shinjuku.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr